Šta je novo?

Problem sa AC freedom uparivanjem VOX klime

Pa to pise u uputstvu...ali ko njega cita;)

Koja aplikacija se sada koristi za nove serije vox klima?
I dalje ac freedom ili neka druga?

Pa to pise u uputstvu...ali ko njega cita;)

Koja aplikacija se sada koristi za nove serije vox klima?
I dalje ac freedom ili neka druga?
To i mene interesuje posto se evo vec 2 dana mucim da povezem vox klimu sa wifi i nesto ne radim dobro ocito. Sve sam isprobao od napisanog ali jednostavno nece🤬

Imam VOX IVA5-12JR1 klimu, podesio je kao od šale u AcFreedom aplikaciji i sve radilo perfektno do proletos kad sam na ruteru promenio šifru. Nakon toga uopšte više ne mogu u aplikaciji da podesim klimu. Dođem do "Poveži" sa wifi ruterom, i kao što je neko opisao - ništa. Otvori mi podešavanja wifi-ja na telefonu, tamo sve konektovano i radi, i kad izađem iz toga opet čeka "Poveži" i tako ukrug ... Mislio sam da je možda wifi modul klime crkao. I ne lezi vraže, danas sam namontirao novi VOX klimu, IHD12-SIPMW, wifi je ugrađen u nju fabrički i... ništa. Ne mogu je dodati. Tu nešto nije u redu sa aplikacijom, čini mi se.

Update: upravo sam povezao obe klime, staru i novu i sve radi savršno na AcFreedom.
Čitao sam neke savete za VOX klime kojekuda po diskusionim grupama i naiđem na to da kao server (zemlju) treba podesiti Tajland, jer evropski serveri ne rade dobro. I obavezno tokom dodavanja klime da bude uključena lokacija i bluetooth.
Pomislih... šta me košta da se poigram... Uradio sam uninstall aplikacije, ponovo je instalirao, kao zemlju podesio Thailand, uključio, wifi, btooth, lokaciju, 8x pritisnuo HEALTH dugme na staroj klimi, pokrenuo Add device, podesio svoj wifi ruter i lozinku, i za razliku od ranijih slučajeva, stigao sam do skrina gde me aplikacija obaveštava da se konektuje na ruter, i posle pola minuta dobijam poruku da je uređaj pronađen. Pita me za sobu u koju će uređaj, dao sam mu novo ime, i... sve radi perfektno.
Sjurim se do nove klime, danas instalirane, sve ponovim - i prođe. Radi!!!
Aplikacija perfektno kontroliše obe klime, a meni je najvažnije što može da se podesi i rad u režimu "bez zvuka" koji je idealan za spavanje. Klima je tada bešumna, a hlađenje umereno. Srećno vam bilo sa podešavanjem.

Pozdrav,

Ja imam dve vox klime, Vox IJF12pcpmw
Jednu sam bez problema povezao na ac freedom, drugu ne mogu nikako, drugu sam zahvaljujucu predhodnim postovima povezao na smartlife.

Zanima me da li je neko resio problem ovih koje nece na ac freedom

Dve iste klime, na različite aplikacije?

Do pre par dana radilo,u poslednje vreme je više bio offline uredjaj u aplikaciji nego online.Obrisao klimu iz app i sad neće da je vidi nikako,probao i sa Tajland i odma posle uključenja u struju 8x health I ništa neće ni u smat life....
Pitanje kad se resetuje klima i čuje se dva puta bio bip da li tada kad pretrazujem wifi treba nešto da bude vidljivo ili ne?
Ja ne vidim ništa zato i u Smart life ne mogu ni da povežemo.....

E da odgovorim samom sebi.Nije bilo do aplikacije jer sam probao i Tajland ,nije pomoglo.Skinuo sa klime stari adapter,kupio novi montirao i radi,region sam vratio nazad na Srbiju u aplikaciji i sve radi.
Znači zaključak,crko wifi adapter.

Mislim da je pre do rutera moju klimu uspešno povežem preko tp-link rutera u pitanju je vdsl 2.4ghz. i radi pesprekorno. Kada pokušam na yettel ruter koji je dual i koji ima i 2.4ghz i 5ghz Nema šanse iako sam povezan na 2.4ghz. Kako to sada rešiti?

Mislim da je pre do rutera moju klimu uspešno povežem preko tp-link rutera u pitanju je vdsl 2.4ghz. i radi pesprekorno. Kada pokušam na yettel ruter koji je dual i koji ima i 2.4ghz i 5ghz Nema šanse iako sam povezan na 2.4ghz. Kako to sada rešiti?
Probas privremeno tj dok uparis klimu da na ruteru iskljucis 5ghz.

Sad sam našao ovu temu :( iva7, radila perfektno dve godine na yettel routeru, ac freedom.
Uzeo a1 pre par meseci, nisam stigao da probam, još sam razmišljao da stavim novi sim u stari router, al nisam...
Ac freedom, obrisao. Kliknuo 8 puta health- i eno trepce, al jock. Odvojio 5ghz od 2.4ghz, posto se žalio na to.
Sad ostaje tajland da probam:)

Ja skoro uzeo wifi modul za IVA5, bez problema se povezao na Srbiju, ima Mute brzinu turbine pa je tisa i moze na pola stepena da se podesava.

Ispravka, Mute brzina ne radi pri grejanju, ne znam da li je to do mog primerka, kako je kod vas? Mute radi na FAN, hladjenje ne koristim na njoj pa nisam probao.

Tako je ne radi, samo na hladjenju, ja sam isprobavao i prosle i ove godine i nije mi radilo, to jest ona ocita u aplikaciji da je Mute, ali razlike izmedju nje i fana 1 nema

Heh glupost, ne razumem sto to ne radi ako vec radi na hladjenju?

Verovatno zato što topao vazduh ide na gore i pravili bi se toplotni džepovi oko UJ. Da se to ne bi dešavalo, prilikom grejanja vazduh mora da izlazi iz UJ minimum na fan speed 1.

Kod grejanja je bitno da Fan bude sto jaci zbog preciznosti rada i efikasnosti.

nisam probao na grejanju posto je koristim samo za hladjenje, bas cu da isprobam

Da, mogla je da ima neku brzinu manju od Low, meni ne smeta ali nekom bi smetalo da spava u sobi sa njom.

Kakava su iskustava sa Smart Life / Tuya aplikacijom za Vox klime? Da i rade uzeo sam

VOX IFG12-AACT pasam mislio da koristim Smart Life jer mi je sve u kući na njoj pa da li radi trenutno?

Koju klimu imas i kakav ti je daljinski ?meni radi sve posle uputstva od voxa kako se spaja na wifi,daljinski se stisne cool i plus i drzi 3 sekunde (noviji daljinci) dok se klima ne oglasi ,tad je spremna za uparivanje onda samo pratiti uputstvo app. evo odgovora od servisa vox ...

Pre povezivanja je potrebno da telefon bude povezan na kucnu Wifi mrezu, omogucen bluetooth i lokacija uredjaja.

Ukljuciti klimu u rezim hladjenja i spustiti temperaturu na 16C.

Na novom daljincu se kliknu tasteri "COOL" i "+" i zadrze 3 sekunde.

Klima ce se oglasiti zvucnim signalom (bip) 8 puta, pa kratka pauza pa jos 2 puta.

Na taj nacin je resetovana i aktiviran je "pairing mode" na WiFi.

Nakon toga je samo potrebno ispratiti dalje korake kroz aplikaciju i povezivanje je zavrseno.

meni je uspelo...
Moze pomoc,meni se posle stiskanja 8puta ovog dugmica ne cuje nista posle moze li nekako drugacije
Kako da resetujem,na Health nece
Nece ni meni da li si resio problem ? Isti mi je daljnski
E da odgovorim samom sebi.Nije bilo do aplikacije jer sam probao i Tajland ,nije pomoglo.Skinuo sa klime stari adapter,kupio novi montirao i radi,region sam vratio nazad na Srbiju u aplikaciji i sve radi.
Znači zaključak,crko wifi kom
Wifi kao usb onaj ili komplet sve sa zicama da se zameni ? Meni nece nikako klima da ode u mod za povezivanje

Prilozi

• IMG_5462.jpeg
    IMG_5462.jpeg
    106.1 KB · Pregleda: 17
  • IMG_5461.jpeg
    IMG_5461.jpeg
    271.1 KB · Pregleda: 9
  • IMG_5464.png
    IMG_5464.png
    514.2 KB · Pregleda: 19
Sta znaci ovo ogranicenje struje?I da li to uopste radi ili samo stoji tako posto kolko god da stavim ona isto trosi ne menja nista.

Prilozi

• IMG_4499.png
    IMG_4499.png
    94.7 KB · Pregleda: 13
  • IMG_4500.png
    IMG_4500.png
    74.6 KB · Pregleda: 14
Nazad
Vrh Dno