Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 2014

I ja igram pes na krsticu, ne odgovara mi 'palica' tj. analog. Ovaj jos nisam probao. Ne trebaju da komplikuju igre sta sad trebam da gledam tutorijale da bih znao igrati. Igram prvenstveno radi razonode, nije mi bitno hocu li dobijati/gubiti.

Jedno pitanje ne toliko vezano za Pes.

Da li postoji opcija da priority nekog procesa uvek bude na high tj. da ne moram uvek prilikom pokretanja u ovom slučaju Pes-a da prebacujem na high priority?

Kakav si ti covek ako ti nije bitno da li ces dobiti ili izgubiti.. ? :) zar te ovaj kapitalizam nije bolje naucio :)

Može šut da se namesti na manual ali je to gore rešeno nego u FIFA14. U FIFA14 možeš da promašiš pravac ali je šut uglavnom jak kakav se očekuje. U PES2014 kada šutiraš na manual mnogo je teško šutnuti jako i precizno. Samo jednom sam uspeo da šutnem kao čovek ali je to bilo sa distance uz obavezan zalet i mnogo prostora oko mene. Mada je Vilšir svejedno šutnuo malo preko prečke...

Isto važi za advanced ubacivanje u prostor. Bar su precizna dodavanja odrađena kako valja.

Inače, stavio sam PESEdit 0.2. Očekivano, kvalitet grafike i modela nije za porediti sa FIFA14. Zaista dobro izgleda igra a sledeće godine će biti još lepša kada next gen konzole uzmu maha. Možda FIFA14 izgleda bolje na konzolama?

I ja koristim sve na manual/advanced. Sve sam uglavnom pohvatao osim šuta nikako da potrefim da šutnem tamo gde hoću i snagu udarca, doduše uglavom igram sa burazom master ligu 2vsCPU, tako da ta početna postava u master ligi verovatno ni ne zna da šuta, pa je u tome problem. :d

A sa pasovima u prostor na advanced nemam nekih problema, desi se greška da držim stick duže nego što treba, ali sem toga lopta ide onako kako sam odredio ja...

Poslednja izmena:
Kakav si ti covek ako ti nije bitno da li ces dobiti ili izgubiti.. ? :) zar te ovaj kapitalizam nije bolje naucio :)

Nije mi bitno. Zadovoljavam se kvalitetnom, zqnimljivom i raznovrsnom igrom sa obe strane, volim neizvjesne, podjednake i tvrde tekme. Nije mi zanimljivo igrti protiv protivnika kojima je svaka akcija na isti fazon i koji hoce sve 'na silu', i protiv onih losijih.

Muka, dno dna. Igram i dalje ovo njesra jer ne mogu da se otrgnem utisku kakvo su ****** od igre napravili. Zaista sam fasciniran!

Da li je neko napisao da je ukinut att-def level u toku igre?Meni je to osnovno bilo....doduse nesto slicno ima ali sa pravi u postavkama...
Zatim sam primetio da je u master ligi sve ukinuto sto se tice unajmljivanja trenera,sticanja novih specijalnih sposobnosti igraca i nema pojedinacnog treniranja igraca...samo osnovno da nista ne diras i to je ocajno...nista mi lepse nije bilo nego kad sam tokom 10 sezona napravim zvezdu od igraca...

Ni meni nije jasna poenta master lige kada su sve to izbacili.

Become a Legend je smejurija. Osim toga sto mozes biti golman ove godine sve ostalo je po principu klikci Next dok te ne izaberu za utakmicu... I tako non stop.... Smor...

Odigrao više od polovine sezone u ML, skor datih/primljenih golova 34:31. Inače igram kao i uvek Juventusom koji kao i uvek ima jednu od najjačih odbrana na PES-u. Da nije Bufona otišao bih i u minus što se gol razlike tiče. Toliko o igranju odbrane na 14-ici.

Inače, njihov špic, bio to Baloteli ili raspali Lazarov, me okrene kao vola, predvidi svaki moj start i u deliću sekunde polomi kičmu sam sebi i izbegne moj klizeći. Takođe zicere ne maše. Dribling samo uz desni analog inače u 99% ostaješ bez lopte, izblokiran,..a sa analogom jedino što prolazi je ono okretanje a takvu igru ne volim da igram.

Takođe, gol van šesnaest misaona imenica, od 34 koliko sam dao van šesnaesterca sam dao svega nula golova!

