Šta je novo?

Problem sa baterijom?

korisnik2007a

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2007
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5800x, NZXT Kraken X73
Matična ploča
Gigabyte Aorus B450 Pro
RAM
64GB Kingston DDR4 @3733MHz
GPU
ASUS RTX 3060Ti
Storage
Kingston 1TB NVMe
Zvuk
Integrisana
PSU
be quiet! 750W
Kućište
GAMDIAS ATHENA M1 ELITE
Monitor
LC Power LC-M25-FHD-144
Miš & tastatura
MS Industrial C720&Keychron M3 Mini 4K
Mobilni telefon
Mi 10 Pro
Posedujem Nokia N82 i imam problem sa baterijom. Ista ne traje duze od 1 dana, ne mogu ni 10 pesama da preslusam a fon se ugasi, video ne mogu da snimim itd... Baterija je doskora radila sasvim dobro, a sad je pocela da posustaje na svim frontovima... No, ako ga upalim nakon sto se ugasi, on sam radi neko vreme na jednoj crtici, a onda se "napuni" na 3-4-5 crtica (nikad do maksimuma), i cim probam muziku/video opet se gasi "battery empty"... Pa mene zanima sledece :

Da li je to otisla baterija ili to moze da izaziva softver takvo ponasanje (hakovan)?

Ako je otisla baterija, da li je moja krivica, jer ja sam telefon stavljao na punjenje svako vece ako bi ga imao sigurnog i stabilnog za sutra? Nisam nista petljao po samom hardveru telefona, no ovo je pocelo zesce da me nervira...

Recite mi, u cemu je problem? Nije bas muka nabaviti novu bateriju (25e), ali radije bih ovo resio bez dodatnih troskova.

Po opisu tvog problema problem je baterija,sto mozes proveriti u svakom servisu ili da identicnu bateriju uzajmis od prijatelja,komsije,kolege,surnjaje i testiras(telefon,ne prijatelje) :)
Svakodnevnim(u tvom slucaju svakovecnim :) ) punjenjem telefona skratio si radni vek baterije...
Moja preporuka je da pazaris originalnu bateriju jer se P.R.C. baterije pazaruju samo kada se prodaje telefon ;)

@Djole - oko 2.5 godine.

@Ione - Dakle, baterija... Softver znaci ne uzrokuje kvarove ovog tipa?

Kao sto su vec rekli, baterija je 99%. 1% je do hardvera telefona. Kupi novu bateriju i resices problem.

Ako je otisla baterija, da li je moja krivica, jer ja sam telefon stavljao na punjenje svako vece ako bi ga imao sigurnog i stabilnog za sutra?

Da, baterija nije tako stara, ali si je ti prerano ostario svakodnevnim punjenjem. Da li si je punio jer se skroz praznila od upotrebe ili preventivno da te ne izneveri sutradan?

Moja preporuka svim korisnicima je da tokom perioda punjenja baterije telefon ne diraju(ne koriste). Bitno je da se proces punjenja odradi sa maksimalnim ucinkom a ako telefon koristite onda se baterija ne moze napuniti do punog kapaciteta kako treba

Moja preporuka svim korisnicima je da tokom perioda punjenja baterije telefon ne diraju(ne koriste). Bitno je da se proces punjenja odradi sa maksimalnim ucinkom a ako telefon koristite onda se baterija ne moze napuniti do punog kapaciteta kako treba

A sta kazete na naviku nekih da iskljucuju mobilni za vreme dok se puni? Ima li to smisla?

nekada sam i ja to radio,efekat je isti kao i kada se telefon ne koristi,moja prepruka je da punite na punjac,da punite onda kada imate najmanje potrebu za koriscenjem mobilnog telefona,a mozete i ugasiti tako ber nece niko zvat,slat sms itd..

Novina - probam da slikam, uspem za "izvucem" 3-4 slike i ugasi se..:)

Nema sta, uzecu novu bateriju i puniti telefon samo kad se skroz isprazni, ne?

Ima sam N82 dve i po godine. Baterija drzala 2-3dana. Nije bitno bateriju isprazniti pre punjenja,ali je bitno da se uvek napuni do kraja.

Uzeh novu bateriju, jest kinez al nvm...

Ono sto me zanima je - treba li da je formiram ili ne?

Vrh Dno