Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 2014

• Začetnik teme Začetnik teme 99miki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ajde probajte ova podesavanja pa ponovo iznesite utiske o nelagodnostima dodavanja i sutiranja...

Sto se tice grafike sta je trebalo ? Da mogu da im se izbroje dlake na nogama ili da svaka travcica na terenu ima posebnu fiziku.... Nije valjda.. Promenili su taman koliko treba za godinu dana i fudbal je realniji nego ikad, sve ostalo je stvar navike.. Uostalom ne moze se svima udovoljiti, tako da ne krivite Konami za sve, ima vise pozitivnih nego negativnih stvari ove godine i to je OK.

+1

Konacno sam odigrao par ozbiljnih utakmica sa zivim protivnikom i presao sam na analog. Ogromna je razlika i mnogo je sve bolje. Na d-pad-u je nemoguce igrati tako, pogotovo pasovi u prostor i skretanje igracima su sada odlicni. Standardno sam pobedjivao druga sa 3-4 gola razlike, sto znaci da je PES dobar 🙂.

Jedino sto mi zasmeta je kod suta u punom trku, iako napunim sut pre nego sto igrac pridje lopti posle fora, on gurne jos jednom loptu pa tek onda sutne. To mi se cesto desi kod pokusaja iz daljine. Inace moram jos malo da se naviknem na analog i sta sve moze. Iako sam bio zaludjenik za d-pad, ovako je bolje mnogo.

Sto se grafike tice, dosta zavisi izgled od stadiona, neki su prelepi, sa odlicnom travom, a ima par bas losih.

odradite trening ili bar pogledajte ona videa, analog je nužan, desna pečurka je obavezna za naguravanje i oduzimanje lopte.

@Nenad22

Mozda nesto ne radis dobro. Ne znam sto daje dodatni for pre suta. Jedino ako stisnes kad primis loptu finesse shot + desni analog u stranu, onda je onako dodatno odgurne i namesti na sut. Ako sam te uopste dobro razumeo.

@errorsonogsveta

Da, koriscenje desnog analoga je velika prednost. Lako moze da se oduzme lopta u odbrani, ali i da se otkaci igrac koji te "zajasi" dok vodis loptu. Obavezno proci trening!

Poslednja izmena:
Mozda da stavis sut na basic a ne advance ... ?

Za pas u prazno vratih na basic, jer ova fora sa slanjem gde ti hoćeš ne funkcioniše.

@ Boris

Ali i dalje to nije kao 2013, drugi je ovo sistem. Samo vidim da nema ovoga što imam na kompu, jer je kod mene baš izraženo.

Javi posle par dana koji je fazon i isplati li se traziti resenja, jer nije ovde samo odziv problem, tu su i sutevi, sudaranje igraca itd..

Mi izgleda ne igramo istu igru.... Ja stvarno ne znam sa kakvim se vi to poteskocama i slabim odzivom susrecete. Inace, ne mogu da shvatim da neko ko igra na tastaruri kaze da je gameplay los. Mislim, naravno, ne mogu se svi naviknuti na gamepad, ali igra dobija potpuno drugi smisao kada se koristi gamepad sa pecurkama. Ne govorim o fintama, odmah da se razumemo. Ni sam ih ne koristim. Postoji brdo stvari koje popravljaju gameplay i celokupni utisak kada se koristi gamepad. Kako na tastaturi udvajate igraca? Kako saljete odredjenog igraca u prazan prostor kojeg nakon nekoliko pasova mozete da proigrate da izadje 1 na 1 sa golmanom? Dupli pas ne pomaze uvek, ali zato je tu RT+Desni analog. Kako uzimate loptu poslednjim igracem u odbani bez faula? Kako otkacite protivnika koji vas zajasi s ledja? Mozete pricati kako grafika nije na nivou s ozbirom na zahtevnost, kako postoje bagovi (koji ce uvek postojati), kako AI na Superstar levelu daje gol iz mrtvog ugla, itd... NFS na tastaturi ili na volanu?

Edit: Posto me jako zanima kakav to problem imate zbog odziva, mogao bi neko kome nije problem pola minuta gameplay-a da okaci. Cisto da vidim o cemu se radi.

Poslednja izmena:
NFS, na tastaturi naravno, ako vec mora NFS.. 🙂 Ja jednostavno ne mogu na pecurkama, sanse nema da uzivam dok igram..

@Sale Ovo je istina, kako sam presao na pecurke, druga igra 🙂. Moracu jos trening da odradim da vidim ovo sve o cemu pricas.

Sad ce me neko osuditi da sam PES fan i da ga zbog toga hvalim toliko, ali pokusavam da budem realan. Ne mozete tako povrsno ocenjivati igru, a da ne koristite ni 30% njenih mogucnosti. Za grafiku vas takodje ne razumem. Pa najbolje da ovi iz Konamija predju na Frostbite engine pa da se lepo poznaje vez na sorcu igraca i da se vidi koliko % pamuka, a koliko elastina je u stucnama 😀 Mada, voleo bih da otpadne parcekanja zemlje kad sutnem loptu. Ili recimo kad je lose vreme da se teren pohaba i izrovari tokom igre!

@ Boris Lozac
Zar ti nisi imao PS3 konzolu? Ili sam ja nesto pomesao.... Mislim, kako si bre covece igrao PS3 bez analoga? 🙂

@Nenad22 Trening obavezan! 🙂

Nego, kad smo kod zahtevnosti igre i tog seckanja, meni radi savrseno sa ovom mojom skromnom konfiguracijom na full hd rez i high detaljima. Konstantno 60 FPS. Kakve vi to probleme imate?

Poslednja izmena:
Prodao je ps3, a sad bi mogao od mene da kupi drugi da odigra GTA i PES 🙂

@ Boris Lozac
Mislim, kako si bre covece igrao PS3 bez analoga? 🙂

Ne razumem 🙂 Igrao sam, fps i igre iz treceg lica, na PES mislim, PES ne mogu na pecurke nikako, sanse nema.. A dacu i konkretan razlog, fps i tps igre su 'blizu tebe', bolji osecaj imam sta mi radi lik jer je veci, pogotovo u FPS-u jer je pogled iz ociju, sa PES-om sam odsecen jer je to pticja perspektiva/wide kamera i nemam osecaj sa igracima preko pecurke, eto cisto da imam neko zvanicno objasnjenje 😀 (pored toga sto su i godine igranja na dpadu tu)

Poslednja izmena:
Igram sad sa Man City Nastasic, nasri dzeko isto dimnjacari neki ne lice ni nasto kakav je ovo pes.
Ovog aguera stigne odbrambeni igrac isto ko da mu je v16 u guzici pa se ispali za njim bezveze.

Ne razumem 🙂 Igrao sam, fps i igre iz treceg lica, na PES mislim, PES ne mogu na pecurke nikako, sanse nema.. A dacu i konkretan razlog, fps i tps igre su 'blizu tebe', bolji osecaj imam sta mi radi lik jer je veci, pogotovo u FPS-u jer je pogled iz ociju, sa PES-om sam odsecen jer je to pticja perspektiva/wide kamera i nemam osecaj sa igracima preko pecurke, eto cisto da imam neko zvanicno objasnjenje 😀 (pored toga sto su i godine igranja na dpadu tu)

Izvukao si se, ali za dlaku :d

Sto se tice "bezanja" od odbrabemnih sa spicevima ili brzim igracima pogledajte ovo:

Right trigger? Na xbox kontrolerima. Desno donje dugme.

Odigrao jos 3 tekme i zaista ne vredi vise gubiti vreme na ovaj PES. Na svakoj utakmici primim barem jedan gol iz kontra napada, i barem jedan iz polukontre. Znaci minimum dva gola po utakmici primim zbog najretardiranije odbrane ikada u PESu. CBovi bleje u prazno, brane neke zone koje veze sa mozgom nemaju. Svaki put kada se branim primetim da u odbrani imam samo 4-5 igraca u vrh glave, ostatak tima se ne vraca u odbranu, ne pada im na pamet. Bude za nijansu bolje kada odbrambenim i CMovima kazem da igraju man to man odbranu. Ovaj KONAMI prs'o s mozgom, PES 5 je bio fenomenalan, samo da su uzeli kod i malo sredili AI i bio bi savrsen fudbal.

Top Player. Godinama igram na tom nivou, taman mi... ispravka, taman mi bio do sada. 😀 Videcu da prodjem taj prokleti trening, mozda naucim nesto pametno. Mada naucio, ne naucio, to nece ispraviti ogromne rupe u odbranii nedostatak pomeranja igraca pri pravljenju formacije.

Ne znam zasto, ali za mene je top player uvek bio misterija. Ni tamo, ni vamo. Po instalaciji PES-a, uvek sam se prvo uigravao na Professional, pa kad pocnem da dajem po 6-7 komada prelazim na Superstar. Uvek mi je bilo lakse nego na Top. A trening odradi, veruj mi da vredi.

Mali doprinos od mene, Superstar, naravno :d Htedoh celu tekmu da ubacim, lepo sam odigrao odbranu, ali sam se frapirao kad sam video da je fraps uhvatio snimak od 3.81GB! I ovaj sam video unakazio sa kvalitetom.

Je*ala vas imena iznad igraca :d

Znaci odvraca mi paznju kao da mi neko blica farovima u ochi :d

Btw, pogledaj to ubrzanje kad primi na grudi na sta lici.. :/

Izgubio se koji frejm, fraps zabagovao, ili šta već. Ne moraš baš sve da pokvariš! 😀

Poslednja izmena:
Ne lici mi ovo na zabod frapsa 🙂 Ovo sam primetio u partijama a i mnogi se zale na ta nagla ubrzanja, sta bre branis pes ovoliko, kad ja vise ne branim 🙂

Nazad
Vrh Dno