Šta je novo?

Problem Asus Commando i 7900 GT

vkozomar

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
410
Prilikom instalacije drivera za graficku 7900 GT, instalacija puca i monitor ode u standby mod i posle dodje do restarta sistema :S:
Posle restarta jednostavno windows ne moze da se ucita i ponovo restartuje, posle odem u safe mod skinem drivere i redovno podignem sistem i radim normalno ali mi grafika nije instalirana.
nadjem ili starije drivere ili novije i pokusam da instaliram opet se isto desi

Ima li neko predtavu sta bi moglo biti :S:

Rece mi 3maj da imas probleme... Sad pricam napamet ali mozda je zbog ploce. Jesi probao opet da flashujes bios?

Rece mi 3maj da imas probleme... Sad pricam napamet ali mozda je zbog ploce. Jesi probao opet da flashujes bios?

Jesam i izbaci gresku, " loadsum error ", trebalo bi da downgradujem bios pa da probam, veceras ce doci prijatelj sa compom da probamo zamenu kartica pa cemo videti. :S:

asus commando spada u hardware-ski kvalitenu plochu sa aluminijum polimernim elektrolitima i 8-faznim napajachkim stepenom za cpu...heat pipe sistem...3 pci slota...led diplay itd...mozda su zeznuli neshto u BIOSU...shteta...to bi trebalo da radi i "ujeda"...

Poslednja izmena:
Sinoc smo probali sa drugom grafikom ( 7800 GTX ) i kad pocne instalacija drivera i pocrni ekran ( kao i kod mene ) ali se ovde vratila slika " sa dosta treperenja " !!! i trazi restart, posle restarta sve OK znaci proradila. Posle sam jos izvrteo 3d studio mark 2006 radi testiranja i test je prosao OK, Poslao sam moju grafiku koja je u garanciji na proveru.
ALi sta ako grafika radi na drugim racunarim :S: ?!

Doduse trebalo bi da downgradeujem bios na default posto mi je prijavio LoadChecksum failed i posle clrcms-a ali do sad nisam radio iz Dos-a pa bih to prepustio nekom ko zna,

Pitanje ... da li je moguce da takav problem nastane iz loseg Biosa ???

Naravno da jeste, BIOS ti je osnov za rad svakog comp-a.

ne brini zbog " LoadChecksum failed"....a grafichku kartu proveri...

Probaj ti tu 7800GTX kako treba (jel to Apamova?) a njemu daj da testira tvoju na svojoj masini. Ako radi kod njega onda bi trebalo da je bios u pitanju. Ako i njega zeza onda pravac na reklamaciju. ***, desi se maler da zapadne feler. Jako retko ali nije nemoguce.
Skoro je drugar za burazera na moju preporuku kupio 7300GT GLH i glanc nova nije radila. Probali smo kod mene i nece, moja radi kod njega, racunica jasna. Odmah je dobio drugu.

Probaj i da resis taj problem oko biosa sto pre. A ovo sa grafickim probajte obavezno.

Probaj ti tu 7800GTX kako treba (jel to Apamova?) a njemu daj da testira tvoju na svojoj masini. Ako radi kod njega onda bi trebalo da je bios u pitanju. Ako i njega zeza onda pravac na reklamaciju. ***, desi se maler da zapadne feler. Jako retko ali nije nemoguce.
Skoro je drugar za burazera na moju preporuku kupio 7300GT GLH i glanc nova nije radila. Probali smo kod mene i nece, moja radi kod njega, racunica jasna. Odmah je dobio drugu.

Probaj i da resis taj problem oko biosa sto pre. A ovo sa grafickim probajte obavezno.

Grafika je otisla na reklamaciju da je tamo probaju posto nisam hteo APAMu da pobrljavim sa driverima i podesavanjima ( covek taman podesio BF2 :d ), danas bi trebalo da saznam da li je graf. OK, ako jeste ostaje da probam da vratim BIOS na default vrednostt tj 0601, sada je 0803... ako ni to ne pomogne ... onda mislim da cemo na reklamaciju :S:

E da, grafika otisla u servis gde je i kupljena, ali i tamo se desava isti problem ... sto bi trebalo da znaci da je do nje, sad je salju u BG za reklamaciju ... ,)

Hope for the best

Ma super... Nema sta da se nadas najboljem. Grafika je neispravna, dobices drugu i najzad da te vidimo na serveru jedan dan. Zavrsio si 70% posla, sad ide laksi deo ;)
BTW, da ste probali kod Apama ne bi mu nista poremetili. Podesavanja ne mora da menja kao ni drivere. Grafiku bi samo uboli i ili radi ili ne radi. Nema nauke. Jedino mozda nebi radila sa svih 24 pajpa ali nema veze. I ovako je super ispalo. Javi sta si uradio tj. kad sredis posto smatram da je zavrsena prica

