Šta je novo?

problem sa 9600xt i valjda directx9

Astral_NS

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2005
Poena
304
uzeo sam juche MSI 9600xt,stavio na plochu asus A7V266,podrzava 4x agp,512ddr, xp1800+ itd. instalacija drajvera i ostalo je lepo proteklo,dok nisam instalirao batlefield 2 i uz njega directx 9.0c. kad bi pokrenuo igru izbacivao bi da fali neki dll fajl d3d.25.instalirao sam age 3 i isti problem. nasao sam taj fajl i ubacio u sistem. i sad vishe ne izbacuje da nedostaje taj fajl,krene da pokrece igre ali izbaci da nemam 3d graficku ili da su mi stari drajveri ili neki slican problem.kontam da je problem u windowsu ili directx-u.
kako bi mogao to da resim bez formata i ponovne instalacije? inache sinoc sam odneo kod druga graficku i savrsheno radi na skoro istoj konfiguraciji kao moja.

hvala,probacu,sad sam skinuo taj program,trazi registraciju,valjda cu ga 'registrovati'. pa onda odraditi,nadam se da ce uspeti. kolko otprilike mogu da kloknem msi 9600xt a da radi stabilno.

sta znam.
sve zavisi od modela do modela.ja sam moj terao na 500/700 samo sada malo trpim posledice,,,
mozes naci topic par ispod ovog sa mojim jadima,,,

jel ima jos neki softver za uninstaliranje directx 9c,ne mogu sa ovim,treba registracija a ne uspevam trenutno da ga registrujem.

Astral_NS je napisao(la):
hvala,probacu,sad sam skinuo taj program,trazi registraciju,valjda cu ga 'registrovati'. pa onda odraditi,nadam se da ce uspeti. kolko otprilike mogu da kloknem msi 9600xt a da radi stabilno.

Nemoj , nema potrebe... mozes videti koliko mu je maximum rada(+ 10-tak % nista ti to neznaci), cisto znanja radi.I ovako sve igre ce solidno raditi :smash:

Vidim da ne mogu post-ovati attachments... Ergo, DirectX 9 Uninstaller i DirectX Eradicator 2.0. Google-aj, cini mi se da ce ti ovi programi pomoci za jedan od problema...

Za main problem, moze da pomogne AGP FastWrite OFF, AGP 4X.

nece pa nece,izludjuje me. probao sam i format c: pa novu instalaciju xp-a i uninstaliranje directx 9.0c i opet instalirao ali sa drugog fajla i opet isto. prvo javlja da mi ne dostaje d3dx9_25.dll i kad ga nadjem na netu i ubacim,nece da pokrene nijednu igru jer kao nema podrsku za direct 3d. inache kad instaliram directx 9.0b sve lepo instalira,traje ono minut,normala,dok kad instaliram 9.0c samo napise da je krenula instalacija i odma ispise da je gotova,ne prodje ni par sekundi.

Pa najnoviji su 5.10 (iz 12. oktobra).

Btw, posto je directx sastavni deo SP2 za winxp, ako se vec radi kompletna instalacija onda bih primenio i sp2 (sto je bitno i iz drugih razloga).

K`o sto rece idavik, za 9600xt je poznato da je zgodno iskljuciti fast writes, a ja licno za svoju karticu (9600xt, saphire) koristim omaga drajvere http://www.omegadrivers.net/ ,poslednji su bazirani na catalystima 5.9.
Kako god, ono sto se jasno naglasava (u readme drajvera), a to sam video i kod sebe, je da je vrlo bitno uninstalirati postojece drajvere (a zatim restartovati) pre nego se stavljaju drugi.

Poslednja izmena:
gledao sam po netu ceo dan i skontao da je problem valjda do sp2,valjda je neka beta ili starija verzija,koja ne instalira directx 9.0c,iako konta da je instaliran,kad kliknem da instalira samo odma prodje instalacija kao da ih vec imam. videcu sutra da nabavim nove sp2 ili sp1.

Mozda bi cak najzgodnije bilo da se pokrene repair instalacija sa slipstrimovanim SP2 (ovo navodim u slucaju da ne nadjes sam sp2, nego ti bude dostupan slistrimovani winxp).

Inace Xpsp2.exe koji se nalazi na MS-ovom cdu (koji se dobija kad se poruci) ima 266MB, dok ako se dobro secam ono sto sam skinuo sa neta je imalo oko 271MB. U svakom slucaju i jedno i drugo je radilo posao.

Btw, vidim da se i oktobru pojavilo nekoliko bitnih sigurnosnih zakrpa za win (2k,xp,xp64,2003...) pa bi bilo zgodno upotrebiti windows update.

Nazad
Vrh Dno