Šta je novo?

Problem sa Biosom na Toshiba Portege PC

File89

Cenjen
Učlanjen(a)
05.05.2011
Poena
154
Ovako,kada udjem u bios ne mogu da prebacim nikako na opcije gde je Boot priority ,ne mogu da podesim boot sa cd-a ili sa usb-a. Bios je ACPI Bios version 1.60 , evo i slike kako izgleda bios ,zamolio bi nekoga kao moze da mi pomogne hitno mi je da podignem sistem na ovo laptopu. Da li mogu da butujem nekako hirens boot a da nije namesteno u biosu da je first boot sa USB ?

Molim za pomoc,hvala unapred. evo i slike biosa...

Prilozi

• 15082013469.jpg
    15082013469.jpg
    1,023.8 KB · Pregleda: 100
Trebalo bi sa nekim od F tastera (F8, F9, F12... ne znam tacno kojim) dobijes boot meni

...Probao sam sve,al ni jedan nece da ga otvori. Ortak mi doneo taj laptop da mu podignem sistem,ali je problem u tome sto ima sifra na xp-u a on ga kupio tako,pa bar bi mi znacilo ako postoji neki program da ne ide pre boota za skidanje sifri sa xp-a...

Na opciji Password stoji not registred ,a ispod ima HDD password ,a tu ima : 1. HDD stoji na Built-in HDD , 2. HDD Password mode stoji na User only , 3. User Password stoji na Registred,a ja mogu samo da pristupim ovom iz opcije password da je Not Registred,i ovome pod 3. User password ... Ne znam sta mu je 4h se mucim vec, samo da mogu da namestim boot sve bi ostalo uradio lako,sa ovim se prvi put srecem...kada bi mi neko pomogao vecno mi bi mu zahvalan bio.
Problem je i taj sto je i na xp-u isto password,a ja ne mogu da udjem da stavim boot sa cd-a ili flesha da bih mogao da skinem i tu sifru,sad sam skinuo sifru sa hdd-a al i dalje ne mogu na boot meni da odem

Poslednja izmena:
Skineš noviji firmware i iz biosa flešneš ga.
Ovo je teorija, ako mu dopusti i sve se završi uspešno imaćeš bios na factory podesavanjima to jest bez postavljenih šifri.
Da li će uopšte uspeti ne bih znao reći ali možda su ta stražnja vrata otvorena pa pokušajte (na svoju odgovornost)

Ok hvala ti probacu pa javljam sta sam uradio

...radio sam to par puta,i dalje ostaje zakljucana/zaledjena strana na kojoj su podesavanja za Boot, od 4 strane samo moze da se menja na prvoj,vremena datum,i oni passwordi,ne znam sta se ovo desava... procitao sam mnogo toga al nigde nisam nasao resenje... ne znam sta je u pitanju... sta moze da bude,pokusao sam sve sto mi je palo na pamet...

Pa osim ako nije ukradjen laptop zasto ne pita prodawca koje su sifre ?
tako da generalno ne verujem da ce se mnogo ljudi javiti da ti pomogne oko ovoga...

...Ma vracam mu ga danas,pa neka radi sa njim sta zna,izbugio sam ceo dan pokusavajuci. Razumem za sifre na xp-u sto imaju,pa i da ih ne zna,zaboravi ili sta vec,ali mi nije jasno kako ne moze da se udje u Boot menu, i u ostale delove biosa,samo moze vreme datum i one sifre za hard i bios sifra da se menja... To bih voleo da znam,ako dodjem nekad u ovakvu situaciju sa biosom,lako bih ja sa siframa za xp da mogu da namestim Boot... kada bi neko mogao da predlozi nesto da zna sta da pokusam ako mi se opet javi ovakav problem sa Boot menu-jem ,da znam . Hvala unapred,i hvala na odgovorima do sada...

A da otkacis hard disk, onda ce da trazi sledeci boot i icice na cd.

aha i onda ce na zivo da ukljucuje hard ? da bi se podaci mogli ocitati/upisati na hard ?

Lol, idi skupljaj postove za oglase na drugom mestu molim te. a ne da dajes savete tipa da otkaci hard da bi butowao sa diska... a posle nek nabawi rack da moze da zakaci hard... pa cemu onda celo otkacinjanje harda da bi se butovao sa diska ? xD

^Hm, pa npr. da pokupi podatke sa njega i obriše OS,onda ga vrati u laptop, pa kad isti vidi da nema OS-a na hardu onda ponudi butovanje sa optike...
A rack i nije potreban, može da ga stavi u desktop.

Podaci su nebitni... kao sto je navedeno kupljen je sa zakljucanim win-om koji je covek hteo da otkljuca, ali za razbijanje sifre mora da butuje sa cd-a.. a druga stvar nece svaka ploca da butuje sa cd-a automatski, ako hard nije prikljucen, a i ja verujem da posto su opcije za menjanje boot device-a zakljucane.. da se to ne bi ni desilo vec da su ostali boot device-vi disable-ovani... tako da je to moguce neki vid zastite na tom laptop-u.

^Hm, pa npr. da pokupi podatke sa njega i obriše OS,onda ga vrati u laptop, pa kad isti vidi da nema OS-a na hardu onda ponudi butovanje sa optike...
A rack i nije potreban, može da ga stavi u desktop.

Tako je,obrise hard pa onda istalira sistem.A nije mi namera da skupljam postove (nemam potrebu da ista prodajem ovde) nego da pomognem coveku.Ne razumem stsrtovanje djonom od strane DarkAngela?

Poslednja izmena:
Pri ukljucivanju laptopa pritiskanjem tastera INS (INSERT, vise puta) dobices mogucnost da ukucas Supervizor Password, tek nakon toga mozes da biras boot meni ili
menjanje stavki u biosu.

Znaci kao sto sam i mislio... cupaj, vadi, radi sta hoces, dok ne vratis bios na def stanje il ne provalis pass nema od tog posla nista.

Da li si probao da taj HDD nakacis na drugu masinu i na njoj butujes Hirens i probas da skines sifru sa XPa

Nazad
Vrh Dno