Šta je novo?

PROBLEM sa 6600le

rancoo

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2005
Poena
301
Imam graficku Club 6600 LE, i najnovije nforce drajvere, nikako nemogu da dobijem sliku u boji na Tv-u, tv je samsung ako ima neke veze...Neki program, drajver ili savet.... Napominjem da nije problem vezan sa prebacivanjem na pal b sa ntsc.....
Unapred zahvalan

Ukucah par reči na Google-u i pronađoh sličan problem, kao i odgovor da je problem možda u previsokom refresh rate-u. Probaj da ga smanjiš...
Možda i lupetam :D

psihodel je napisao(la):
Ukucah par reči na Google-u i pronađoh sličan problem, kao i odgovor da je problem možda u previsokom refresh rate-u. Probaj da ga smanjiš...
Možda i lupetam :D

Lupetas svetski !

@ rancoo

Ukoliko nemas color sliku na televizoru a podesio si da ti stoji PAL-B, onda nadji podesavanja o tome kakv je izlaz, tj da li je S-Video, ili Composite... razumes? Probaj sa jednim od ova dva i dobices kolor sliku 100%, ja imam 6600GT i tako sam resio isti problem... :wave:
Ne treba ti nikakav dodatni softver...

Poslednja izmena:
Slican problem sam imao i ja (sa drugom VGA i drugim TV i drugim racunorom :) )ali problem isti. Slika na TV je bila crno bela i nije hteo da prikazuje sliku kada pustim neki film, e sada ako je i kod tebe tako onda je isti problem i ja sam ga resio tako sto sam promenio primarni izlaz tj stavio sam da TV izlaz bude primarni (promenjena je rezolucija i refresh rate) i sve je ispalo OK.

@majstor zivota

Nazalost promene nema iako sam i pre postavljanja pitanaja proverio sve kombinacije u vezi sa ulaznim signalom, osvezenjem, primarnim i sekundarnim monitorom....:crash: :crash: :crash: :crash:
Hvala na odgovorima ali izgleda da su u pitanju gremlini :wall: :wall: :wall:

Napominjem da je slika u boji pre nego sto se windows podigne, a onda postaje crno bela nekim cudom ako neko ima jos nekih ideja .....

Probaj sa nekom drugom verzijom drivera. Ako ne uspesh nishta, onda format c: :wall:

Poslednja izmena:
Neverujem da je driver ili neki drugi Softver tako da je (format c: )Lupanje.
Imam 9200SE i meni je slika crno-bela kad povezem sa Tv-om.Ali mi ne smeta.

Poslednja izmena:
Don_Vito_Korleo je napisao(la):
Neverujem da je driver ili neki drugi Softver tako da je (format c: )Lupanje.
Imam 9200SE i meni je slika crno-bela kad povezem sa Tv-om.Ali mi ne smeta.

Kako moze da ti ne smeta??? Ne bih rekao da je hardverski kvar. Postoji mogucnost da ce preinstalaciom drivera proraditi, ako ne onda jedino da pokushash sa reinstalaciom systema.

Ja sam imao Celeron 2.4 Asus P4B533-X plocu i Saphire 9200SE pre jedno sest meseci i slika mi je bila u boji kada se poveze na TV.

Stavite samo clone mode...i za tv 50Hz, composite i PAL-B i mora da radi.

Mozda ti je problem ako koristich neki "budjavi" SCART..pa zato ti slika ode u crno belu. A najbolja stvar je kad se ukljuchi kod Overlay...za TV-out.
Svaki video(divx,dvd,..) ili igra idu automatski u full screan. Ovo moze i kod Ati i kod NV-a.

Ako i samsung podrzava NTSC probaj i tako...

Probaj da stavis originalne drivere sto si dobio sa graf.

Ja sam isti problem imao sa Aus i MSI 6200TC karticama! Ugradio sam 4-5 tih kartica i sve mogu samo da daju crno-beli prikaza na TV-u! Sreća moja da ljudima ne treba TV izlaz!!! U kutiji nije bilo kablova za TV out, a čuo sam da samo originalni kablovi za te kartice mogu da daju sliku u boji!? Jednostavno probao sam sve vrste kablova i isto! Čak sam jednu karticu i reklamirao i opet isto!? Podešavam stalno TV izlaz i na NVidia i ATi grafičkim karticama, tako da otpada mogućnost da sam neiskusan! Jednostavno ne može!

Problem je u samom biosu karte.

