Šta je novo?

Prince of Persia (2008)

Ne bih da zvucim gej ali bi bilo bolje da je nema :)

Ili da dodje, odradi pos'o, pa onda ode. I da ne smara. San svakog muskarca :d

E sta da ti kazem, ovde ces morati da je trpis svo vreme :D:D

... i kakvi su system requirements? :)

Minimum System Requirements
Processor: Pentium D @ 2.6 GHz or AMD Athlon 64 X2 3800+
Memory: 1 GB for XP/2 GB for Vista
Hard Drive: 8 GB Free
Video Memory: 256 MB (Shader Model 3.0+)
Sound Card: DirectX Compatible
DirectX: 9.0c
Keyboard & Mouse
DVD Rom Drive

Sledeci put koristi google,

znam za google, al nista kao first hand izvjestaj ;) Vidim da bez dual core-a nece ni da razmislja o pokretanju, al nije ni taj dan tako daleko za mene, pasce taj upgrade kad tad :D

Kod mene na e2160,2giga i 8800gts 512 radi sve na max i ima frejm od 40 do 50, tako da na osnovu toga vidite koliko je zahtevna

Poslednja izmena:
Sve je to super... Ali koja rezolucija????

princ nikad nije bio zahtevan, sva tri su radila na maxu sa nekim bartonom i 9550 a tretji sam chak uspeo da pokrenem kod ortaka na nekom ubi bozhe sempronu i mx440

Kod mene 1680x1050 sve na max radi 50-60 FPS, ali prethodno je trebalo twikovati Vsync u igri i u rivi tuneru kako bi FPS bio tecniji.

Ne dopada mi se onaj comic-like engine. Mozda mu i dam shansu (skroz mi je odbojan engine :whip:), tek nakon shto zavrshim Laru.

Uđem u igru i pokrenem New Game pokrene se loadindg i dalje ništa tako stoji. Sa alt-tab izađem iz igre i nema nikakve poruke da nešto nije dobro.

Moras da cekas 2 minuta i onda krene najnormalnije

Nego mene zanima kako povecati rezoluciju i detalje u ovoj igri jer na defaultu izgleda nakaradno?

Poslednja izmena od urednika:
Da, krene da zeza ako se upali AA. Smanjivanje na 2x ili prelazak na 180.48 drajvere resava taj problem... Stizu skrinovi uskoro!

Ja sam morao uključiti Vertical Sync inače mi se igra zamrzne kod loadinga.
Zna igra tu i tamo zatrzati iako je framerate dobar

Evo i probao i sad definitivno mogu da kazem da je ocaj...umesto da napreduju sa grafikom kao tomb raider recimo oni se unakaradili...pa comic zone je imao bolju grafiku :)

Posebno je extra sto sam vec napocetku zaglavio sa onim kamenim desno na mapi :wall:

Meni se igra veoma dopada pa i sam dizajn , inace ko ima problema nekih problema sa grafikom nek skida nove drajvere ( catalyst 8.12 , ili nVidia ). Meni su sa starim drajverima za radeona likovi bukvalno bljestali belo , al je sada ok .
pop.jpg

Poslednja izmena:
Igra je kao crtani film ok, ali ne za ozbiljne ozbiljne gamere.
Kukali ste na kameru u Tomb Raideru, ova je blagi uzas.
Nema tu vise smeka kao u predhodnim princevima.
Borba je mnogo usporena, svaki cas neki hint, jednostavno razbija koncentraciju.

Uzas.

Poslednja izmena:
Meni se isto ne sviđa, mislim da neću dalje igrati.

Kamera je super u odnosu na Tomb Raider gde je katastrofa, dovodila me je do ludila. Borba jeste malo usporena ali to uopste ne smeta, moras malo da se potrudis da pobedis, a ne kao kod Tomb Raidera gde ti je bilo dovoljno da stisnes H i gotov posao. Totalno bezveze.
Meni bas ovaj stripovski fazon daje igri smek :)

Ovo je prvi bag koji mi se pojavio, odjedanput je poceo da ide bez kontrole ali ponovnim ucitavanjem zadnjeg sejva sve se vratilo u normalu.

Evo jos par slicica.

Prilozi

• Prince of Persia 2008-12-11 22-08-16-50.jpg
    Prince of Persia 2008-12-11 22-08-16-50.jpg
    419.1 KB · Pregleda: 105
  • Prince of Persia 2008-12-11 21-29-27-85.jpg
    Prince of Persia 2008-12-11 21-29-27-85.jpg
    421.4 KB · Pregleda: 89
  • Prince of Persia 2008-12-11 22-14-52-35.jpg
    Prince of Persia 2008-12-11 22-14-52-35.jpg
    361.1 KB · Pregleda: 86
  • Prince of Persia 2008-12-11 22-14-48-16.jpg
    Prince of Persia 2008-12-11 22-14-48-16.jpg
    481.9 KB · Pregleda: 91
  • Prince of Persia 2008-12-11 22-15-17-90.jpg
    Prince of Persia 2008-12-11 22-15-17-90.jpg
    356.1 KB · Pregleda: 82
Ne shvatam kako ljudi mogu da kude kameru kada je jedno 20x bolja od Underworlda... mene je kamera u Tomb Raideru izludjivala do bola, i to pocevis od prvog nivoa. Ovih par sati koliko sam igrao novg princa nisam imao ni jednu primedbu za kameru, ili bolje da se izrazim celu igru u globalu. Grafika, zvuk, animacije, borbe... sve je dovedeno do perfekcije.

Poslednja izmena:
Ajde laki budi realan... Zvuk i muzika su fantasticni, par puta sam se okrenuo, kad je Elika (koja je uglavnom iza princa) krenula da prica nesto... Grafika i zahtevnost su odlicno izbalansirani 40FPS average na 12x10 4xAA 8xAF (fors iz drajvera). Borbe su malo monotone...Kombo:

Elika, Gauntlet, Elika, Elika, Mac Elika moze da se ponavlja u nedogled... I ne postoji sansa da izgubite.

Kamera i kontrole su odlicno odradjene...
Jedina zamerka koju imam za igru je ta sto joj fali neki jaci diff. level. ne svidja mi se to sto elika moze 74 puta da spasi princa iz provalije zaredom... (O, da probao sam... :D). I malo me nervira sto moram da jurim semenje... Mada je i taj deo zanimljiv... Taman se vidi ceo nivo kada je zalecen!

Perfekcija je mnooogo jaka rec :wave:. Meni odaje utisak da je za jednokratnu upotrebu. Ne deluje mi da cu je prelaziti opet za koju godinu. Ali ako opet prave veliku pauzu... Nikad ne reci nikad...

Ma oni su onda mogli da nazovu igru Elika saves the tramp poshto od ovog princa nema ni p, a sada da li je ovo persia ne znam. Uostalom ista pricha kao kod Far Cry 2. Igra nema veze sa ranijim delovima i zove se PoP samo zbog boosta u prodaji. Ja bih rekao da je igra kao igra Vrlo Dobra dok kao deo PoP franshize ne valja nishta.

A jel moraju uopste da se skupljaju oni orbovi?Ja ih kupim samo kad su mi usput.

Vrh Dno