Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 2008 - oficijelni thread

Poslednja izmena:
Aman ljudi, da li je moguce da ste svi vi :d tutubani poput mene i da niko ne zna foru sa slobodnjacima!? Ajde bre PESovci, pomagajte!

hvala ;)

Iako igram PES jos od "cetvorke", jos nisam skapirao :)d) kako se izvode slobodnjaci. Osim difolt varijante, znam za varijantu r1+l1 i onda se dobije ona varijanta sa kratkim dodavanjem lopte. Ali, ono sto me zanima, kako se zaleteti i "opi*diti" loptu iz sve snage (negde sam video da je zalet odradjen sitnim koracima u stilu roberto karlosa).

Znam da je bila ta mogucnost u sestici, pa verujem da ima i sada. Nekako me smara ova varijanta sa plasiranjem lopte.

hvala

Što se tiče zaletanja u stilu Roberta Karlosa, to ne mogu svi igrači već samo neki i tu ne postoji finta da se tako izvede slobodnjak. Jednostavno je namešteno da neki igrači tako izvode. Za opižđavanje lopte iz sve snage drži "gore" na d-padu + trougao tek pošto napuniš šut. Naravno utiče i to ko izvodi i kolika je udaljenost. Za ovakav šut je bolje da je malo dalje tj. da nije baš na ivici šesnaesterca. I nemoj da mu daješ felš jer to naravno slabi sam šut.

izvini a da nemas mozda TFT 17" ili 19" e to je njihova max rez 1280*1024 i ne moze vise:wave:

Upravo je to razlog :wave:Verujem da je vecina vas napravila svog lika u igri!E sada bilo bi super kada bi neko mogao nesto vise da kaze o samom editovanju face!Kada se ucita slika on automatski lokuje sva ostala podesavanja (tipa usi,usta,boja koze,uopste fizionomija cele glave).To ima za posledicu da faca izgleda super ali cim se pogleda iz profila vidi se da to nije to!Zna li neko kako ovo moze da se edituje do sitnih detalja?:type:

E da!Da li je iko primetio da se ista nabolje promenilo od kada je instalirao onaj oficijalni Konamijev patch?Tu prvenstveno mislim na golmane!Ja ga nisam instalirao i jako cesto mi se desava da lopta bukvalno prodje kroz golmana!Tu ne mislim da mu prodje kroz delic nekog ekstremiteta, vec bukvalno kroz stomak!Popravlja li ovaj patch to?

ne pisi dava posta za redom koristi edit

inace golmani su bolji sa patchom i na high mnogo bolje se ponasaju nego na low
ne pitajte zasto

Golmani brane kako bi i trebalo posle patcha.

prvi put:)

Juce sam prvi put snimio i igrao PES, do sada sam bio fifa player:d

Ali rekoh hajde da vidim oko cega svi to dizu frku - snimim pes 08, zaigram i mogu reci samo cetiri reci MNOGO BOLJE OD FIFE! U svakom pogledu (gamplay, grafika) mnogo je bolji od fife. Malo sam imao problema sa kontrolama dok nisam usao u stos, ali sada je vec bolje.

E, sad, nije sve tako divno, imam par problema i nadam se da ce iskusniji pes igraci da mi daju brz odgovor da bih se sto pre vratio master ligi:D

1. Da li postoji neki fix vezan za refresh rate monitora posto sam na crt-u i 60Hz mi je nepodnosljivo? Kada stavim veci refresh (85Hz u dxdiag) igra je previse brza, a sa iskljucenim frame skipingom je u "sloumoushn" fazonu! -Po netu (thanks to google:) sam nasao dosta ljudi koji se zale na ovaj problem, ali niko nema resenje..

2. Da li se pojavio kitserver koji potpuno podrzava verziju 1.10 pesa? -Korisim ga da bih otkljucao rezolucije i low/med/high graficka podesenja (i stvarno mi nije jasno zasto je konami uradio tako debilnu stavar kao sto je lock podesenja - igra mi je bez kitservera bila zakljucana na 640*480 rezoluciju i low, a savrseno mi radi na 1024*768 medium!)

