Šta je novo?

Problem pri instalaciji SP2?

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Imam SP2 na BUG-ovom CD-u, isti sam skinuo sa Microsoftovog sajta. Pri pokretanju instalacije arhiva se lepo raspakuje u neki privremeni folder, počne proces bekapovanja podataka i sve drugo što sledi po redu, ali kada započne proces instaliranja raspakovanih fajlova, iskoči mi obaveštenje da postoji greška pri instalaciji nekog fajla, da proverim izvorni folder itd. Pri ponovljenom postupku uvek je neki drugi fajl u pitanju. To mi se daešava kada radim i sa BUG-ovog CD-a i sa arhive koju sam skinuo, a koja kod nekoliko ljudi radi bez problema. Postupak sam radio i preko već instaliranog SP1 i na "čisti" XP. Uređaji DVD Tohiba i CD/RW Lite-on su mi relativno novi pa ne verujem da je do greške čitanja pri raspakivanju arhive. Nekako sam uspeo da prvo raspakujem arhivu pa da iz tog foldera pokrenem instalaciju i sad imam SP2 na svom PC-u. Ali direktno sa CD-a nema šanse. Ima li neko ideju po ovom pitanju? Osećam se blesavo jer je to rutinski zahvat, kod mene neće, kod drugih nema problema.

I meni se dogodila ista stvar...

Reshenje je, fresh install Win-a, pa jovo nanovo SP2

Bolje resenje je integracija SP2 u XP, pa tako instaliranje (koje radi svima i uvek).

mitnick je napisao(la):
I meni se dogodila ista stvar...

Reshenje je, fresh install Win-a, pa jovo nanovo SP2
Kao što sam i naveo, radio sam fresh install više puta, ali neće pa neće.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Bolje resenje je integracija SP2 u XP, pa tako instaliranje (koje radi svima i uvek).
Ne znam kako uraditi integraciju kad dobijam informaciju o grešci pri instaliranju raspakovanih fajlova? Ako bi mogao ukratko da mi pojasniš postupak bio bih ti zahvalan.

Da još dodam: kada sam prvo raspakovao arhivu, a zatim je narezao, pa opet pokušao instalaciju sa tog CD-a, ista stvar se dešava-neće. Znači iz foldera mogu, a sa CD-a ne. Da napomenem da sam, provere radi, na čisti XP instalirao SP1 sa CD-a bez ikakvog problema, kao i više puta ranije. Kakva je to nauka sa SP2? :mad:

Na Googlu potrazi Autostreamer sa kojim ces izvesti integraciju. Sve sto treba da uradis u njemu je da navedes putanju do diska sa XP-om i do SP2 fajla (ne raspakuj ga!).
Na kraju dobijeni ISO narezes na CD ("Burn Image" u Neru) i odatle instaliras. Probano i radi (i kod mene, i kod drugih).

I kod mene radi sleepstreamovan XP+SP2, evo juce sam ga na nekoj mashini instalirao.
Probaj da ocistis laser na optickom drajvu(CD-ROM-u ili CD-RW-u)
poz

Meni lici na neispravnu memoriju, pre par godina isto su mi ispravne arhive pravile probleme a onda je ispalo da je modul neispravan i brljavi podatke...

instalacija SP2

samo treba da uzme kaspersky antivirus,nod32 i norton antivirus i da sa njima lepo očisti sve crve i viruse pa više neće biti oštećenih fajlova windowsa.
naravno da sve očisti po redosledu kako sam naveo.
pozdrav
:D

goksi je napisao(la):
samo treba da uzme kaspersky antivirus,nod32 i norton antivirus i da sa njima lepo očisti sve crve i viruse pa više neće biti oštećenih fajlova windowsa.
naravno da sve očisti po redosledu kako sam naveo.
pozdrav
:D
Te gamadi kod mene sigurno nema.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Na Googlu potrazi Autostreamer sa kojim ces izvesti integraciju. Sve sto treba da uradis u njemu je da navedes putanju do diska sa XP-om i do SP2 fajla (ne raspakuj ga!).
Na kraju dobijeni ISO narezes na CD ("Burn Image" u Neru) i odatle instaliras. Probano i radi (i kod mene, i kod drugih).
Uradih sve kako si naveo i stavrno je jednostavan zahvat. Ali problem ostaje. Naime, narezah dobijeni ISO, formatiram HDD, pokrenem instalaciju, sve krene kako treba pokrene se "Windows Setup" i u trenuku kada je pisalo u dnu ekrana "Setup is starting windows" proces se prekida i dobijam obaveštenje "Stop: c0000221 unknown hard error \Systemroot\system32\ntdll.dll". Da li se može iz ovoga izvući neki zaključak?

1. Ne volim integrisane SP2, vishe volim clean install i OS-a i SP-a...

2. SP-ovi su kumulativni, tako da ne morash da instalirash SP1 pa SP2...Probaj bez instalacije SP1

1. A zasto? Mislim, zasto bi stavljao jedne fajlove, pa posle novije verzije istih? Dzabe drndas hard...

Zna li neko šta znači ova poruka o greški koju sam dobio pri instalaciji streamovanog XP+Sp2- "\Systemroot\system32\ntdll.dll"?

Poslednja izmena:
uhm... prekinuo sam instalaciju sp2 na samom pocetku iz nekih (nebitnih) razloga...
medjutim, u C:\ mi ostane folder sa nazivom 243d9ca985d08e71463b525cd8 tj. temp folder u kojem je raspakovao arhivu...
kada sam ponovo pokrenuo raspakovanje arhive (zaboravio da sam to vec uradio ranije), on mi napravi novi temp folder, instalira sp2 i naravno taj folder se posle izgubi...
'al ostade onaj prvi 243d9ca985d08e71463b525cd8, i kad pokusam da ga obrisem, kaze mi:
Cannot delete apps_sp.ch_: It is being used by another person or program.
Close any programs that might be using the file and try again.

???

Nazad
Vrh Dno