Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 5 - Utisci

Misha R

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2001
Poena
619
pes 5 izasao

igra zvanicno izlazi 28 ali vidim na drugom forumu da se vec uveliko igra...
Povoljna cena naravno pricam o original igri je 17 i nesto funti na www.sendit.com
to je cena za preorder pa ko hoce moze do sutra da naruci dok ne bude zvanicno izasla. Inace prava cena je 34 funti. Da napomenem da online igranje nece biti moguce sa divljom kopijom tako da ovih 19 funti sa postarinom i nije neka cifra za takvu igru, a i treba podrzati japance da nam naprave jos bolji fudbal sledece godine. Mozda ce i moci da se igra i sa nekakvim kopijama online ali ja mislim da pravi ljubitelji fudbala eto do sutra mogu da izdvoje 2400 din za orignal jednom godinsnje sto i nije neka cifra

Pozdrav

A zašto je preko sendit.com 19 funti, a zvanična cena 34?

Toliko vremena treba da igra stigne postarinom?i koliko je ista?

zigic je napisao(la):

Šta je bilo toliko teško razumeti u mojoj poruci?

Misha je rekao kako igra zvanično košta 34 funte, ali ako je naručiš preko sajta sendit.com, cena je 19 funti. Meni zanima otkud tolika razlika u ceni?

najzad dobar tutorijal za pocetnike, izgleda cu i ja nauciti da igram fudbal... samo sam otrkrio da mi treba jos jedno dugme na joypadu :)

ja sam razumeo da je u pretprodaji 19 a kad je bude svuda bice 34.jel?

gorang je napisao(la):
najzad dobar tutorijal za pocetnike, izgleda cu i ja nauciti da igram fudbal... samo sam otrkrio da mi treba jos jedno dugme na joypadu :)
a meni samo treba joypad sada... :D

preko neta ti je uvek jeftinije, vidim da sada i na amazonu kosta toliko samo sto oni nesalju ovde pre neki dan nije bila ta cena na amazonu. 34 ce kostati u prodavnici a na netu bi trebalo da bude malo jeftinije, jer za ps2 kosta 29 na netu

igra je odlichna. Mada sam to vec znao po DEMOu.
ukratko... inteligentniji golman, realnija kontrola lopte (primanje i sl.), mnogo bolja kontrola "obichnih" paseva, nepredvidivi (neprecizniji) through-pass-evi, teze dolazenje do sansi, ali lepshi i efektniji udarci, mnogo lepshi pokreti, dosta realnije ponashanje igracha na terenu (tipa, moguce je da se sudare dva igracha istog tima)..... ima toga...

e da... imam i problem... dodushe, imao sam ga i sa prethodnom verzijom igre.
Ne radi mi zvuk UOPSHTE!!! kombinacija je nforce2 (SoundStorm) + win2003!
pokushao sam sav acceleration na minimum i ne radi... neka ideja???

Poslednja izmena:
Konacno sam posle dugo iscekivanja nabavio pomenutu igru i evo mojih utisaka.Ukratko - kao prvo moram da kazem da je igra odlicna,realnija nego prethodna verzija, teze se daje gol,teze prolaze pasovi,igraci se tesko prolaze, malo su sve akcije sporije i sve je realnije-uglavnom je sve otislo u tom smeru sto je dobro i za svaku pohvalu. Ali ono sto sam prvo primetio kada sam pokrenuo tekmu bila je grafika zbog koje sam malo ostao razocaran ili sam mozda ocekivao previse,jer je mali pomak sto se tice grafike koji je skoro neprimetan u odnosu na PES4. Meni je grafika manje bitna(a i ovako je dobra) tako da sam ja prezadovoljan ovom igrom....

upravo tako... celokupni utisak je da je igra napravila jedan poprilichan korak napred!
A grafika... sa mojom ti4200 i dalje sve radi glatko na 1280x1024 (high), tako da sam ja zadovoljan, ali tako mala zahtevnost znachi da graph. engine nije neshto complexan.

Poslednja izmena:
I evo ga prvi option file za PES5....Evo shta popravlja...

Falkhon's Option File 1.0 (included in 'folder1') CONTENTS:

- 100% Correct team names
- 100% Correct stadium names
- 100% Correct league names
- 100% Correct cup names
- Correct Club Squad Player Names (100% Correct Club Squad Player Names):
Benfica
Besiktas
Club Brugge
Fenerbahce
Lokomotiv Moscow
Olympiakos Pireaus
Panathinaikos
RSC Anderlecht
Shaktar Donetsk
Sparta Praha
Sporting Portugal
Sao Paulo
(All Club Squads now have correct player names)
- Correct National Squad Player Names:
Germany
Holland
- Correct Player Numbers:
Olympiacos Pireaus
Panathinaikos
Shaktar Donetsk
- Transfers:
Kromkamp (AZ) -> Villarreal
Lindgren (Ajax) -> FC Groningen
Zuiverloon (Feyenoord) -> RKC Waalwijk
De Graaf (Feyenoord) -> ADO Den Haag
Lazovic (Feyenoord) -> Bayer Leverkusen
Young Pyo Lee (PSV) -> Tottenham
Bouma (PSV) -> Aston Villa
Koné (Roda JC) -> PSV
Oper (Created player) -> Roda JC
Ball (Rangers) -> PSV
Khizanishvili (Rangers) -> Blackburn
Van der Meyde (Inter) -> Everton
Ferrari (AS Roma) -> Everton
Culina (TC Twente) -> PSV
Edman (Tottenham) -> Stade Rennes
Kanouté (Tottenham) -> Sevilla

http://rapidshare.de/files/6875464/KONAMI-WIN32PES5OPT.html

my documents/konami/Pro Evolution Soccer 5\save\folder1\

Ne mogu da komentarisem gameplay posto sam odigrao samo jedan mec, bez udubljivanja, ali realno, poslednja Fifa je graficki daleko jaca od ovoga. Animacija losa, kao i modeli igraca. Igraci se cesto "klizaju" po terenu umesto da prelaze koracima itd. Uzgred sto se igre tice, igrac dobija drugi zuti, sledi animacija kako izlazi iz igre uz komentarisanje dvojice komentatora, kad, igra se nastavlja, loptu dobija igrac koji je upravo izasao... :d
Na kraju isti igrac koji je dobio crveni odlucuje utakmicu iz penala... :D

Imena nasih igraca u timu nisu pokrivena u gore navedenom option file-u. Jel ima jos neki drugi sa svim ispravkama?

Ispravlja sve transfere i imena igraca kao i postavke prvog tima skoro svih timova kao i reprezentacija....Must have za sve PES fanove....

Poslednja izmena:
Ja cekam ipak da izadje Wolf patch,zna li neko kada se ocekuje da izadje?

Wolf patch nece skoro sigurno...a ovaj option file je 1mb tako da te ne koshta nishta da probas....

Da li taj patch moze da se instalira na PES 4?

Ne

Da li ima nekih promena oko podesavanja i nacina igranja master lige?

ovi iz sendit.com nisu hteli da posalju igru posto je sestra platila u usa a stavila da meni isporuce i kao nece da prodje posto je razlicita adresa. Sada moram da vadim kreditnu karticu da bi to pazario, ne znam kada ce stici ovde da se kupi. Inace cena je jos uvek 17.99 sada je i na amazonu.co.uk isto ta cena ali oni nece da salju igre. Ajde neka neko javi kada kupi original gde je kupio

Online igranje sada ide samo preko servera koliko sam video.

Stavio sam option file koji sa gore navedenog linka, ali sada umesto da pise moje ime iznad igraca stoji "1". Gde se to menja? Znam da je prilikom prvog pokretanja igre pisalo gde cu to moci da promenim, ali nisam zapamtio :(

Sto se same igre tice, PES4 sam prvi put igrao pre 4-5 dana i stvarno mi se svidela (sutradan sam otisao da kupim logi precision :)). U PES5 je gotivno sto ima manje sansi koje moras bolje da iskoristis, sada moras da vodis racuna gde "dodajes" loptu, jer nece (skoro) uvek zavrsiti kod tvog saigraca, ali ono "realnije" primanje lopte totalno smara. Lopta se ponekad na ultra kratko/slabo dodavanje odbije po 10m ili dodavanje zavrsi pitaj Boga gde iza ledja, bez obzira sto si pred sobom imao saigraca slobodnog da primi loptu i uputio si je ka njemu i sl.
Nemam neko iskustvo u igranju igara, ali verujem da su ovo neke stvari koje mogu da se rese naknadnim patchevima.

PJ je napisao(la):
...ali ono "realnije" primanje lopte totalno smara. Lopta se ponekad na ultra kratko/slabo dodavanje odbije po 10m ili dodavanje zavrsi pitaj Boga gde iza ledja, bez obzira sto si pred sobom imao saigraca slobodnog da primi loptu i uputio si je ka njemu i sl.

probaj da ne drzish turbo dok primash pas, i nece se odbiti toliko od igracha.

Poslednja izmena:
jox je napisao(la):
probaj da ne drzish turbo dok primash pas, i nece se odbiti toliko od igracha.

Moze biti da je to, jer se ne odbija uvek. Mada, desavalo se da mi igrac stoji i lopta se odbije...a u tom trenutku sigurno nisam drzao turbo. Ali kao sto gore rekoh, jos sam nov na ovom polju, pa nisam familijaran bas sa svim komandama :)

2 pitanja:

1.Sta oznacavaju one boje pred imena trenutno aktivnog igraca? U PES 4 su bile ispod imena, sada su mnogo manje i pored su. Kondiciju? Raspolozenje?

2.Kada igrate protiv kompa, na koliko zvedica igrate? Jer ima neke velike razlike? Default je 3 ako se ne varam...

Koji bi vi dobri ljudi meni dzojstik preporucili za Pes5,sa tastaturom zaista sada vise nema smisla(bitno je da ima raspored tastera kao na ps-u,znaci ne dva horizontalna reda)... :smoke:
@PJ 3 zvezdice su ti neka optimalna varijanta(u startu)jer ispod tri protivnicki igraci zaista nemaju veze sa vezom tako da neces ni nauciti da igras a dalje su ti manje razlike u zvezdicama(vise finese,malo bolji pasovi i bolji presing u odbrani,medjutim iste taktike)sve u svemu kad savladas na tri vrlo lako ces i na 6 zvezdica... :wave:

Vrh Dno