Ma super... Nema sta da se nadas najboljem. Grafika je neispravna, dobices drugu i najzad da te vidimo na serveru jedan dan. Zavrsio si 70% posla, sad ide laksi deo ;)
BTW, da ste probali kod Apama ne bi mu nista poremetili. Podesavanja ne mora da menja kao ni drivere. Grafiku bi samo uboli i ili radi ili ne radi. Nema nauke. Jedino mozda nebi radila sa svih 24 pajpa ali nema veze. I ovako je super ispalo. Javi sta si uradio tj. kad sredis posto smatram da je zavrsena prica

Pa hteo sam da izbegnem ta cimanja i da ode direktno kod dobavljaca bas zbog garancije, iovako me drzi malo krivica od svoje pogreske ali sam uvek kontrolisao da nema " stat elektriciteta " dodirujuci masu kucista dok je uzemljeno znaci svaki put i pazljivo sve montirao, nikad sa silom.

Javljam se cim stigne karta ,) i normalno vidimo se online ...

uf da zaboravi, moram i BIOS da sredim. :S:

Kako sam zakljucio nisi imao problem sa Asus Commando vec sa grafickom ali da nebi imao problem sa plocom a problem nastaje kad ase cpu klokne na 3600mhz ili fsb predje vrednost od 360mhz pogledaj ovaj link za svaki slucaj da se nebi opet nervira ako ti se budu desavale iste stvari kao i meni a izgledami ne samo meni:wave:
http://www.bench-market.com/forum/showthread.php?p=1058468#post1058468

Poslednja izmena:
Kako sam zakljucio nisi imao problem sa Asus Commando vec sa grafickom ali da nebi imao problem sa plocom a problem nastaje kad ase cpu klokne na 3600mhz ili fsb predje vrednost od 360mhz pogledaj ovaj link za svaki slucaj da se nebi opet nervira ako ti se budu desavale iste stvari kao i meni a izgledami ne samo meni:wave:
http://www.bench-market.com/forum/showthread.php?p=1058468#post1058468
Prvo i prvo - onaj problem sto si ti iskusio nema veze sa FSB-om od 360MHz, niti klokom od 3600MHz... ali apsolutno nema veze.

Druga stvar - procitaj malo sta je decko napisao, kakvi su mu simptomi, nema to veze sa tvojim problemom. I uopste ne mora da znaci da ce se i njemu to desavati.
(mada, realno, moze da se dogodi... ali videcemo, o tom potom)

Neznaci ali moze bolje spreciti nego lecit zasto covek da gubi zivce kao ja recimo ako moze to da izbegne ili nedaj boze da reklamira opet graficku misleci da je ona u pitanju bolje da zna za problem verujem da ce i ova da mu stigna nesto mnogo brzo sa reklamacije jos mu samo to fali.

Nije problem sa commandom posto sam upravo instalirao novu grafiku i sve radi OK.

opet post :p

ovo sam nasao na nekom forumu ??!!

Mr Smith,

Did that ram die while it was in your commando?

We have been suspecting that the commando has been killing ram for a while, and after having 2 sets go pop myself, I saw a review of the commando over at hardocp and interestingly, it killed one of his dominator 8888 sticks. I've also seen a couple of other reports of this on other forums. I know that mine werent overvolted intentionally, or out of spec, so either the commando killed them or the curse has reared it fugly head again.

I returned my 3rd one and got a refund, but I would urge people to keep an eye on their ram with this board.

http://forum.overclock3d.net/showthread.php?t=8852

Nije problem sa commandom posto sam upravo instalirao novu grafiku i sve radi OK.

Moram sam sebe da citiram, ne radi sve Ok :S: sad imam BSOD sa naznakom nv4_disp.dll :wall: Znam da ova oznaka znaci da su driveri u pitanju ali posto je vec jedna grafika otisla 7xxx generacije da li je moguce da imam i problem sa 8xx generacijom, ili je do ploce. ,)

Ploca ti je krsh :crash: :D

http://www.benchzone.com/page.php?al=asustek_evaluation&pg=1 :S:

U svrhu ovog i gore navedenih problema, imate li predlog ako bih eventualno zamenio plocu ???

Citao sam dosta postova o C2D plocama ali mi se sve pobrkalo ... ono sto je ostalo ...

1. GA DQ6
2. MSI 975x
3. Intel Bad Axe 2
4. ...

p.s. mogu li ponosni vlasnici " commando " ploce da postuju koju vrstu memorije imaju da bi eventualno nasli odgovarajuci modul ako postoji " nekompatibilnost " Corsair-a i doticne

Poslednja izmena:
GA zaobilazi u sirokom luku
mnogo se kvare i ne samo ploce nego i graficke
ako ides po servisima videces o cemu ti pricam
recimo u imtelu na svake 4 GA ploce dodje neka druga ploca

Poslednja izmena:
Pa na kraju izgleda da se " Commando " i " Corsair XMS2 " ne vole :S: posto sa Kingston kombinacijom sve izgleda OK. ,)

Preporuka za one koji planiraju Corsair XMS2 memoriju ... da obrate paznju i da istestiraju ako mogu

Verovatno i prodaju 4 puta vise GA ploca ;) (a odnos je mislim i veci :) )

Pa na kraju izgleda da se " Commando " i " Corsair XMS2 " ne vole :S: posto sa Kingston kombinacijom sve izgleda OK. ,)
Preporuka za one koji planiraju Corsair XMS2 memoriju ... da obrate paznju i da istestiraju ako mogu

Znaci sve proradilo kako treba super, ako budes overklokovao procesor obrati paznju kolku voltazu setujes na NB i FSB za oc preko 3000mhz ispod te vrednosti nisam gledao NB 1.375v FSB 1.350v kod mene je tako ako predjes te vrednosti posebno na NB recimo 1.450v dolazi do deljenja PCI-e na 8x i pada performansi u grafici slican problem sam imao i sa P5Bdelux vec sam piso o ovome ali da ponovim mnogo sam se nervirao oko ovog glupog i nelogicnog problema pa cisto da znas u cpu-z mozes videti kolki je PCI-e.
Moja Geil6400ultra 4.4.4.12 i commando se izgledani bas i nevole evo bas sad vrsim testiranje 900mhz 5.5.5.15 450fsb 1h je prosao u orthosu tako da se nadam da cu naci setovanja kakva odgovaraju, na P5B ova meorija je radila na 1125mhz 5.5.5.15 na commandu nisam uspeo dosad da postignem ni 1000mhz stabilno ali u fazi sam ispitivanja:type:

Jedna kritika tvojoj izjavi.Izbegavaj generalnu negativnu kritiku jednog branda.Kao kad bi rekao da su sve ASUS ploche odlichne i sl.POstoje loshi,prosechni i dobri modeli.Znachi preciziraj o kojim modelima se radi obzirom da je chovek jasno naveo Gigabyte DQ6 plochu.
Inache dq6 sam debelo maltretirao nekoliko meseci i radila je odlichno.Veoma kvalitetna plocha.A svojevremeno(pre 2-3 god) sam jednu Gigabyte plochu polomio rukama iz besa(533mhz fsb-serija).Znachi,model je bitan.

Poslednja izmena:
Jedna kritika tvojoj izjavi.Izbegavaj generalnu negativnu kritiku jednog branda.Kao kad bi rekao da su sve ASUS ploche odlichne i sl.POstoje loshi,prosechni i dobri modeli.Znachi preciziraj o kojim modelima se radi obzirom da je chovek jasno naveo Gigabyte DQ6 plochu.
Inache dq6 sam debelo maltretirao nekoliko meseci i radila je odlichno.Veoma kvalitetna plocha.A svojevremeno(pre 2-3 god) sam jednu Gigabyte plochu polomio rukama iz besa(533mhz fsb-serija).Znachi,model je bitan.
ok,
ali jako lose iskustvo sam imao sa gigabyte komponentama,
dve ploce od njihove sigma serije su mi riknule posle dva-tri meseca,
jos jedna nForce4 k8n ultra,
graficka 7900gs, kao i jedna 7900gt,
jedno 4-5 dvd/cd/rw uredjaja
govorim samo iz mog iskustva i za mene je gigabyte los,
e sad mozda se gigabyte natakraio na me :) "sto moja krava jede njegovu travu"* :d

*Nadrealisti

ok,
ali jako lose iskustvo sam imao sa gigabyte komponentama,
dve ploce od njihove sigma serije su mi riknule posle dva-tri meseca,
jos jedna nForce4 k8n ultra,
graficka 7900gs, kao i jedna 7900gt,
jedno 4-5 dvd/cd/rw uredjaja
govorim samo iz mog iskustva i za mene je gigabyte los,
e sad mozda se gigabyte natakraio na me :) "sto moja krava jede njegovu travu"* :d

*Nadrealisti
:D.Kod dq6 i ds4 ploche nema greshke.Gigabyte je sa plochama krenuo jako ozbiljno.Veruj mi na rech.Za ostalo-iskreno neznam(grafika i sl).
Mada je i tebe bash poterao maler.7900gt:zgran:

Vrh Dno