Zekaleon
Slavan
- Učlanjen(a)
- 30.07.2004
- Poena
- 319
Slazem se - covek je nerealno napravljen - nije dzabe na naslovnoj strani PES-a. Pravi tenk - jak ko slon i sutira kao iz topa - jedino resenje protiv njega je uklizavanje - ili da se pomolis da ce da promasi.
Igra je super, ali evo nekih stvari koje me iritiraju:
1)Ja se prosto pitam da li igramo istu igru. Ok, Adrijano jeste jak, ali Nistelroj je supermen. Ljudi se odbijaju od njega, kompjuter mi zabije gol sa njim ko od sale(Brazil vs. Holandija). Samo da napomenem da tucem kompa na topplayer nivou - sa Brazilom tucem Francusku (3:0), Holandiju, Argentinu (4:1 moj najbolji duel sa njima) ...to sam do sada igrao na tp nivou - nisam bas totalni pacer.
Problem je u opcionom fajlu. Kad odem na edit player, vidim da su neki igraci strasno precenjeni, a neki strasno podcenjeni. Tako npr. Robinho ne moze da izdrzi duel sa osrednjim igracem - momentalno gubi loptu, da ne pricamo sta se desava kada su u odbrani neki dobri igraci. Potpuno je neupotrebljiv, a covek dobro igra u Realu, dribla, asistira itd.
Ceska je strasno precenjena. Teze mi je da njima zabijem gol nego Francuzima i to poprilicno teze. Onaj njihov gorostas u napadu ima takve atribute da mu je gotovo nemoguce oduzeti loptu sa X. Nedved isto(ajde on je super igrac). Najbolje mi je kada neki Jankulovski Ronaldinhu skine loptu dok trci istom brzinom kao i on...ili Grygera
Holandija je 3x jaca od Francuske, smesno. Probajte malo da igrate sa Francuskom protiv Holandije a onda obratno. Na minimum regular nivou naravno. Svaki holandski igrac je u tackling-u jaci maltene od Viere
E da...jel primetio neko da Roberto Carlos strahovito brzo gubi snagu? Probao sam da mu nabudzim staminu i formu(iako su sasvim ok) ali nista. Cak i kada mu je strelica crvena. S njim ne upravljam nista vise nego sa ostalim igracima, naprotiv, uglavnom po strani samo doda Ronaldinhu ili ka sredini ka Ze Robertu ili tako nekom, ponekad istrci do napada, ne forsiram ga uopste. Mozda su to namestili zato sto je covek mator?
2)Jel primetio neko kako kompjuter cesto vodi loptu u autu, vidi se lepo aut linija, a sudija ne svira aut. Meni za manje svira aut.
3)Sta je to sa sudjenjem. Kompjuter mi skrsi igraca koji ispred sebe nema nikoga, prakticno otvoren put ka golu, a sudija kompu ne dosudi cesto ni zuti? Meni za manje daje crveni iako uopste ne koristim uklizavanje.
Jel moze da stavi neko neke taktike za napad, tipa, koje putanje koristi( po strani, kroz sredinu), kada koristi koje dodavanje i sl. Najveci problem na vecem nivou je izboriti se za otvoren sut. To mu dodje ipak mnogo realnije nego da mozes sa ivice sesnaesterca da bombardujes gol kad hoces i kako hoces. Obican pas sa x je previse spor, protivnicki igrac brzo dodje do igraca koji prima loptu i moras stalno da se boris da ocuvas loptu.