Postoje dva rešenja:

-skini bios sa karte (imaš na ovom forumu upustva kako) i sa NiBitor-om rešiš problem tako što ćeš TV izlaz sa NTSC prebaciti na PAL... vratiš bios...

-odeš u BG elektronik ili neku bolje opremljenu radniju il' na buvljak, te kupiš KVALITETAN S-Video>"činč" kabl (vidljivio je deblji) i zameniš ga

Ovo provereno funkcioniše sa svim 6600(GT) kartama MSI, ASUS...

ASUS je ovaj problem rešio tako što je na svo sajtu postavio novi BIOS sa rešenim problemom...

Poslednja izmena:
Obicno zna biti problema sa podesavanjem PAL ili NTSC sistema za izlaz. Mnoge kartice rade na sledecoj kombinaciji: ukljucis (naravno) Clone mod, za TV stavi da je B-PAL Germany, za izlaz stavi vec koji imas (ponekad ako ti nudi i SVideo i Composit, a imas SVideo probaj da stavis Composit).
Zna biti i problema sa cipom za izlaz. Tako sam ja imao Creative GF 3Ti 200 i nisam mogao nikako da sredim Clone mod, jer ga nije ni bilo, a sliku sam mogao da resim samo sa TV Tool-om. Probaj, mozda on skonta nesto sto drajver nije uspeo.

Ja samo mogu da ti predlozim da promenis drajver za graficku. Evo kod mene 84.21, i TV-out (6600GT) radi perfektno. Upravo je kod mene sve podeseno kao sto je Davor Novakovic napomenuo. Dakle clone, a za TV-out iako mi ide iz S-Video chekiran je Composite, i onda daje sliku u koloru na televizoru... Ne znam sta da ti kazem ali ovako jednostavno MORA da radi. Proveri jos jednom:

1.clone
2. PAL-B
3.Composite/S-video

E sada postoji i drugo/trece resenje, a to je da ukoliko TV ima mogucnost (Samsung bi trebalo da ima,kod mene je Sony), direktno prikljucis S-VHS - S-VHS kablom (on razdvaja crno belu sliku od colora, SCART ne), a ne na SCART. Tako mora biti i lepsa slika, a ujedno mozda i proradi. Ne znam sta si dobio u kutiji uz tu graficku, ali ja sam dobio i taj drugi kabl... srecno i ja stvarno nemam vise ideja! Ali gotovo sam siguran da nije do BIOSA graficke, niti da je hardverski problem. Do sada sam imao 5 grafickih za TV-outom i ni sa jednom nisam uspeo iz prve da podesim TV-out kako treba, ali na kraju uvek jesam. Bez flashovanja drugih BIOSA i slicnog...

srecno i toliko od mene !

Moze da bude i do onoga sto je rotkod rekao, ima na netu fix biosa mnogo, bas za PAL, ne verujem da bi ih toliko bilo (kao i tema sa tim pitanjem) da je problem uvek u drajverima, naravno lakse je zamenuti drajvere prvo...

Problem je u tome sto ti imas samo s-video izlaz na kartici, ali ne i takav ulaz na TV-u.

Resenje ti ja da preko OSD menija televizora podesis vrstu tv signala, tj. da li je S-video ili kompozitni, ako imas takvu opciju

Ako ne (a verovatno nemas) potrebno je malo gimnastike.

Nisi napisao kako si tacno povezao komp sa TV-om, pa cu pretpostaviti da imas kabal koji sa obe strane ima S-video i da koristis scart adapter.

Sve sto treba da uradis je da uzmes jednu licnu duzine 1 cm i u scart adapteru sa njom prespojis dva najbliza (od 4 ukupno) kontakta u gornjem delu konektora. Znacis gurnes oba kraja zice u po jednu rupu tako da zica udje do kraja. Ako ne moze cela da stane potkrati je malo. Preko tako posltavljene licne sad gurnes S-video kabal koji ide iz kompa i sve zajedno u scart na zadnjem delu TV-a. Na taj nacin ces resiti problem bez kupovine nekih kvalitetnijih i skupljih adaptera.

Imas u attacment-u sliku s-video konektora. Licnom treba da prespojis konektore 3 i 4.

Oprobano 100% radi.
Male majstorije majstor Rileta ali j*bi ga.

Ako ti neki deo nije jasan slobodno se javni objasnicu detaljno.

Poz.
[email protected]

Prilozi

• svideo_connector.gif
    svideo_connector.gif
    3.4 KB · Pregleda: 33
Nazad
Vrh Dno