Šta je novo?

Problem Asus Commando i 7900 GT

Hvala na savetima, izgleda da je ploca probirljiva i sad mi je zao sto nisam odmah narucivao memoriju iz " manuala " po njihovoj preporuci :p
Znaci ploca fercera Ok ... pih pih da ne ureknem, jos nisam OC-ovo ali cekam da odradi par dana neke testove

pozz

p.s. tnx *******i ;)

Ja sa kombinaciom commando+6400+corsairXMS2 na 800mhz nisam imao nikakvih problema.
Doduse isao sam samo do 3200mhz (400+8)podigao sam VCore na 1.42 sve ostalo je na AUTO.
Hteo bih da probam na 3.6 ali i ovako mi je temperatura procesora kada ga testiram sa TAT-om
dostize 57C a po svakom jezgru 52-53C pa mi to izgleda mnogo. Da li to znaci da mi je tamperatura procesora 57C ili 105C.

Problem vezan za nestabilnost nije bio u memoriji, memorija radi saverseno doduse ne sa istim latencijama kao pre sad je 5.5.5.15-1000mhz fsb400mhzX9=3600mhz konbinacija 8x450=3600mhz nije dobra memoriski protok je losiji pa se to odrazava na performanse celog sistema razlika je zanemarljiova ali postoji, na commando plocama verovatno zbog naponske jedinice potrebno je dati vecu voltazu procesoru, isti procesor onos sto je radio na P5B sa 1.57xv sad radi sa 1.600v ORTHOS 4h=58c sa vodenim hladjenjem ali jedno zapazanje ploca nudi dobar konfor u biosu se moze podesiti sve do najsitnijih detalja brzina fanova je ono njlepse posto ih imam nekoliko sada se necuju a rade poso performanse u 3d markovima su malo bolje i memoriski protok bar kod mene je bolji na 1000mhz nego na P5B iako su opustenije latencije.

Ja sa kombinaciom commando+6400+corsairXMS2 na 800mhz nisam imao nikakvih problema.
Doduse isao sam samo do 3200mhz (400+8)podigao sam VCore na 1.42 sve ostalo je na AUTO.
Hteo bih da probam na 3.6 ali i ovako mi je temperatura procesora kada ga testiram sa TAT-om
dostize 57C a po svakom jezgru 52-53C pa mi to izgleda mnogo. Da li to znaci da mi je tamperatura procesora 57C ili 105C.
Pokreni cpu-z bogledaj kako stoje stvari sto se tice PCI-e u mainboard treba da bude kao sto je na slici onda je uredu na auto NB uzim vise struje nego sto je potrebno kad se podize klok procesora to jes preko 1.375v sve zavisi kolki je klok u pitanju onda dolazi do deljena PCI-e na x8 ili jos gor x1, x8 nije tolko primetano u igrama kao x1 kada se performanse prepolove nezanam zbog cega se to desava ali se desava i mnogo me nervira:wall: .
CPUz copy.jpg

Pokreni cpu-z bogledaj kako stoje stvari sto se tice PCI-e u mainboard treba da bude kao sto je na slici onda je uredu na auto NB uzim vise struje nego sto je potrebno kad se podize klok procesora to jes preko 1.375v sve zavisi kolki je klok u pitanju onda dolazi do deljena PCI-e na x8 ili jos gor x1, x8 nije tolko primetano u igrama kao x1 kada se performanse prepolove nezanam zbog cega se to desava ali se desava i mnogo me nervira:wall: .
Pogledajte prilog 22405

PCI-e je za sada u redu stoji na x16.Ovih dana cu probati na 3.6 pa cu videti kako se onda ponasa. Kolika je kod tebe temperatura procesora testiranog TAT-om, da znam sta mogu kod mene da ocekujem.

Nazad
Vrh Dno