Šta je novo?

Printabilni DVD rezac?

srdjoo

Slavan
Učlanjen(a)
20.01.2006
Poena
301
Ako neko zna bilo sta o printabilnim rezacima npr. karakteristike, preporuke cene i gde se mogu naci u bgd-u, bio bih zahvalan na svakoj informaciji.

Koliko ja znam tako nesto ne postoji. To se radi sa ink jet stampacima. Ispravite me ako gresim.

sH@DoW je napisao(la):
Koliko ja znam tako nesto ne postoji. To se radi sa ink jet stampacima. Ispravite me ako gresim.
Ja sam cuo da postoje rezaci koji graviraju zadatu sliku na disk. Ako su lagali mene i ja lazem vas.

Naravno da postoje, nisu te slagali, ta tehnologija se zove light scribe, e sada gde ima da se kupi ne znam, pogledaj na google koji su modeli koji to podrzavaju a bilo je reci o ovome i na benchmarku. Naravno, trebaju ti i light scribe mediji.

Lightscribe. Pretrazi forum, bilo je o tome reci.

Lightscribe mediji su skupi, bila vec tema o ovome.

A i lightscribe mediji se tesko nalaze, skoro nikako. Najbolje je kupovati
printable diskove i stampati ih na nekoj pixmi...

imas recimo lite-on 16h5, ja ga uzeh u mb-softu za nekih 40-tak eura pre neki dan, a medije kod nas mozes da nadjes samo memorex (bar je meni samo to uspelo da nadjem) po ceni od 10e za 10 dvd-ova.

inace trenutno postoje samo gold medije (najavili su i druge tokom ove godine) a slike radi u grayscale varijanti i to meni izgleda fenomenalno.

uostalom www.lightscribe.com

Prilozi

• lightscribe primer.jpg
    lightscribe primer.jpg
    280.7 KB · Pregleda: 174
inace trenutno postoje samo gold medije
Postoje još 4 boje (plava, crvena, zelena, žuta), ne samo gold. Jedino ako si mislio na naše tržište...

Dobra stvar kod LSa je što se isti motiv može snimati više puta da bi dobili bolji kontrast, ako imate vremena. :)

zulu je napisao(la):
imas recimo lite-on 16h5, ja ga uzeh u mb-softu za nekih 40-tak eura pre neki dan, a medije kod nas mozes da nadjes samo memorex (bar je meni samo to uspelo da nadjem) po ceni od 10e za 10 dvd-ova.

inace trenutno postoje samo gold medije (najavili su i druge tokom ove godine) a slike radi u grayscale varijanti i to meni izgleda fenomenalno.

uostalom www.lightscribe.com

Cekaj, ovaj disk si ti radio ili si stavio neku fotkicu sa NET-a?
Koliko je trajala izrada ovog diska? Jedan ili vise prolaza (ovo sto andjelko pominje)?

slicica je sa neta.
u podesavanjima imas kao za pljuckavac, draft, normal i best kvalitet izrade.

naravno, na best-u traje najduze

Poslednja izmena:
Izvinjavam se što dižem ovu temu iz mrtvih. Kupio bih CD/DVD rezač koji može da "štampa" one printabilne CD i DVD diskove. Ne znam ni kako se taj uređaj zove uopšte da bih mogao započeti bilo kakvu pretragu na internetu. Ništa nisam našao "kod nas" pod imenom Lightscribe, a ipak nije više ni 2006 godina, možda neko ima neki apdejtovani hint? :)

Printabilne CD i DVD diskove (ako misliš na one bele) štampaš inkjet štampačem. Ja sam koristio Canon pixma 4300.
Postoji i opcija da DVD rezač "iscrta" sliku na odgovarajućem disku ( lightscribe ). ta slika je monohromarska i traje čitavu večnost dok je ne završi. LITE-ON ima više modela rezača. Naravno trebaju ti odgovarajući diskovi.

Printabilne CD i DVD diskove (ako misliš na one bele) štampaš inkjet štampačem. Ja sam koristio Canon pixma 4300.

Koji sam n00b. :D Na te bele sam mislio! Znači u štampaču je fora, a ne u rezaču, što znači da sam pogrešio podforum. :) No, kada smo već ovde oko ovoga, jel ima nešto specijalno kod tog štampača osim što postoji opcija da metneš CD u njega? U pitanju je klasični štampač sa 2 ketridža, jedan u boji, a drugi je crni? Kakvi su tvoji utisci bili, jel kvalitet pristojan? Da li prvo narežeš CD, pa ga štampaš ili obrnuto? Daj neki info, molim te.

Ja sam koristio Canonov softver za štampanje na CD, već je određeno područje za štampu. Zna prečnik i sredinu, ja samo importujem sliku, napišem tekst i pustim na štampu. Štampač ima poseban "okvir" u koji ubaciš disk i gurneš u štampač (ima poseban prorez za njega). Slično je i kod drugih injekt štampača koji mogu to da rade. Kvalitet nije kao kod kupovnih CD-ova, ali je dobar. Štampa ne smeta kasnijem rezanju, mada sam ja uvek prvo rezao, proverio CD, pa ondah štampao (čisto da ne štampam loš CD).

Imam "old good" Pixmu 3000, da li je napredovao kvalitet štampanja CD-ova u medjuvremenu? mislim na nove generacije ink-jet štampača.
Ko ima nov štampač?

Ja imam HP d5160, i imam stotinak odstampanih diskova...
Slika je po meni vrlo slicna kao kada se odstampa na obicnom papiru za stampace/fotokopirke u nekom srednjem kvalitetu (ako uopste moze da se bira kvalitet, ne secam se...)...
Sam taj printabilni sloj je kao da je obican papir isecen i nalepljen na disk... recimo :)
A ono, da li prvo stampa pa rezanje ili obrnuto... Pa ja prvo narezem pa ako nareze OK, tj ne pukne disk, onda stampam... jer ako odstampam pa narezem i on pukne , dzaba sam stampao, trosio boju bla bla... nije da ce mnogo boje potrositi, ali zasto bih :) ( kao sto kaze i pdetlic generalno...sad videh :) a imao sam i varijante da ne sacekam da se lepo osusi boja i stavim u drajv...jao veselja.... :)
Ako zanimaju nekog slike kako to izgleda ( i posle 5 godina).... da saljem...
pozz

A ono, da li prvo stampa pa rezanje ili obrnuto... Pa ja prvo narezem pa ako nareze OK, tj ne pukne disk, onda stampam... jer ako odstampam pa narezem i on pukne , dzaba sam stampao, trosio boju bla bla... nije da ce mnogo boje potrositi, ali zasto bih :) ( kao sto kaze i pdetlic generalno...sad videh :) a imao sam i varijante da ne sacekam da se lepo osusi boja i stavim u drajv...jao veselja.... :)
Ako zanimaju nekog slike kako to izgleda ( i posle 5 godina).... da saljem...
pozz

Ajd okači slike leba ti (napravi opštenarodno veselje :beat:), jel DVD drajv preživeo?

A o cemu se u ovoj temi prica, o dvd rezacu koji laserom "sara" (stampa) po dvd-u ili o stampacima koji mogu da stampaju po dvd-u?

Jesam li ja malo pogresio ili se neko "malo" zaneo u pisanju?

Poslednja izmena:
Vrh Dno