Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 2008 - oficijelni thread

Imam jedno pitanje za sve one koji igraju PES na tastaturi: Napadam sa desna na levo,otkriva se moje desno krilo uz aut liniju, ja stiskam strelicu gore+strelicu desno+thru pass (trougao) i tuki!Nista se ne desava!Ne prima komandu!U situaciji kada hocu da dodam thru pass mom levom krilu (UP+LEFT+trougao) nema problema!Ovo se desava od kada sam poceo sa PES-om tj. od PES 5!Moje pitanje glasi:Koji mu je k***c?!
A sto se tice PES 2008 sto ga vise igram to mi je bolji mada ima neke katastrofe u sebi!Najgore od svega mi je sto nisu zadrzali vec neke postojece stvari iz prethodnih delova (celokupna individualna statistika [koliko je koji igrac imao pasova,koliko je pretrcao metara,oduzetih/izgubljenih lopti itd.],nema vise prljavih sorceva posle klizecih,bilo je mnogo vise stadiona,...) koje su bile super i cinile igru simulaciju u pravom smislu reci!Ovo je po meni poprilican korak ka arkadnom fazonu, a sve mi se cini da je to kako bi zadobili naklonost ljubitelja FIFE(koje ja totalno ne kapiram)!

A šta fali ako fudbal malo vuče na arkadu? Ako hoćeš 100% autentično iskustvo, idi igraj pravi fudbal.

korneri su mnogo lose uradjeni, na top player 80% golova koje sam primio su bili iz kornera. Jel postoji neka caka da im kazem da se svi vrate u sesnesterac?

Imam jedno pitanje za sve one koji igraju PES na tastaturi: Napadam sa desna na levo,otkriva se moje desno krilo uz aut liniju, ja stiskam strelicu gore+strelicu desno+thru pass (trougao) i tuki!Nista se ne desava!Ne prima komandu!U situaciji kada hocu da dodam thru pass mom levom krilu (UP+LEFT+trougao) nema problema!Ovo se desava od kada sam poceo sa PES-om tj. od PES 5!Moje pitanje glasi:Koji mu je k***c?!

Tastatura ne podrzava vise od tri tastera. Bas tako se desavalo i kod mene sa starom tastaturom nije htelo ali samo kad se ide na jednu stranu. Na drugu je moglo. Kad sam kupovao novu, probao sam tastature da vidim koliko istovremeno pritisnutih tastera podrzavaju. Treba ti 5 tastera npr. brzo trcanje 1 ukoso 2 i lob sut 2. Da bi proverio pokrenes notepad i stisnes 5 slova istovremeno (npr. asdwe). Treba da ti izbaci odjednom sve sto si pritisnuo (ovako izgleda kod mene - wdaes). I probas vise razlicitih tastera.

Poslednja izmena:
Attack/Defence Level se menja na L2 + R1/R2 ali bi trebalo da bude Change Attack/Defence levels na manual u Set Tactics/ Controller Support. To su oni kvadratići pored imena kad krene utakmica. Po difoltu je na srednjem, na L2 + R1 se povećava a na L2 + R2 smanjuje. Kad je kvadratić crven svi igrači su napadački orijentisani a kad je plav obratno.

Tastatura ne podrzava vise od tri tastera. Bas tako se desavalo i kod mene sa starom tastaturom nije htelo ali samo kad se ide na jednu stranu. Na drugu je moglo. Kad sam kupovao novu, probao sam tastature da vidim koliko istovremeno pritisnutih tastera podrzavaju. Treba ti 5 tastera npr. brzo trcanje 1 ukoso 2 i lob sut 2. Da bi proverio pokrenes notepad i stisnes 5 slova istovremeno (npr. asdwe). Treba da ti izbaci odjednom sve sto si pritisnuo (ovako izgleda kod mene - wdaes). I probas vise razlicitih tastera.

Pazi probao sam ali nije to!Isao sam na free trening!Idem u pravcu levo-gore i stiskam thru pass ali nece!Cim stisnem bilo sut,pas ili dugu loptu on odreaguje!Ali samo thru pass nece (trougao na PS-u)!Probao sam sa notpadom i odreaguje tastatura kao i kod tebe!Ne kapiram!Ako te ne mrzi probaj ti kod sebe...

Poslednja izmena:
Na koju foru se simulira u sesneastercu?!

Isto kao i bilo gde drugde na terenu: L1+L2+R1. Najčešće se dobija žuti karton. Može da se iznudi faul ako je igrač u kontaktu sa protivnikom a sudija je po mogućstvu dalje od mesta događaja i zaklonjen protivničkim igračem sa kojim si u duelu.

Na koju foru se simulira u sesneastercu?!

Simuliranje ti je svuda isto!Drzis R1+L1 (brzo trcanje i prebacivanje igraca) i tada ce igrac poceti malo ukoso da trci, zatim u trenutku kada hoces da izvedes padanje na zemlju stisnes i L2!Znaci R1+L1 i kada hoces da padne +L2 (R1+L1+L2).Ovo ti je najbolje da vezbas tako sto na Exibitionu stavis na najlaksi nivo i pokusavas!

Isto kao i bilo gde drugde na terenu: L1+L2+R1. Najčešće se dobija žuti karton. Može da se iznudi faul ako je igrač u kontaktu sa protivnikom a sudija je po mogućstvu dalje od mesta događaja i zaklonjen protivničkim igračem sa kojim si u duelu.

Ladno smo u isto vreme pisali post!

p.s.
Bas nemamo pametnija posla!

:)

S tim što ne mora prvo da se drži R1+L1 pa da se doda L2 već može sve odjednom. R1 + L1 je ustvari zasebna finta koju bih najlakše opisao sa "rolanje". :)

Ljudi ja stvarno ne znam što svihvale ovaj PES kada je FIFA 08 za pravo igranje fudbala deset puta bolja,u FIFI makar imaš osećaj da igraš fudbal,da tise igrači kreću kao pravi,a ne kao ovde umesto ukrug idu u kocku,nekako PES je mnogo neprirodniji od FIFE

Zalutao čovek u ovu temu . . .
U naslovu lepo piše :
"Pro Evolution Soccer 2008 - oficijelni thread"

Ma dobro, i mi umemo da svratimo u njihov topic :p mada covek i nije mnogo pogresio...

Kako su igraci PES-a nadrndani na igrace FIFA-e... ko da mi neko oko vadi kada mi kaze da je FIFA bolja... :D A pogotovo sad kad mi se ne svidja PES a opet je bolji...

Kao prvo ljudi nisam želeo da flejmujem ili da nekoga ritiram,samo sam hteo da iskažem svoje nezadovoljstvo razvojem PES-a u zadnjih nekoliko izdanja.Ranije je PES bio ubedljivo najbolji,ali sada je po meni FIFA mnogo bolja po pitanju igre i mogućnosti organizacije igre,mnogo je bolja npr. lopta u prazno nego što je to kod PES-a.Ovaj poslednji PES me podseća po izgledu igrača na propalu verziju ISS 3,posle koje su i prekinuli da razvijaju ISS.Jednostavno FIFA je mnogo jednostavnija i zabavnija za igranje 2 na 2,zbog kako sam već rekao lakše organizacije igre.
Inače FIFU sam počeo da igram tek od FIFA WORLD CUP 2006,i od tada je po meni najbolji fudbal.

btw ISS nisu prestali da razvijaju nego je prerastao u PES... isto kao sto je WE i dalje WE, tj PES za azijsko trziste...

a da te pita bata nesto. jes ti igrao pes 5? i tebi to nije siulacija? davis loptu na sredini terena kao zmija zabu? sudija svaki jaci kontakt pretvara u faul? Secam se utakmica protiv nemacke na 30minuta kada sam se znojio kao da zaista igram fudbal... pes 6 je ispravio neke nedostatke, al e doneo nove... ovaj pes 7(2008) je zato popravio sve nedostatke, ali je zato ono sto je valjalo pokvario... svaki pes ima drugaciju tezinu nestonovo..svaki je intereasantan na svoj nacin.. ja od fife vidim samo da kradu "dugmice" sa pesa... da si pratio razvoj obe fransize verovatno bi znao koliko su samo stvari pokrali... ali o tom potom.. bice pes opet ono sto je nekad bio pes 5 :D

ali o tom potom.. bice pes opet ono sto je nekad bio pes 5 :D

Ovo je ono sto me najvise nervira, sto moram da cekam sad godinu dana da bi (mozda) popravili igru jer su sad stvarno us*ali motku... :wall:
Kako uspeju da upropaste stvari tako radikalno meni nije jasno.. Jel gledaju oni nekad pravu utakmicu, jel vide kako se igraci krecu, da igra nije toliko brza, da lopta ne leti toliko brzo, da igraci ne trce onako debilno kad trce za loptom u prazno..
Da li je moguce da nema nekog treceg ko ce da uleti i napravi pravi fudbal nego moram da se oslanjam na debilne amerikance i debilne Japance (koji imaju znanje) ali ne znaju kako izgleda jedna evropska utakmica.. :mad:

Ovo je ono sto me najvise nervira, sto moram da cekam sad godinu dana da bi (mozda) popravili igru jer su sad stvarno us*ali motku... :wall:
Kako uspeju da upropaste stvari tako radikalno meni nije jasno.. Jel gledaju oni nekad pravu utakmicu, jel vide kako se igraci krecu, da igra nije toliko brza, da lopta ne leti toliko brzo, da igraci ne trce onako debilno kad trce za loptom u prazno..
Da li je moguce da nema nekog treceg ko ce da uleti i napravi pravi fudbal nego moram da se oslanjam na debilne amerikance i debilne Japance (koji imaju znanje) ali ne znaju kako izgleda jedna evropska utakmica.. :mad:

Mozda su gledali spansku Primeru :D

A sto se tice PES 2008 sto ga vise igram to mi je bolji mada ima neke katastrofe u sebi!Najgore od svega mi je sto nisu zadrzali vec neke postojece stvari iz prethodnih delova (celokupna individualna statistika [koliko je koji igrac imao pasova,koliko je pretrcao metara,oduzetih/izgubljenih lopti itd.],nema vise prljavih sorceva posle klizecih,bilo je mnogo vise stadiona,...) koje su bile super i cinile igru simulaciju u pravom smislu reci!Ovo je po meni poprilican korak ka arkadnom fazonu, a sve mi se cini da je to kako bi zadobili naklonost ljubitelja FIFE(koje ja totalno ne kapiram)!

Druze, veruj mi, zameni tastaturu i nece biti nikakvih problema. Ja sam igrao prethodne tri verzije PESa i imao istih ili slicnih problema (imao sam neku samsung tastaturu do pre neki dan), zamenio tastaturu i sad sve radi kao sat. Jedini je problem to sto su toliko ukenjali PES da ja prosto cudom ne mogu da se nacudim. Kopija Fife ne moz' da omane!!! Zamislite situaciju kad bi mercedes kopirao zastavu, a? Mogu do sutra da *****m o stvarima koje mi se ne svidjaju al sta to vredi... Do sledece godine... Osim ako ne izbace neku zakrpu koja ce sve nedostatke da sredi u sta ja cisto sumnjam!!!

Hehe, gde ste bre konzumenti fifolikog fudbala gde gol akcije traju 2 nano sekunde, to nema ni kod Mesi-ja, samo ponekad :D!

Monogo me nervira izduzenje kad se igra u native rezoluciji ws. Postoji li nacin da se namesti 16:9 sa 1680 horizontalnom rezolucijom?

Mene je ovo dosta nerviralo, ali evo sa kitserverom imas custom aspect ratio pa stavis 1.6, tj 16:10.

Na mene novi PES uopšte nije ostavio loš utisak za razliku od većine ljudi u tredu. A i ne dajem, niti primam ,) golove za 2ns.

Jel neko ima problema sa komentatorima, tj uopste ne komentarisu. Normalno je sve ukljuceno u system options, ali ih nema u toku utakmice. Instalirao sam i novi patch, isto je...

Poslednja izmena:
Jel neko ima problema sa komentatorima, tj uopste ne komentarisu. Normalno je sve ukljuceno u system options, ali ih nema u toku utakmice. Instalirao sam i novi patch, isto je...

ako koristis slusalice pogledaj kako ti je namesteno u opcijama za speakers, posto imam 5.1 i sluske i kad igram fudbal, a ne iskljucim sluske onda mi ne rade komentatori pa moram da menjam u opcijama za speakers na headphones

ako koristis slusalice pogledaj kako ti je namesteno u opcijama za speakers, posto imam 5.1 i sluske i kad igram fudbal, a ne iskljucim sluske onda mi ne rade komentatori pa moram da menjam u opcijama za speakers na headphones

Hvala, to je bilo u pitanju. U sound options mi je bilo namesteno 5.1, ne znam ni sam zasto, stavio sam na stereo i sada komentarisu.

Kad smo kod zvuka - jel neko ima problema sa pucketanjem zvuka - nije strašno ali je iritantno. Dve mašine , dve sound integruše, stereo konfiguracija - a isti problem?

Poslednja izmena:
Kad smo kod zvuka - jel neko ima problema sa pucketanjem zvuka - nije strašno ali je iritantno. Dve mašine , dve sound integruše, stereo konfiguracija - a isti problem?

ja imam problem sa SB Live! 5.1 stereo zvucnici,
pre patch-a se desavalo da nestane jedan kanal, pa drugi ali se tada vrati prvi, pucketanje, neki sum itd.,
sada sa patch-om je samo pucketanje, ali jako iritira,
nekad prestane kada stisnem start, a nekad ne,
vidieo sam jos nekoliko korsnika imaju isti problem kao ja i istu karticu,
pa sam je mislio da je do kartice tj. drajvera, ali sada si se i ti ijavio
sa istim problemom.

Nazad
Vrh Dno