Šta je novo?

Problem sa brzinom downloada na sbb-u

batakole

Slavan
Učlanjen(a)
22.11.2004
Poena
319
Imam paket od 4Mb/s flat provajder sbb i jedan čudan problem.Prilikom skidanja fajlova sa sajtova kao sto su yahoo, nvidia ili microsoft ali i svi ostali brzina downloada nikada ne prelazi 350kB/s kada je u pitanju jedan fajl. Kada skidam više fajlova istovremeno ukupna brzina je oko 460kB/s.Pitanje je da li možda sbb ima neko filtriranje ili ograničenje a ako nema šta bi moglo da bude problem.Imam kablovski modem i tp-link ruter možda je u njemu problem

Или може да буде и да сервер од којег се вуче има неко ограничење у погледу мах брзине по једној конекцији.

Sajtovi koje je pomenuo nemaju nikakvo ograničenje tog tipa. Nema nikakvog filtriranja ni od stane SBBa. Jednostavno, u nedostatku boljeg objašnjenja to se može ovako reći: skorašnja situacija sa SBB internetom je ista kao sa vremenskim prilikama, nekad pada kiša a nekad je sunčano :)

Kod tebe trenutno pada kiša, kod mene sija sunce ali to ne znači da sutra ne može biti obrnuto. Na kraju krajeva živimo u Srbiji u kojoj se i od promaje pravi misterija, zašto ne bi i Internet bio mističan :D

Kod mene je jos gore, ja ne mogu da povucem preko 150 KB/s sa nijednog servera. Ni sa Nvidie ni sa microsofta.

Vec je bila tema:

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=216448

Zalio sam se i SBB-u, ali kazu da nemaju pojma sta je u pitanju. Dosli kod mene i videli da mi slabo radi , promenili mi modem i otisli. Normalno proverili su net i posle zamene modema. Nvidia jedva 150 KB/a. Kazu mi da se zalim na njihovom forumu. Ja sam ispisao do sad dve strane , ali nista.

Evo ovde sam pokusao da sakupim neke dokaze da bih se zalio. Malo ljudi se odazvalo:

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=217939

Mada mi speedtest net daje full brzinu. I to je jedino gde mogu da vidim ta 4 Mbit-a.

Poslednja izmena:
ipak je problem u kompu

Nakon puno neuspelih pokusaja da resim problem setim se da je na ruteru i ćerkin laptop odem u njenu sobu probam da skinem igricu sa yahoo sajta i gle čuda brzina 460kB/s stabilna i samo po jednom fajlu.Onda se setim da sam koristio program za podesavanje internet konekcije koji mi je izgleda i napravio problem i zeznuo mtu i rwin vrednosti

@kuzma Da li si apsolutno siguran da nije problem do tebe? blentavi antivirusi, losi fw-ovi, sumnjivi routeri, sve to moze da utice na konekciju... ili ko sto covek iznad rece problemi sa podesenjima u winu..
Kod mene radi 300+ bez problema, a vidjao sam i 400+, mada tesko je naci nesto sto mi stvarno ide tom brzinom (sto neko rece nemaju ni ati/nvdia bas neogranicene resurse pa da ih svi koristimo umesto speedtesta)... skidao sam neki linux sad skoro, to je islo >400... no youtube ima obicaj da mi se vuce nekad, a sad jel to do sbb ili yt, nemam pojma

Boze svasta cu da cujem. Naravno da NIJE problem do mene.

Nemam antivirus, ne koristim firewall osim windosowog, nemam ruter nego modem.

Radilo mi godinu dana odlicno na 1.5 mbit i sad se vuce ispod 100 KB/s, sad kad imam 4 Mbit-a.

Nemam sta ja da podesavam windows. To mora da radi bez podesavanja, jer mi je radilo godinu dana, pa mora i sad. I instalacija windosa mi je sveza. Win 7 za decembar.

Osim toga , bio je covek iz kablovske i video je sta se desava i kaze da nezna sta je problem. A kako on tvrdi problem je u dva grada isti. U mom gradu i jos pored nas. jedino sto se niko ne zali, jer facebook svima radi.

Nego naravno, lakse je okriviti korisnika, nego resiti problem. Ja placam za 4 Mbita a nemam ni 0.5. Mogao bih da vam dam link sa SBB foruma gde sam svakodnevno postavljao merenja, ali necu. Dosta mi je svega.

Osim toga ako je problem do mene, zasto ujutru imedju 6-7 casova imam punu brzinu?

Gremlini?

Ako nisu u stanju da mi razrese problem, neka kazu. A ne da mi uzimaju pare za nista. Nek mi vrate mojih 1.5 Mbit-a koji su mi radili. Al kad zivimo u zemlji lopova ,tako nam je.

Sad ce da se nadje neko da brani SBB, da kaze da ja ne valjam. da treba da budem zahvalan sto uopste imam internet, sto ne koristim dial-up. Sto su navlacili narod da potpise ugovor a sad ne mogu da ispune uslugu , vec dva grada imaju probleme sa brzinom. A svima uzimaju pare ,i niko im nista ne moze. Popisao si ugovor bato. Oces 4 Mbit-a? Eeeee, jos verujes u deda mraza? Skidaj gace onda.

Poslednja izmena:
Skini neku Linux distribuciju (Ubuntu npr.) snimi na CD pa u Live rezimu probaj neki download.. to ti je najbolji test..

ps. Ulozi im pismeni zahtev da ti omoguce punu uslugu ili ces raskinuti ugovor.

Poslednja izmena:
Za Kuzmu

Ipak je problem do kompa TJ DO LAN KARTICE ja sam resio problem procitaj kako malo iznad odgovora, sad mi sve radi mnogo bolje čak mi je i net brzi

batakole je odmah priznao... kuzma se uvredio na samu pomisao...
kuzma u kom gradu zivis? da li poznajes jos nekog ko ima sbb?
digni stvarno ubuntu npr, pa vidi kakve ce biti brzine, eto cisto kao experiment...

BTW, jeste li probali da ih pitate "kako vas nije sramota", na njihovom forumu? Postoji automatska cenzura koja umesto reci stavlja tackice.

Evo skidam ubuntu da probam. Jedva 100 KB/s, sa Srpskih servera.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno