Šta je novo?

Privatni (lokalni) filehosting?

milanbb

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poena
770
HITNO HITNO HITNO, sprecite masovno spankovanje 25 po turu koleginica i kolega koji salju attachmente od 50MB preko maila...

Imam OCAJNO veliki problem sa korisnicima koji mi ubijaju mail server sa ogromnim attachmentima.

Jedno od mogucih resenja je postavljanje nekog web file hosting servisa u lokalnoj mrezi: ideja je da korisnik pristupi stranici, zakaci fajl i dobije link koji bi ubacio u mail. Da li neko zna za neki 'gotov' skript/fms koji radi ovako nesto?

Hvala

A najjednostavnije ogranicenje velicine fajla?

To se radi u svkom ozbiljnijem okruzenju, za rad u lokalu neki ok komunikatora pa slanje fajlova preko njega. Ja jos nisam video enterprise okruzenje gde je dozvoljeno slanje veceg fajla od 20mb.
FTP sluzi za velike fajlove.

Sad ne znam sta su za tebe ogromni attachement-i...

Mani me teorije ;)

Sekretarici hitno treba bilans stanja, pita racunovodju da joj odskenira i snimi u pdf, racunovodja stavi 12 strana i odskenira svaki list u 300DPI BEZ spustanja poklopca (providi se svaka poledjina), snimi kao PDF od 35MB i posalje sekretarici na mail (lokalni mail server). Sekretarica uradi forward ka knjigovodji van firme, ali posto je konsultant (ekonomista sa poznavanjem informatike) poslao 12MB .zip informix baze drugoj koleginici (sql+unl 2600 txt fajlova 0 do 3-4mb velicine) njoj puca slanje njenih 50MB posto mail server (qmail na vise puta krpljenom sempronu 2600+ 512MB i 80GB IDE) ne stize da protera clamav kroz onaj haos. Naravno Outlook ne odustaje i salje 6 puta isti mail od 50MB jer svaki put ne dobije OK od servera jer je ovaj prezauzet drljanjem po attachmentima.

Naravno SVI pomenuti imaju ukljucen filesharing i folder "deljeni" sa read/write dozvolama. O naravnom postojanju nekoliko FTP servera necu pricati ovog puta... kao ni o razlozima zato je sve ovo tako kako jeste.

Daklem - molim vas da mi javite ako pronadjete neku jednostavnu skriptu za login - upload - prikaze link - login - download.

Hvala

Postoje Web File Manageri, pokreni ih u lokalu kroz XAMPP i instaliraj. Jeste komplikovano, ali...

Najbolje bi bilo da postoji mašina koja će samo da služi za tu svrhu u mreži, kao mini server. Pod pretpostavkom da je na njoj Windows OS onda se skine i instalira XAMPP sa Apačem i MySQLom.

Posle se uloguješ, i instaliraš FileManager koji želiš da koristiš isto kao što bi to uradio na nekom web serveru. Posle podešavaš privilegije i opcije i to je u suštini to.

Nekih sat vremena posla, a ako radiš u državnoj firmi 3-5 radnih dana. :)

Ma nije problem koliko je meni komplikovano da to radim, vec koliko je koliko je korisnicima to komplikovano. Nazalost, mislim da je cela ideja mrtva vec u pocetku - jer to niko nece koristiti, cak i da uspem da nadjem skript koji je maksimalno uproscen.

Ovaj web file manager pristup je za korisnike nuklearna fizika.

Poslednja izmena:
recimo da nema nista gotovo a da se uklapa u potrebe, a primetio si i sam :)

elem, ja bi preskocio bilo kakav login pri uploadu/downloadu, jer nece oni to koristiti cim ima neko zezanje stim.
samo bi generisao hash za link, kako bi download link izgledao tipa http://files.domen/ffds8r93fr32874328dfsif8329/nesto.pdf

sustiniski je sigurno kao i da imas login, ako ne znas hash u linku, neces ni imati pristup fajlu.

Da, to je odlicna opcija i razmisljao sam i o tome, samo je problem sto nema gotovo a ja ne umem da iskodiram tako nesto :)

A Nuxeo gde mogu sloziti i ostale dokumente moze da se otvori pristup preko weba i spoljnim saradnicima.

Jes komplikovano al krenes polako da im uvodish red :)

mislim da bi ti nesto kao

Easy-File-Sharing-Web-Server

zavrsio posao

naravno najbolje bi bilo kada bi u php napravio skriptu koja posetiocu prikazuje polje za email i browse dugme za fajl, kada se zavrsi upload generise ime tip imefajla-65312673512763.pdf i taj link prosledi na email adresu koja je uneta

Vrh Dno