Šta je novo?

Problem ili ne?!

jafazec

Slavan
Učlanjen(a)
02.04.2007
Poena
320
U poslednje vreme sve vise i vise primecujem da su mi visoki tonovi u mnogim trakama nekako cudni,prenaglaseni,praskavi prakticno.Imam X-Fi music,slusam na Senn 151 sluskama muziku uglavnom.Znaci npr cinele imaju neki rasprskavajuc,kao mozda i malo produzeni zvuk.Npr "S" na kraju reci se cuje skoro pa kao "TSs" tako nekako :) Ne znam,mozda cudno objasnjavam,ali u cemu bi mogao da bude problem?
Ono sto sam ja primetio da kada smanjim crystalizer to se smanji,ali ne eliminise.Takodje sredjivanje EQ-a,pomaze donekle ali opet ne resava problem..Muzika mi je gotovo sva u 320kbpsa.
Sta moze da bude problem ovde?Neko neku ideju ima?

Za pocetak, iskljuci i crystalizer i EQ, kao i sve digitalne zezalice ako ti je nesto ukljuceno od plugin-ova ili sl. Ako ni to ne pomogne, probaj neke druge slusalice da vidis da li i na njima ima istih anomalija.

Kad iskljucim Crystalizer i EQ u plejeru (posto je EQ u Creative konzoli iskljucen po defaultu kod mene) nestane ovaj problem,ali onda mi je zvuk shit tezak :)
Mislim da se samo trebam igrati sa EQ-om malo vise da bih ga naterao da radi lepo al rekoh da pitam cisto mozda ima neko neku drugu pretpostavku..Nije do sluski sigurno jer isto se desava i kada ubodem zvucnike umesto njih.

Ma iskljuci sve te unistitelje zvuka, postavi sve na flat, a muziku iz mp3 menjaj za flac. Tek tada ces cuti kako senn moze da zvuci.

Mislis da ostavim ukljucen EQ i samo ga stavim na flat?
Ma imam i dosta flac muzike,mada ono sto ja slusam tesko se nalazi u flac-u :)

Nemoj dvaput da kazes, jedino ako slusas narodnjake pa nema u flac (mada ni tu nisam siguran hehe). Za muziku isljuci apsolutno sve. Crystalizer ako ti odgovara ostavi za mp3 ako ne gasi i to.

Pa pazi,nova izdanja elektronske muzike,malo se teze nalaze u flac-u.Ili ja ne umem da trazim?(pomoc?:) ) U mp3(320kbps) imam ih dan za dan:)
Ajd probacu da iskljucim EQ i u plejeru i u Creative konzoli.Jel i CMSS da gasim ?:)Pitam mozda gluposti za vas,al meni su ovo nepoznanice :)
E da,oduvek sam hteo da pitam..Koji program koristite za reprodukciju muzike?

CMSS 3D pravi surround iz stereo zvuka, audiofili ce ti reci da ugasis i to. Za muziku? AIMP2, Foobar2000...

Elektronika se lako nalazi u flac-u. To je najmanji problem. I naravno, sve iskljuci a muziku pusti preko foobar-a recimo.

Poslednja izmena:
Moze pm za pomoc gde naci elektroniku u flac?:)

Nazad
Vrh Dno