Šta je novo?

Pristup netu van grada

ICE

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2001
Poena
695
Koje su mogucnosti da se uvede internet konekcija na mestu gde nema telefonskih linija niti infrastrukture za kablovski net? U pitanju je salas na Ceneju kod Novog Sada

Wireless ti je jedina mogucnost.

mogao bi i satelitski internet, ali je mnogo skupo a mozda trebaju i neke dozvole.

Moram da saljem video materijal sa analognih kamera koje su postavljene..moram videti kakav je 3g ili sta ima od wifi onda...hvala

mogao bi i satelitski internet, ali je mnogo skupo a mozda trebaju i neke dozvole.

Naravno da bi mogao, ALI ja mu bas nisam ni napisao jer je jako skup, tako da nije imalo svrhe da pisem o tome.
Mobilni net, ako imaš (dobar 3g) signal mobilne telefonije i par GB protoka ti je dovoljno za mesečne potrebe.
Ovako ili nešto drugo ako ima povoljnije.
http://www.mts.telekom.rs/index.php/data-plus-prepaid-dopuna.html
Uglavnom to je to, mobilni, satelitski i wifi, van toga nemaš opcija.
Naravno da znam da postoji i mobilni ali mu takodje nisma preporucio jer je los(pogotovu ako mi je 3G signal operatera gde on zivi los) em je skup, a em to nije uvodjenje neta.
U svakom slucaju najbolje ti je da uzmes neki krsteni wireless ako toga ima u tvom okruzenju.
Mobilni i satelitski nisu za te stvari, koliko vidim ti bi kod mobilnog neta placao recimo za 2GB 900 rsd a ti ako ces da saljes materijal sa kamera ti ces to sprziti u roku od ODMAH, takod a zato nisam ni pisao za to jer ti ne resava problem, vec smao wireless.

Naravno da bi mogao, ALI ja mu bas nisam ni napisao jer je jako skup, tako da nije imalo svrhe da pisem o tome.

Naravno da znam da postoji i mobilni ali mu takodje nisma preporucio jer je los(pogotovu ako mi je 3G signal operatera gde on zivi los) em je skup, a em to nije uvodjenje neta.
U svakom slucaju najbolje ti je da uzmes neki krsteni wireless ako toga ima u tvom okruzenju.
Mobilni i satelitski nisu za te stvari, koliko vidim ti bi kod mobilnog neta placao recimo za 2GB 900 rsd a ti ako ces da saljes materijal sa kamera ti ces to sprziti u roku od ODMAH, takod a zato nisam ni pisao za to jer ti ne resava problem, vec smao wireless.

Kada ces nauciti da se ljudima ne obracas sa visine i kao da si bogom dana na ovom forumu.

Obracas se tako poolmakeru kao da je on reko ne znam sta, on je samo dao predloge sta moze da uzme u opcije a ti ne znas kako neko raspolaze sa novcem pa ne mozes da sudis nekome jel mu to skupo ili nije.

Znaci covek je trazio resenje i kao takav ocekuje da dobije vise resenja da zna sta mu je najbolje i sta mu je najprakticnije.

Nauci vise da se ljudima ne obracas sa visine!

Sorry za off

Poslednja izmena:
Mislim da tvoje gluposti nisu vredne pisanja pa necu ni trositi vreme da ti odgovaram. Ja nikad se nikom nisam obracao sa visine pa ni njemu sto u realnom zivotu sto u ovom virtuelnom putem foruma.
Bolje da si nesto pametno napisao coveku da mu das JOS neki predlog.
Ja sam savetom bar pomogao a ti nisi nikom svojim nebuloznim postom koji nema veze sa temom sto je covek pitao.
Komplekse leciti na drugom mestu i pisi sl put na temu a ne o stvarima prko koja nisu tema a drugo su gluposti koje nemaju veze sa vezon.
Hvala.

ako mu treba za slanje (upload), ja mislim da to bese ne ulazi u tih 2GB, samo download cap je 2GB ili koliko vec.

pa za upload je verovatno jos gori limit. izgleda da je wifi najbolja varijanta, da proba sa usmerenim antenama do najblizeg velikodusnog komsije.
inace, bilo je nekih prica da google testira meteo balone za internet i slicno, ali ko zna dal i kad ce to kod nas.

a mozda puste neku varijantu preko DVB-T2, samo ne znam kako ce povratni smer.

Poslednja izmena:
Upravo to, za UL ako nije isti onda je i manji limit naprosto tako je
Zato sam i rekao da mu je wifi ako moze najbolja opcija.

Polako ljudi opustite se, u pitanju je samo internet :)
Salas je blizu Salasa 137, Novosadjani znaju koji kraj je u pitanju, moram tu da proverim kakve su mogucnosti za wifi...hvala na predlozima svakako.

Mislim da tvoje gluposti nisu vredne pisanja pa necu ni trositi vreme da ti odgovaram. Ja nikad se nikom nisam obracao sa visine pa ni njemu sto u realnom zivotu sto u ovom virtuelnom putem foruma.
Bolje da si nesto pametno napisao coveku da mu das JOS neki predlog.
Ja sam savetom bar pomogao a ti nisi nikom svojim nebuloznim postom koji nema veze sa temom sto je covek pitao.
Komplekse leciti na drugom mestu i pisi sl put na temu a ne o stvarima prko koja nisu tema a drugo su gluposti koje nemaju veze sa vezon.
Hvala.

Ala si mu dao predolg svaka ti cast!

A posto se niko nije setio evo da mu ja predlozim najbolju opciju, adsl koji moze da uzme a to je Total TV pa imace adsl i nece morati da razmislja hoce komsija da zakljuca wifi ili nece ili da trazi nekoga ko ce da mu dovuce wifi na salas i da ga odere za lovu.

Eto vidis da nisi bogom dan na ovom forumu i da samo se trpas ko porub u pedu i skaces iz teme u temu i piskaras sve i svasta i nabijas postove kao da od njih na kraju meseca ti zavisi plata koju ces da dobijes.

http://www.totaltv.tv/Total+TV/115/NET.shtml
http://www.totaltv.tv/Total+TV/1430/MIX.shtml

Kada ces nauciti da se ljudima ne obracas sa visine i kao da si bogom dana na ovom forumu.

Obracas se tako poolmakeru kao da je on reko ne znam sta, on je samo dao predloge sta moze da uzme u opcije a ti ne znas kako neko raspolaze sa novcem pa ne mozes da sudis nekome jel mu to skupo ili nije.

Znaci covek je trazio resenje i kao takav ocekuje da dobije vise resenja da zna sta mu je najbolje i sta mu je najprakticnije.

Nauci vise da se ljudima ne obracas sa visine!

Sorry za off

+1
Citam i neverujem...:alo:

Slazem se sa #sladoledsamesom, treba proveriti kod operatera, mora da ima neka povoljnija kombinacija za upload...

@zmajcek

zar ne vidis da covek nema telefonsku liniju?

Poslednja izmena:
Koje su mogucnosti da se uvede internet konekcija na mestu gde nema telefonskih linija niti infrastrukture za kablovski net?
A posto se niko nije setio evo da mu ja predlozim najbolju opciju, adsl koji moze da uzme a to je Total TV pa imace adsl...
Covek pise nema telefon nema mogucnosti za kablovsku ti mu predlzes ADSL kao opciju(kojoj je potreban telefon da bi finkcionisao odnosno tel. parica)
citat sa Totala koji si mu BTW onako iskusno ponudio kaze za uslove:
''Total je više od izuzetne televizijske ponude! Uz Total TV možete imati i internet, putem ADSL veze...''

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno