Šta je novo?

Problem: Pucanje iz zvucnika

full_rpm

Cenjen
Učlanjen(a)
09.10.2012
Poena
151
Pozdrav svim cenjenim clanovima foruma !

Imam plocu MSI p67a-c45 i imam problema sa zvucnom karticom.
Od kako sam povezao zvucnike Genius 5.1 150w(rms, drveni), cuje se pucanje iz zvucnika. U pocetku sam pokusao da ignorisem, ali jako je iritantno. Bez obzira da li gledam film, slusam muziku ili igram neku igru, cuje se povremeno pucanje. Isti zvucnici su bili povezani na stari racunar i nije bilo nikakvog pucanja. + sto mi se zadnji zvucnici slabije cuju (a skidao sam razlicite drivere i isto) i zvuk je kao polovican - cuje se samo pesma, ali ne i reci pesme..

Najvise mrzim kada kupim nesto i ne radi kako treba. :mad:

"Pucanje" iz zvucnika se i meni desavalao na starim Sweex 5.1 zvucnicima zbog lose struje. Kada god bi neko upalio ili ugasio svetlo u kuhinji(koja se inace nalazi na drugom kraju stana), meni bi zvucnici proizveli pucajuci zvuk.

Nije to slucaj kod mene, jer je isto i kada sam sam kod kuce preko dana (znaci svi glavni potrosaci su iskljuceni) i uvece. A opet kazem, na starom kompu su se i zadnji zvucnici lepo culi i nije bilo pucanja iz zvucnika. Na starom kompu sam podesio zvucnu na 5.1 softverskim putem, inace nije bila 5.1 .

Dobro, Sweex i nisu zvucnici, to se u IT shopu dobija umesto kusura :D @rpm Deluje da ti konektor ne ulazi dobro u audio out, ubodi to malo jace. Ako imas prednji audio panel, probaj i njega.

To su normalni simptomi za integruse, nista specijalno. Stavi neku kasvetnu zvucnu i resices problem.

To su normalni simptomi za integruse, nista specijalno. Stavi neku kasvetnu zvucnu i resices problem.
Jasno je meni da se problem moze resiti kupovinom nove komponente, ali s obzirom da me je konfiguracija izasla 61 000din (bez monitora), normalno je da ocekujem da dobijem ono osnovno - a to je funkcionalnost. Pa sam hteo da cujem i ostala misljenja - da li je mozda problem do driver-a, ili ako je neko imao slican problem, pa da mi pomogne u resavanju istog.

Hvala svima na odgovorima, probacu ovo sto mi je predlozio Jericho, pa javljam.

edit: Najgore od svega je to sto na starom kompu koji takodje ima integrisanu zvucnu, nema nikakvih problema. Jasno i glasno se cuju i zadnji zvucnici, dok na ovoj 7.1 zvucnoj nastaje problem, iako u podesavanjima konfigurisem na 5.1 sistem.

Poslednja izmena:
Probaj i da nakacis zvucnike na neki korektor napona. Neki zvucnici su vise osetljiviji na losu struju, a neki manje. Ja imam logitec koji pucnu kad se upali neki bojler, sporet ili tako neki malo jaci potrosac.

Hteo, ne hteo, ako si eliminisao drivere kao potencijalan problem ili struju (kazes da ti na starom kompu sve radilo pristojno- pretpostavljam da ti na istom mestu i zvucnici bili ustekani u struju), onda ces problem resiti samo ubacivanjem druge neintegrisane zvucne. A uostalom, to ce ti biti i vise nego dobar upgrade zvuka, jer taj Genius sistem itekako bolje radi kad se poveze na neku iole bolju zvucnu od integrisane. Resices ujedno i problem da ti se zadnji zvucnici slabije cuju... Na integruse se nikad ne oslanjaj, jer to sto si dao pare za maticnu plocu, ne znaci da ces imati i funkcionalan zvuk u potpunosti sa integruse, nazalost. Uzmi neki polovan Creative bar, ili ove jeftinije novije Asus-e, i videces razliku i u funkcionalnosti i u kvalitetu zvuka.

Evo pucanje je prestalo samo od sebe. Jedina razlika u odnosu na neki prethodni period je u tome sto je napolju niza temperatura, a ja cesto otvaram prozore od sobe, pa je samim tim i u sobi hladnije. Uvece naravno ugrejem sobu. Zadnji zvucnici se i dalje slabije cuju uz "polovican" zvuk(nije cist).

Koju mi onda zvucnu preporucujete da kupim za 5.1 sistem? Nisam toliko upucen u kvalitet novijih zvucnih karti. :(

Prvo sto cete me pitati - a do koliko para? Pa ajde da to kazem ovako: recimo neki model da je dobar odnos cena-kvalitet. Npr 20-30e.. ? Nije mi hitno, a trenutno je finansijska situacija slabija (sto se da videti iz ponudjenog), pa ako imate neki predlog, pucajte :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno