Šta je novo?

Problem instalacije Win11

saddamnsliman

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2006
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
Zilog Z80
GPU
Ferranti ULA 9000
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
Do sada sam koristio win7 no kako je kupljen novi računar odlučio sam da instaliran win 11 . No nikako ne uspevam , probao sam više verzija (pro, home, N) napravio sam bootabilni pomoću rufusa gde sam odabrao da neću enkripciju , microsoftov account i opciju 4GB+RAM (tu opciju sma probao i on i off) esad ono što me buni ni u jednoj verziji mi instalacija ne prolazi ili neće da krene uopšte ili pukne na oko 15-20% . pomislio sma da računar ne valja no probao sam na isti način i Wn10 koji je uspešno prošao instalaciju.
S obzirom d aje komjuter aktulan (Ryzen 5 AM5 , DDR5 NVSSD ) hteo bi ipak win11 odmah u startu . E sad dal probati još neku verzuju Win 11, drugi način instaliranja ..ili možda updejt sa win10 na win11 (bez brisanja) ..Šta mi valja činiti?

Probaj neku drugu instalaciju, mozda ti fajl ostecen prilikom preuzimanja, desavalo se i meni. Skini ponovo

Do sada sam koristio win7 no kako je kupljen novi računar odlučio sam da instaliran win 11 . No nikako ne uspevam , probao sam više verzija (pro, home, N) napravio sam bootabilni pomoću rufusa gde sam odabrao da neću enkripciju , microsoftov account i opciju 4GB+RAM (tu opciju sma probao i on i off) esad ono što me buni ni u jednoj verziji mi instalacija ne prolazi ili neće da krene uopšte ili pukne na oko 15-20% . pomislio sma da računar ne valja no probao sam na isti način i Wn10 koji je uspešno prošao instalaciju.
S obzirom d aje komjuter aktulan (Ryzen 5 AM5 , DDR5 NVSSD ) hteo bi ipak win11 odmah u startu . E sad dal probati još neku verzuju Win 11, drugi način instaliranja ..ili možda updejt sa win10 na win11 (bez brisanja) ..Šta mi valja činiti?
Zasto to radis preko rufusa itd kad ga skines preko Media Creaton tool-sa i instaliras Windows normalno?
Ili fora da neces Microsoft nalog? Mislim da je nesto to Microsoft blokirao pa mozda zato, nemoj mi verovati ali mislim da sam negde nesto slicno tome citao, da blokira da moze Windows 11 preko Rufusa. Nadji neku stariju instalaciju Win 11 na netu pa probaj, moguce da poslednja ne moze preko Rufus-a.

Izbegni Rufus i idi Preko Windows Creation Toola. E sada tu ne bi moglo verovatno izbegavanje Microsoft naloga, to ne mogu da potvrdim. Uostalom i na Andorid i na Apple telefonu nista ne mozes bez njihovih naloga, pa i ne vidim razlog zasto izbegavati Microsoft nalog. Ako kupis Windows kljuc ostace tu upamcen na tvoj nalog i prilikom reinstalacije ce se Windows sam aktivirati. Dobro to zavisi i kakav Windows kljuc kupis.

ako ne znas, mozes da odneses u neki servis da instaliraju. ovako sa ovim informacijama nemam pojma sta radis i zasto nece da se instalira windows koji je najlakse instalirati od svih dosad

Proveri da li je fleska u redu. Formatiraj je sam pre Rufusa i proveri da li je ceo kapacitet raspoloziv.
Win ISO skidaj direktno sa MS sajta, imas posebnu opciju za to.
Proveri HASH posle preuzimanja .ISO fajla, imas podatke na istoj strani na kojoj ti generise link za preuzimanje.
Opcije Rufusa mozes po izboru, ja izbegavam kopiranje postojeceg naloga, sam ga kreiram.
Preferiram ciste instalacije na HDD bez dodatnih OS i particija, raskaci ostale diskove samo ostavi namenjen za OS.
Probaj instalaciju bez interneta, sa internetom moze da potraje dok povuce sta mu treba.
Kod mene prodje lepo instalacija pre par dana sa 25H2 na am3+ oldtajmeru.
MS bio dobar pa mi prebacili win10home OEM na win11pro. 😀

Najsigurnije ti je da na sveže instalirani Windows 10 apgrejduješ na Win 11 IoT takođe ide moj glas. I particija mora biti GPT.

Zasto to radis preko rufusa itd kad ga skines preko Media Creaton tool-sa i instaliras Windows normalno?
Ili fora da neces Microsoft nalog? Mislim da je nesto to Microsoft blokirao pa mozda zato, nemoj mi verovati ali mislim da sam negde nesto slicno tome citao, da blokira da moze Windows 11 preko Rufusa. Nadji neku stariju instalaciju Win 11 na netu pa probaj, moguce da poslednja ne moze preko Rufus-a.
da, neću nalog, ekrpipciju i ostala ograničenja koja se mogu izbeći kad se koristi rufus

Nazad
Vrh Dno