Hm, nije mi jasno kako ti je cpu setovan na 100% a ne vrti se uopste, jel to zato sto ti je trenutna temperatura ispod zeljene?
Ventilator koji rashlađuje CM TX3 EVO je prikačen na SYS_FAN1, ne na CPU_FAN, pa te to buni. Možda u skorije nabavim i Noctua vent i on će biti prključen na CPU_FAN. Ponavljam, u ovom trenutku nemam ništa na CPU_FAN.
Jel mozes da stavis krvrcicu za cpu, i kako si setovao ventilatore u BIOSU (click bios)?
Ako ti ne radi sledeće:
Štikliraj CPU Smart Fan Control i pomeraj plavi kružić gore, sačekaj da se poveća broj obrtaja, potom dole da smanjiš broj obrtaja. Ako se menja broj obrtaja, onda je kontrola u redu, možda nije u redu BIOS, pa će možda ispraviti u nekoj narednoj verziji. Ako se broj obrtaja ne menja uopšte (budi siguran), onda je ploča izgleda falična. Kad odstikliraš CPU Smart Fan Control, vent se vraća na postavke iz BIOS-a. Evo kako radi turbo kod mene:
Setovan je direktno iz BIOS-a, ovo je prikaz iz Click BIOS-a. Samo je podešen SYS_FAN1 na koji je vent koji hladi CPU. (tako mi je zgodno)
Evo mog:
Pogledajte prilog 130001
Opcija štiklirana, trebalo bi da imaš kontrolu preko plavog kružića. Ako ne, zna se.
i setovanje:
Pogledajte prilog 130002
Ne mogu da se setim da li sam iz zezanja (pre oko godinu dana) stavio vent na nulu. Mislim da se i tad okretao malo.
stim sto se sys fan vrti, iako prikazuje 0 rpm. Cpu fan retko ide ispod 1000 rpm, sto opet nije tacno jer cujem kako se stalno vrti na maksimumu i ne menja. I ne znam otkud mu ovih 50% kad sam u Biosu setovao da je minimalna brzina 0%....ocekivao bi da doda procenat tek onda kada trenutna temperatura nadmasi onu koju sam stavio kao zeljenu (60c).
Tih 50% se izgleda automatski prikaže, iako je u BIOS-u, postavljeno na 0. Da, tako treba da se ponaša, ako to nije slučaj reklamacija. Uglavnom, ja ništa ne podešavam iz Click BIOS-a. Isto savetujem i tebi. Za memoriju je rečeno. Ako si nabavio online i nije prošlo 14 dana, možeš da je vratiš bez pogovora. Jeste osakaćena, ali zato je tu takva cena. I meni je bio u planu AsRock, ali mi je trebao LPT port. Btw, na mojoj FM2-A75MA-E35 radi sve.