Šta je novo?

Prey utisci, saveti

Prva igra koja ima D3 engine, a da pritom valja sa singleplayer-om :)

Citajuci sve ove odgovore i rasprave,nabavio sam igru i odigrao skoro pola,jer nemam bas puno vremena ,leto je ljudi bezite napolje ,bre!!!Sala,inace igra rastura,bolja je od Q4,ali sto se tice Doom3 tu ostajem suzdrzan jer ga imam jos instaliranog na PC,hehe,freak.Super je igra..

Paradigma je napisao(la):
Agilni ne znam za tebe ali ja prosečne naslove ne instaliram. Uvek je reč o naslovima koji imaju kvalitet. Kada je reč o toj grupi naslova Prey ne iskače, čak bih doom3 i quake 4 klasici dao prednost.
A znaš da je naslov prosečan na osnovu...reklama?
Da si rekao da samo odigraš naslove koji, po tvom mišljenju, poseduju kvalitet, ali ukoliko ih ni ne instaliraš kako možeš znati poseduju li kvalitet?

Ovo je stvarno smeshno! Hahahah :wall:
Ajde majke vam nabrojte onda shta vam je dobro, zanimljivije, punije detalja, lepshe grafichki odradjeno sa podjednako uskladjenom obradom svakog detalja ponaosob ako takva igra za vas uopste i postoji?
Nemojte samo da se ispostavi da vi uopste i ne volite fps pa ste zato nashli da ga tupite i da se na kraju ova rasprava pretvori u raspravu fps vs rpg...
Uopshte mi nije jasno shta vi ocete od jednog fps-a?
Pomirite se s chinjenicom da igre postepeno napreduju i da se postepeno pomeraju granice kvaliteta igara, i da se sada odjednom nece pojaviti nijedna revolucionarna igra koja ce izgledati kao final fantasy, kao shto se ni dosad nije desilo.
Siguran sam da ce za pet godina igre biti bar 3put bolje od danashnjih ali i tada ce biti mozgova koji ce i njima nalaziti mane kao vi sada, a kad bi se sad pojavila neka takva igra svi bi ste vikali wowwww... Razmislite o tom apsurdu. Niste realni.
Da li vi znate shta hocete? Aj shta?

filipenko je napisao(la):
A znaš da je naslov prosečan na osnovu...reklama?
Da si rekao da samo odigraš naslove koji, po tvom mišljenju, poseduju kvalitet, ali ukoliko ih ni ne instaliraš kako možeš znati poseduju li kvalitet?

Kada te bude zanimalo koji je naslov kvalitetan pitaj mene, ako imas taj problem, ja ga nemam :smoke: :d
Za kvalitetnim naslovima se uvek diže prašina i premda ima onih koji nisu oduševljneni niko ne kaže da su loši. Usput, u proceni puno pomaže demo ako postoji.

Poslednja izmena:
Typhoon.X je napisao(la):
Bash sam juce (inspirisan tvojim komentarima) instalirao Doom3 bash da vidim kako mi izgleda posle Prey-a... Znaci decko ti ili si slep ili igrash te igre na nekoj kanti od mashine pa ti to izgleda sve isto... Mogu komotno da kazem da je grafika za koplje nize u doomu nego u prey-u, level design takodje, a o gameplay-u IMO ne treba pricati mnogo poshto sam doom (ja i mnogo ljudi koje znam) zavrshio u X rascepkanih perioda preko jedno 3 meseca koliko mi je bio dosadan dok sam prey preshao maltene u jednom dahu...I kad vec pricamo o jeftinim trikovima, po tebi je kada ti se otvori pregrada iza ledja (cega je i doom i expanzija prepun) i neshto te odjednom oshine super osmishljena atmosfera/gameplay ?! Ah da, umalo nisam zaboravio da kazem, obe igre sam terao u 1280x1024, Ultra quality, 4xAF bez AA.

Just My 2 Cents...
pazi, ovako niti sam slep, niti imam krs konfiguraciju. obe igre sam presao u 1024 sa detaljima na high, tako da sto se tice grafike nisam bio uskracen ni za sta. moguce je da Prey izgleda malo bolje (nije ni cudo kad je izasao 2 godine kasnije), ali Doom3 ima fantasticnu atmosferu, zahvaljujuci pre svega fantasticnom zvuku, onim audio logovima, grafici manje vise. jednostavno Doom3 je tata za ovu igru, koja mene podseca na Will Rocka u svemiru. jeftini trikovi tipa promena gravitacije i sl. mi se uopste ne svidjaju, tacnije nisu nista posebno, ali ajde da kazemo da je nekome to interesantno. spirit walk nije losa fora, ali se svodi na "postani duh, prodji kroz vrata i klikni na prekidac da ih otvoris". cudi me kad ljudi kazu da igra ima fantasticnu pricu. indijancu su vanzemaljci kidnapovali ribu (i njega) i on je sad spasava po principu run 'n' gun. prica je tu tek da postoji.neka prica. jos mi je cudnije kad je neki predlazu za igru godine. ja bih joj dao 80% plafon.
@Djole NS:
koja te igra sa kvalitetima koje si nabrojao? pa HL2 i E1, npr. (ne zelim da ovo postane rasprava HL2 vs. Prey)

Poslednja izmena:
kakva gomila pacenika koja jos nije skontala da se o ukusima ne raspravlja.

DOOM ima mnogo dobru atmosferu i po tome je dosta bolji,ali samo to.Sveukupno daleko je igriviji PREY,nema da ti dosadi kao kod prethodno pomenutog.Meni tu graficki i nema neke preterane razlike mada ja to nisam ni mogao da vidim kako treba sa mojom grafom...

Kada te bude zanimalo koji je naslov kvalitetan pitaj mene, ako imas taj problem, ja ga nemam :smoke: :d
Za kvalitetnim naslovima se uvek diže prašina i premda ima onih koji nisu oduševljneni niko ne kaže da su loši. Usput, u proceni puno pomaže demo ako postoji.

E ovako je i meni ranije doticni objasno na temu tipa: 'komentarisanje dobrih/losih naslova'.
Sad neka svi procene koliko je ovo ozbiljno pisanje.

Nema sumnje da za Prey svakako vazi epitet 'obavezno probati' :)

evo,i ja sam obrnuo.
pricu ne vredi komentarisati.sve je vec vidjeno u super mariu.idem da spasem devojku,a usput cu malo i da spasem svet...grafika je iznad doom3 i q4 i prikazuje d3 engine u punom sjaju.igra ima nekoliko zaista inovativnih i kvalitetnih trikova koji su me odusevili.koliko sam se samo puta istripovao u onim portalima dok sam gledao sam sebe kako trcim u nekoj susedoj prostoriji.
zvuk je takodje kvalitetan.napucavanje je dobro odradjeno.AI bas i nije neki,ali to cak i nije toliko bitno.igra je doduse malo prekratka.mogli su jos malo da je produze,ali jos neka oruzja i fore sa spirit walkom bi bile dobrodosle.

u svakom slucaju,nad prosecna igra.mnogo bolja od d3 i malo bolja od q4.verovatno najbolji FPS u ovoj godini.

patch033 je napisao(la):
E ovako je i meni ranije doticni objasno na temu tipa: 'komentarisanje dobrih/losih naslova'.
Sad neka svi procene koliko je ovo ozbiljno pisanje.

Nema sumnje da za Prey svakako vazi epitet 'obavezno probati' :)

Hoćeš nam ti izložiti tvoje kriterijume za ocenjvanje "dobrih/loših naslova". Deluje mi da ćeš to ozbiljnije od mene prokomentarisati.

Ser Zile je jedini u pravu.. Nikad se necemo sloziti. Kraj priche.
A Ser Zile brate kako se tebi svidja igra? :d :p

Poslednja izmena:
DjoleNS je napisao(la):
Ser Zile je jedini u pravu.. Nikad se necemo sloziti. Kraj priche.
A Ser Zile brate kako se tebi svidja igra? :d :p
na ovoj grafickoj nikako :(
al narezana je i sacekace srecnija vremena....

Hoćeš nam ti izložiti tvoje kriterijume za ocenjvanje "dobrih/loših naslova". Deluje mi da ćeš to ozbiljnije od mene prokomentarisati.

Kriterijum je izgrađen ukus... oni koji gledaju količinu prašine to nemaju.

Agilni je napisao(la):
Kriterijum je izgrađen ukus... oni koji gledaju količinu prašine to nemaju.

To važi i za njega?, pošto si mene ubedio. Usput ne sećam se da sam tebe pitao za kriterujume; tvoji me ne zanimaju u slučaju da ih imaš.

#Paradigma

Ja svakako imam kriterijume po kojim neku igru subjektivno cenim.
Ali je ovde rec o onome sto si ti napisao.
Tvoj post sto je Filipenko citirao i odgovor na to su bas onako za 'sticky'. :d
I prestani da izvrces temu, vec objasni kojim to metodama ti nikad nisi ni probao neki los naslov, vec samo igras vrhunske?

Poslednja izmena:
Jel vi živite u saksiji? Od sajtova preko časopisa do iskustava prijatelja koji su posvećeni igranju. Nije mi jasno kako uopšte potežete za naslovima koji to ne zaslužuju. Odnosno zašto ih morate lično instalirati kako bi ste došli do zaključka da su nekvalitetni. PC računar imam više od 15 godina, pa sam eto imao prilike sve to vreme da pratim razvoj industrije igara. Naravno da imam formirane kriterijume jer se u ovim godinama oni ne stiču. Ne pružam priliku svakom naslovu koji se pojavi već samo onima koji na tržištu dokažu svoju vrednost. Ne znam šta je Filipenko želeo sa svojim Zenonvskim pitanjem osim da me isprovocira na bedan način a nekolicina vas je krenula gde i svi turci čini mi se.

Poslednja izmena:
ja se slazem da moze da se igra provali da li je kvalitetna ili ne. i ja ima sesto culo za dobre igre. nikad nisam igrao krs. jednostavno se zna sta valja, sta potencijalno valja, a sta je krs.

Što bih ja tebe "provocirao"? Pitanje je sasvim na mestu. Kao neko ko se igra i ko proba veliki broj igara, odlično znam da pola dobrih igara dolazi bez hype-a, a druga polovina sa njim. Isto tako, pola igara sa hype-om ne valja. Da ne ulazimo sada u lične kriterijume, pošto neko ima manji prag tolerancije na fps, rts itd. pa će odigrati neku igru koja mu je sasvim solidna, dok će ta igra nekom drugom biti bezveze. Tako da je moje pitanje sasvim na mestu.

Dakle, dao si mi i odgovor. Tržište. I one igre koje se dokažu. Hvala, meni dovoljno.

A u međuvremenu se javilo i šesto čulo...

Odnosno zašto ih morate lično instalirati kako bi ste došli do zaključka da su nekvalitetni.

Ovo bi vazilo za bas neke krsh naslove. Ali sta ako je prema komentarima neka igra ocenjena kao prosecan naslov? Zar nije moguce da upravo kad je sam probas ti i prelomis, pa kazes 'pa ovo i nije bas tako lose'.
Ne, prema onom sto si ti napisao ti si potpuno iskljuciv po tom pitanju, a ne razumem zasto?

No more offtopic. Sorry :)

pa ako gledamo trziste, po paradigminim kriterijumima Prey je vrhunska igra, a eto njemu se bas i ne svidja nesto. Sam je sebi kontradiktoran...sam je postavio kriterijume koja igra vise nego zadovoljava ali mu igra ipak ne valja. WTF paradigma ? odluci se jednom :)

:) jedno pitanje u vezi igre..
stigo sam do dela sa cetri pristanista koja se napajaju (provode) strujom za onaj "pod" (letelicu, sta vec).. sta treba uraditi da bi se islo dalje, dva pristanista ne provode struju ili sta vec :) jel treba nesto uraditi sa onom "baterijom" ? :)

Pogledaj par strana unazad, vec je bilo postavljano to pitanje.

CORE 283 je napisao(la):
:) jedno pitanje u vezi igre..
stigo sam do dela sa cetri pristanista koja se napajaju (provode) strujom za onaj "pod" (letelicu, sta vec).. sta treba uraditi da bi se islo dalje, dva pristanista ne provode struju ili sta vec :) jel treba nesto uraditi sa onom "baterijom" ? :)

Hint: Treba da pucas ;)

Prešao sam ga i ja. Prey je super, ali je HL2 i Doom3 bolji.

nije frka sto neko kaze da se njemu ne svidja igra ili mu je odlicna (kao sto ja tvrdim i stojim iza toga da je meni Prey najbolja pucacina u ovoj godini, pa valjda ja znam sta je meni dobro a sta ne), ali je problem kada se neko pojavi i bupne da je neka igra dobra ili losa i to stavi u konteksta za siroke narodne mase a ne za sebe... :wall:

Nazad
Vrh Dno