Šta je novo?

Problem pixma

• Začetnik teme Začetnik teme Jeremy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jeremy

Čuven
Učlanjen(a)
15.11.2003
Poena
620
Pre par dana penzionisao stari hp i kupio ip3600. U principu zadovoljan, tj. za ono zasta meni sluzi odlican. Medjutim, kada sam odstampao fotku na onom dobijenom canon papiru primetim neke strafte. Doduse one se i ne vide kada se ne zagleda sa 20-30cm, ali s obzirom da je to ipak foto stampac a mnogi kazu da radi fotke kao iz laboratorije (sto i jeste tacno da nema ovih mikro strafti) mislim da ne bi trebalo ovako da radi. Uradio dva puta cleaning, jednom deep clean i nikakvih promena. Evo ga u prilogu sken poravnanja glava gde se vidi da na nekim delovima ima linija (mislim na horizontalne strafte). Sto je najludje na nozzle check se to vidi samo ako se bas zagleda, tj. nije ovako ocigledno.
Opet kazem, fotke, ako se normalno gledaju izgledaju vrh, ali iskreno da sam uzeo ovaj stampac da stampam fotke ne bih bio zadovoljan.

Dakle zanima me ako neko zna jel ovo podleze nekoj reklamaciji? Mislim, cisto sam radoznao a bilo bi od koristi i drugima koji planiraju da ga kupe.

PS. Zamolio bih bez komentara tipa "vrati se na hp" i sl. Ja sam presao na pixmu iz odredjenih razloga (tj. zato sto je svaka boja odvojena, a nemam nameru da se cimam oko refila, refilovao sam hp skoro 10god. a vise ne stampam toliko puno). A takodje sam svestan da na glave i kertridze nema garancije, ali ovo bi bila reklamacija posto je uredjaj tek kupljen.

Prilozi

• PrintAlignmentValue.jpg
    PrintAlignmentValue.jpg
    155 KB · Pregleda: 92
Gresis sinko, silno gresis. I na glave i na kertridze ide garancija!
Dobro, na kertridze ne ide bas kao na stampac ali mora da ide.

Ako nisi zadovoljan, mislim da imas puno pravo da reklamiras stampac.

Evo ja imam mp540 (to ti je multimedijalna pixma 4600) i veoma sam zadovoljan fotkama.
Samo njih i stampam. Na foto papiru i izgledaju veoma zadovoljavajuce. Inace sam hobista fotograf po opredeljenju 🙂

Slike koje si poslao mogu i da prevare, ali ja bih se zakleo da to treba reklamirati.

Ja imam Pixma 4500 i nemam takve štrafte, a ne verujem da je tolika razlika u kvalitetu izmedju 3600 i 4500.

Garancija na kertridža ne postoji a čim nema garancije nema ni reklamacije i to je činjenica.Ali tvoj problem nisu kertridži već sama glava a glava iako može da se vadi ,je sastavni deo štampača.S`obzirom da je to tek kupljen uređaj ne čekaj previše i ne traži rešenje od forumaša bili oni stručni ili ne već izbori se za svoje pravo a to je da za pare koje si dao treba da dobiješ ispravan uređaj.
Naići ćeš verovatno na razne izgovore kod prodavca ali insistiraj da ti zamene uređaj a po zakonu do 7 dana od kupovine uređaja prodavac mora da zameni uređaj ukoliko je neispravan.

Pozdrav,

Hvala ljudi, tako sam i pretpostavio. Inace ja sam uvek prvi za to da hocu da dobijem ono sto sam platio:smash:, Na zalost cesto vrsim reklamacije (sta vise, trudim se da racunarske komponente kupujem iskljucivo u jednoj firmi, bas zbog extra brze realizacije garancije). Dakle iz mog bogatog iskustva mogu reci da je to extra cimanje, a dva puta sam i inspekciju pozivao...😡
Kao sto rekoh te linije se jedva vide na fotki, tj. ako bas, bas zagledas. A s obzirom da stampac nisam uzeo za fotke i da meni radi posao savrseno stvarno me mrzi da prolazim to po ko zna koji put:wall:. Znam, kriv sam...

Evo jedan crop fotke (oznacen zutim okvirom na fotki) cisto da se vidi koliko se slabo vide te linije. Mada se to ovako na skenu i ne moze videti. Inace taj sken je u 1200dpi, kad bi se reskalirao tj. smanjio na 300dpi na monitoru se nista ne bi ni videlo.
Btw u pitanju je 4jet mat 180gr papir, nije mi pri ruci canon glossy koji sam dobio uz njega, ali u principu isto se vidi.
Mislim... kao sto rekoh da sam ga uzeo za fotke cimao bih se, pa cisto zato sam i postovao da procenim koliko bi to bilo cimanje. Po mom iskustvu, bilo bi to zestoko cimanje:trust:

Sta da ti kazem, stvarno cudno, ali reklamiraj.

Za kertridze, desava se da fabricki dodju losi. Ali ovde nije do kertridza 99%.
Desilo se pre 6-7 meseci da nov novcat HP color laser je dosao sa neispravnim imaging drumom.
I sta sad ? Reklamirali su posle 2 meseca i HP je priznao pravo na reklamaciju. Dao novi. Bez obzira sto je ovaj bio na 71%. Inace mislim da je okvirna cena ovog druma novog originalnog oko 180 eura. Razlog reklamacije: SKRIPA iz printera. Ali stvarno svojim usima sam cuo to kako cvili.

Jednostavno, to mora tako da funkcionise, ili stvarno problem moze da bude. Ajd sad poredim printer od 65 eura i printer od 650 eura al poenta je da fabrickih gresaka ima u svakoj robi i da ne bi trebalo da prave problem cak ni za neispravan kertridz koji dodje uz stampac. Bar u prvih 7 dana.

Drugi primer sa problemom kertridza, HP designJet 110, zuta boja je od pocetka prijavljivala LOW.
Iako je sve naj novije. Kertridz zamenjen, ovaj drugi je posle 3 nedelje isto prijavio da je LOW.
Dosao HP majstor, zamenio zutu glavu za stampanje i sve proradilo. Inace stampac je u medjuvremenu odstampao 20 stranica. Dakle, nema sanse da je potrosio boju ili pokvario kertridz.

Stvar reklamacije prvenstveno bi trebala da bude stvar dobrog odnosa sa kupcem.
Neko moje misljenje.

Eh, da, moze da se desi da nemaju glavu na lageru i da ti daju drugi stampac (nov 3600).
U tom slucaju, ako ti izvade nove kertridze i stave stare i sve proradi, nemoj da se zacudis ako ostave tvoje kertridze sebi, a tebi vrate tvoje trosene.
I to sam isto doziveo par puta.

Nazad
Vrh Dno