3. Da ne resava mozda problem sa refresh rateom ovaj patch?

Bio bih zaista zahvalan na odgovorima, posto ako ne resim problem sa refresh rateom moracu da batalim pes:( posto mi bas bode oci ovih 60Hz (posle jedne utakmice me peku oci, a kamoli 5:)

Poslednja izmena:
- kitserver koji sam okačio na prethodnoj strani radi sa 1.10 patch-om
- ja sam igrao bez problema na 6600gt (dok nije crkla) - nije bilo potrebno lock-ovati refresh rate, samo sam čekirao "Wait for Vsinc" , monitor je radio normalno (85-100Hz zavisi kako ga namestim)a igra u 60fps.

Poslednja izmena:
- kitserver koji sam okačio na prethodnoj strani radi sa 1.10 patch-om
- ja sam igrao bez problema na 6600gt (dok nije crkla) - nije bilo potrebno lock-ovati refresh rate, samo sam čekirao "Wait for Vsinc" , monitor je radio normalno (85-100Hz zavisi kako ga namestim)a igra u 60fps.

-kitserver sam skidao sa nekog drugog sajta, ali mi pri instalaciji nije prepoznavao verziju fajla pes08.exe, dok je settings.exe prepoznao. probacu sa ovim tvojim.

-ako mozes malo da mi pojasnis ovo drugo sto si rekao, posto sam ja isprobavao sa ukljucenim Wait for Vsinc tj. sve vreme mi je on ukljucen na "on" zbog cepanja slike, ali mi monitor pokazuje kada je u igri da radi na 60Hz (desktop je namesten na 85Hz). Gde si namestao refresh rate? Posto kada ga ja nemstim u dxdiag (override refresh...) na 85Hz javlja se to ubrzanje. Mozda je do patcha (?) -sada cu sve da reinstaliram pa da probam.

Refresh rate sam namestio najnormalnije u Display Properties.

Imao sam identičan problem kao i ti (dobro znam šta te muči) sa Radeonom HD2600pro kada sam instalirao igru a nisam restartovao komp. Pola dana sam se gnjavio jer su igrači leteli po terenu, probavao razne fore iz ccc i riva tuner-a oko refresh rate-a. Na kraju sam restartovao mašinu i sve je "leglo" kako treba.

Refresh rate sam namestio najnormalnije u Display Properties.

Imao sam identičan problem kao i ti (dobro znam šta te muči) sa Radeonom HD2600pro kada sam instalirao igru a nisam restartovao komp. Pola dana sam se gnjavio jer su igrači leteli po terenu, probavao razne fore iz ccc i riva tuner-a oko refresh rate-a. Na kraju sam restartovao mašinu i sve je "leglo" kako treba.

Fora, najednostavnije i najociglednije resava uvek problem:D Kada sam bio na win 98, posle svake instalacije, makar to bio i tc sam radio restart, a od prelaska na win xp, sam izgubio tu naviku, ostala samo navika desni taster pa refresh:) Probacu sad sve od nule.

Moze li neko da postavi link za neki noviji option fajl koji ispravlja imena, transfere, grbove. Probao sam jedan sto je bio postavljen par stranica unazad ali nista nije promenio.

Nije pomogao ni reinstall+patch+restart! I dalje sam prinudjen na 60Hz! Ako neko ima jos neki predlog... pomazite

boze boze boze zasto ste lenji da procitate celu temu evo ovde je odgovoreno

sto se tice refresh rate moze start run dxdiag mmore help override pa ukucas koliko zelis samo ne preteruj te da ne bi bilo off Hz

... Kada stavim veci refresh (85Hz u dxdiag) igra je previse brza ...

Tvoj "lek" ne pomaže.
(Nisi pažljivo pročitao šta je čoveku problem - on hoće kad namesti monitor na 85Hz da mu igra ne ide na 85 fps)

Poslednja izmena:
o ja se izvinjavam stvarno nisam pazljivo procitao mnogo se izvinjavam

al igra moze max 60fps koliko znam

Poslednja izmena:
o ja se izvinjavam stvarno nisam pazljivo procitao mnogo se izvinjavam

al igra moze max 60fps koliko znam

Moguce, ali kada je na 85Hz mnogo ubrza (mislim da nije problem sa fps-om nego necim drugim, jer igraci na mahove ubrzavaju do te mere da za 3sek mogu da pretrce ceo teren, a loptu dodaju kao da je bacaju iz m71 tenka:)

Poslednja izmena:
zanimljiva ti onda utakmica, a jel si probao reinstal i najnovije darjvere i sl

Moze li neko da postavi link za neki noviji option fajl koji ispravlja imena, transfere, grbove. Probao sam jedan sto je bio postavljen par stranica unazad ali nista nije promenio.