Aj nek me neko uputi kako igrati odbranu, jer ja koji igram konamijev fudbal 15 godina ovo ne kapiram, koristim i desni analog i dva puta kocku za udvajanja, x za praćenje ali jok.

Da i ja bi voleo kada bi mi neko objasnio kako da dam gol iz daljine :) probao basic, probao advanced, ali nema leba.

Praktično je nemoguće, jer svi igrači šutiraju tu, golmanu u dohvatu ruke. Jako velika glupost, to mi je bila zamerka čim sam probao demo.

A po zemlji ne moze da se sutira, sve ide u visinu. Sa sesnaesterca nikako ne moze kao na 13-ci niska lopta u ugao da ide.

Sut po zemlji: Sut + (kada igrac vec dodje u kontakt sa loptom stisne se trougao, meni je to pas u prazno), a za jak sut obicno je bilo sut+kad igrac dodje u kontakt sa loptom opet se stisne sut. Kocka+kocka, kod mene je kruzic+kruzic.

Ima i onaj "Anri" šut, kad se lopta uz puno felša plasira u donje uglove, drži se r2 prilikom šuta. To nisu jaki šutevi ali su precizni i prolaze u 1 na 1 situacijama ako se šutira pravom nogom i gađa pravi ugao naravno.

Ima i onaj "Anri" šut, kad se lopta uz puno felša plasira u donje uglove, drži se r2 prilikom šuta. To nisu jaki šutevi ali su precizni i prolaze u 1 na 1 situacijama ako se šutira pravom nogom i gađa pravi ugao naravno.

Naravno, plasirani sut. 99% situacija kad si 1 na 1 resava. Ali kao sto sam rekao, postoji ovo sto Djilkosh_Ns trazi, samo nece da prizna da ga mrzi da "provaljuje" :d

Iskreno jako je glupo sto moram "sifre" da kucam i da se mucim sto sa napadom, sto sa odbranom, da bi dobro odigrao.

Igra treba da te opusta, a ne da se mucis. Ako hocu da se umorim, odem sa drustvom u balon i odigramo fucu :)

Jos u proslom pesu je bio taj R2 + kocka. Sto se tice suteva po zemlji, nisam znao za kocka + trougao za suteve da su i to ubacili, ali znam da je to bilo pre u prekidima 2011 ili 2012 (kad su vec ubacili (kocka pa X za plasirane suteve ili kocka pa trougao za jace suteve))

Stvar je u tome sto kad se napumpa sut da sto jace ide po zemlji, ako se ne stisne trougao u pravo vreme, lopta umesto da klizi po zemlji ode preko stadiona.

Ja sam izgleda omatorio, pa ne stignem da pritisnem trougao na vreme, ali pokusacu, mada cisto sumnjam da cu uspeti :d

Jedno pitanje, hocu Pes da dam na par dana malom bratancu da proba da igra online.
E sada da li mora/moze da on napravi Konami id, ili moze preko mog?

Preko tvog.

Iskreno jako je glupo sto moram "sifre" da kucam i da se mucim sto sa napadom, sto sa odbranom, da bi dobro odigrao.

Ovo postaje polako gore nego Mortal kombat. :D

Samo fali da ubace još i nešto nalik fatality-jima... da kad daš gol, odradiš poseban combo sa tasterima u određenom vremenskom periodu i ako uspeš, igrač odradi posebno "specijalka radovanje"... :d

Ovi iz Fife već imaju nešto slično, ali simplifikovano... treba otići korak dalje u odnosu na konkurenciju. :d

Upravo to, ne mogu da uživam u igri, preopterećen sam šta kada treba da pritisnem.

Visinu šuta možete kontrolisati i samo pomoću sticka. Posle šuta držite levi stick u suprotnom pravcu od gola i šutnuće po zemlji, doduše tako je barem ako se igra na advanced za šuteve.

Igra zaista poseduje neverovatnu dubinu ali su kontrole komplikovane do zla boga, kao što je većina primetila. Prošao sam prva tri trening nivoa i upoznao se sa mnogim opcijama u napadu ali je teško u utakmici sve to upotrebiti jer ne mogu da memorišem sve komande.

Šut se može kontrolisati na više načina, levim stikom ili controlled shot (RT + šut). Tu je i lob od ranije (ista komanda kao i uvek).

Praktično je nemoguće, jer svi igrači šutiraju tu, golmanu u dohvatu ruke. Jako velika glupost, to mi je bila zamerka čim sam probao demo.

Nije to u pitanju, nego golmani brane nemoguće šuteve.

Poslednja izmena:
Vrh Dno