veljko1
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 07.02.2025
- Poena
- 2
Obzirom da HP ne želi da pomogne, nadam se da će ovo pitanje pročitati neko ko se razume u drajvere/audio postavke, ili je imao prethodna iskustva sa slicnim problemom... Srvis mi neće pomoći jer niko ne želi da se igra sa drajverima, a zaista ne želim da batalim ovako dobre zvučnike ili da bacam pare na nove eksterne zvučnike....
**pre nego što pročitate, želim da znate da ovo nije hardverski problem jer mnogi drugi ljudi imaju isti problem i stvarno nije moguće da stotine ljudi imaju isti hardverski problem koji nije rešen čak i nakon što su dobili isti, novi uređaj direktno od HP-a.
Kada bih koristio svoje interne zvučnike, audio bi se bez razloga postepeno stišavao... Ako je bio na 100%, smanjio bi se na 30%, ali UI bi i dalje pokazivao da je zvuk na 100%. Ako bih pokušao da smanjim zvuk na oko 20-30%, zvuk bi se postepeno povećavao. Nijedan drugi zvučnik koji bih povezao ne bi imao ovaj problem.
Stvari koje sam probao:
smatram da
**pre nego što pročitate, želim da znate da ovo nije hardverski problem jer mnogi drugi ljudi imaju isti problem i stvarno nije moguće da stotine ljudi imaju isti hardverski problem koji nije rešen čak i nakon što su dobili isti, novi uređaj direktno od HP-a.
Kada bih koristio svoje interne zvučnike, audio bi se bez razloga postepeno stišavao... Ako je bio na 100%, smanjio bi se na 30%, ali UI bi i dalje pokazivao da je zvuk na 100%. Ako bih pokušao da smanjim zvuk na oko 20-30%, zvuk bi se postepeno povećavao. Nijedan drugi zvučnik koji bih povezao ne bi imao ovaj problem.
Stvari koje sam probao:
- Control Panel: onemogućavanje enchancements-a, onemogućavanje communications opcija.
- Device Manager: deinstalacija drajvera i dozvoljavanje Windows-u da instalira novi Conexant ISST drajver (ne može instalirati realtek ili microsoft audio drajvere jer uređaj nije kompatibilan sa njima, samo sa conexant).
- Registry Editor: pretražio sam sve konfiguracije u C:system32, ali nije bilo ničega što jasno pokazuje da drajver radi neki tip DRC-a (dynamic range compression), AutoVolume, Normalizaciju, Gain, AGC (AutomaticGainControl) podešavanja u njemu.
- Bang&Olufsen SmartAudio softver nije pomogao, nema jasnih podešavanja koja bi mogla uticati na problem sa nestajanjem zvuka.
- Event Viewer: nije pružio ništa korisno
- Task Scheduler: nije pronađeno ništa sumnjivo
- Ažuriranje/instaliranje starijih drajvera nije rešilo problem.
- Deinstalacija drugih softvera kao što su FLOW, SA3, MicTray koji dolaze sa Conexant ISST drajver paketom: nije rešilo problem.
- Instalacija virtuelne zvučne kartice: ili se nisam snašao u korišćenju softvera, ili nije pomogao uopšte.
smatram da
- Kada su HP i B&O napravili ove laptopove, postoji šansa da su prilagodili podešavanja i postavili neka ograničenja koja ne mogu biti promenjena, i to je ugrađeno u način rada ovog zvučnika, gde bi jedini način bio da se kupi eksterni zvučnik ili da HP pomogne da rešimo ovaj problem.
- Moguće je da postoje neki sukobi drajvera između Windows-a i B&O drajvera. Nisam pokušao da instaliram drugi OS, ali nisam voljan da to uradim.
- U Registry Editor-u može postojati nešto što sam prevideo, ali teže.
- Postoji drajver fajl pod nazivom PASettings.ini, koji pominje neke audio kontrole koje mogu da modifikuju kako input/output funkcioniše, ali sve za "Cortana Mic Gain" podešavanja, pa to može biti neki trag?