Imaš patch za bundesligu koji pored toga što ubacuje bundes ligu ispravlja i sva imena i ubacuje dresove nelicenciranim klubovima i reprezentacijama. Sve to u samo nešto preko 20 MB. Skinuo sam ga sa gamingaccessa ali ne mogu tačan link da nađem. Ima u imenu bulipatch.

zanimljiva ti onda utakmica, a jel si probao reinstal i najnovije darjvere i sl

Jesam. Trenutno koristim poslednje drajvere whql 163.75. Takodje sta mi je zanimljivo je da i ako igra radi ubrzano, ponovljeni snimci (akcija, golova) na 85Hz rade usporeno (usporenje se granici sa seckanjem) dok na 60Hz rade perfektno, tj. istom brzinom kao i sama igra.

p.s. Pade mi napamet kako da resim problem - kupim tft monitor i uzivam:) ali ako neko ima jeftinije resenje nek javi.

poz

Poslednja izmena:
Jesam. Trenutno koristim poslednje drajvere whql 163.75. Takodje sta mi je zanimljivo je da i ako igra radi ubrzano, ponovljeni snimci (akcija, golova) na 85Hz rade usporeno (usporenje se granici sa seckanjem) dok na 60Hz rade perfektno, tj. istom brzinom kao i sama igra.

p.s. Pade mi napamet kako da resim problem - kupim tft monitor i uzivam:) ali ako neko ima jeftinije resenje nek javi.

poz

stvarno mi je zao ne znam kako da ti pomognem:wall:

ps
znam sta je 60Hz ubise oci tako sam igrao dok nisam provalio kako da dignem na vise:type:

e pa probaj neki 169.XX 163.75 nisu zadnji

Poslednja izmena:
Moguce, ali kada je na 85Hz mnogo ubrza (mislim da nije problem sa fps-om nego necim drugim, jer igraci na mahove ubrzavaju do te mere da za 3sek mogu da pretrce ceo teren, a loptu dodaju kao da je bacaju iz m71 tenka:)
Isti slucaj kod mene...S tim sto je meni na 75hz

Igru nisam pokrenuo 2 nedelje i uopste mi se ne igra :mad:
Nisam uopste zadovljan i cekam sledeci nastavak!

Meni se čini da problemi sa ubrzanom igrom potiču od video drajvera.

Napisao sam svoje iskustvo sa HD2600pro DDR3 (Catalyst 7.9 je bio tada) - ali je to rešio najobičniji restart mašine (neverovatno je kad vidiš kako igra radi u 100fps - mereno fraps-om i igrači lete kao rakete). Dok mi je 6600gt bila u životu nisam imao nikakvih problema sa ubrznim radom igre a ni sa refresh rate-om. (Ne mogu da se setim tačno koji su drajveri bili u pitanju - u svakom slučaju bili su neki od poslednjih).

Savet : eksperimentišite sa drajverima.

Probaj da ukljuchish wait for Vsync

bilo je vec reci o tome - D3DOverrider, aplikacija koja dolazi uz RivaTuner resice sve vase probleme vezane za ubrzano kretanje

bilo je vec reci o tome - D3DOverrider, aplikacija koja dolazi uz RivaTuner resice sve vase probleme vezane za ubrzano kretanje

Mozes li malo da pojasnis? I da li mislis na igre generalno, ili je probano i radi u pes 08?

@VIR(T)US

Ukljucivao/iskljucivao sve isto!

@ALL

Iznerviran sto moram da igram na 60Hz, resim da "kupim" fifu 08. Dok sam bio po faksu, fifa se kupila. Uzmem ja snimim je, startujem, i imam sta da vidim - cekaju me tri filmica koja mi prezentuju nove kontrole u fifi! Pomislih, to je to, i fifa ce moci da se igra! Brze bolje pustim utakmicu, kad ono.... Znate sta, shvatio sam sta znaci ona narodna "siso s konja na magarca", a nikada nisam jahao ni jedno ni drugo, ali jesam igrao pes 08 i posle toga fifu 08 :D:d:D Tako da sam izbrisao fifu i shvatio da vredi kvariti vid u pes-u;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno