Šta je novo?

Prey utisci, saveti

SnakeEyes je napisao(la):
Posle ove izjave definitivno dolazis na ignore user listu. Carmack je programerski genije ti to mozes da osporavas ovakvim izjavama ali bilo ko sa imalo razuma ce biti svestan sta je doticni napravio i koliko je za to trebalo biti uporan,talentovan i kreativan.

EDIT: Na zalost nemoguce je dodati te na ignore listu, prava steta.
eh pa sta onda reci za momke iz crytec-a?da su bogovi ako je on genije jeste on dobar i sve to ali iluzorno je misliti da on sam sedi i kuca xxxxxxxxxx linija koda to bi bilo isto misliti da bill gates sedi i krpi win mislim stavi se na njegovo mesto jel bi ti sedeo dan i noc i cepao kod il bi zaposlio par "crnaca" (i poprilicno dobro ih platio) da to rade umesto tebe a ti sedis i gledas kako se racun puni i puni i onda kao odes i dajes neke intervjue mega textures ovo ono i *****s dok se ovi "crnci" znoje.jeste on dobar ali shvatati tako licno prozivke na njegov racun vise nema smisla
izvinjavam se za offtopic
sto se prey-a tice izgleda odlicno radi standardno dobro na nvidiji ali za sada nema nista epohalno sem bacanja pegle posle par sati igranja zahtevnost jeste na quake 4 nivou

ivke76 je napisao(la):
eh pa sta onda reci za momke iz crytec-a?da su bogovi ako je on genije jeste on dobar i sve to ali iluzorno je misliti da on sam sedi i kuca xxxxxxxxxx linija koda to bi bilo isto misliti da bill gates sedi i krpi win
Da, Carmac zaista sedi sam i kuca xxxxx linija koda, verovao ili ne. U pitanju je pravi pravcati geek koji je programirao mašine za koje ti nikad nisi ni čuo. Nije to neki od ovih "za 21 dan" programera, zato ga svi i cene što je napravio najbolje endžine potpuno sam (mislim da imaju još par programera ali oni ne rade endžin).

SnakeEyes je napisao(la):
Posle ove izjave definitivno dolazis na ignore user listu. Carmack je programerski genije ti to mozes da osporavas ovakvim izjavama ali bilo ko sa imalo razuma ce biti svestan sta je doticni napravio i koliko je za to trebalo biti uporan,talentovan i kreativan.

EDIT: Na zalost nemoguce je dodati te na ignore listu, prava steta.

To shto ti prichash je mishljenje prosechnog igracha kojih ima najvishe i naravno da ce Carmack tako ispasti genije. Ko je zahtevniji videce da sushtinskog pomaka od quake2 ima samo u grafici shto utiche vrlo malo na gameplay, a kada sam prvi put startovao Doom3, odmah mi je quake3 proshao kroz glavu, a mozda i da zanemarimo to, igra ima dno gameplay i prichu, i da je Doom3 izbacila nepoznata firma, niko ga ne bi ni pogledao. Poslednja poshtena njegova igra je Quake3, a od tada on sve prodaje na slavu, a kako i ne bi kada se konkurencija moze izbrojati na jednom prstu.

ps. I mercedes je nekada bio nedodirljiv, i najbolji, ali danas se on kupuje isto kao Carmackov engine.

Poslednja izmena:
Postoji ogroman broj igara koje su bile bazirane na Quake 3 Engineu. Mnoge od njih su bile pravi hitovi i nisam primetio da su igraci rekli 'ma to je isto sto i quake 3'. Mislim da malo preterujes.

Isuse, opet manijaci krenuli da spamuju. Dosta više, zabole me što nema igara kakve vama odgovaraju koje su u dovoljnoj meri revolucionarne da bi zadržale vašu cenjenu pažnju. Držite se Sonija i/ili patite.

istina driveru ne spamuj vise ako je moguce, mislim jesi moderator ali ugushi svaki topik o PCu...

mene interesuje kakav je singl plajer predvidjen za ovu igru? kog je tipa? quake ili half life?

daj nek mu neko zabrani da pise bilo sta u games sobi i kraj....

Na kraju sam ipak probao demo i moram reći da je sjajno. Najviše liči na poslednji Quake (ne mislim na grafiku), sa određenim tripovima vezanim za gravitaciju (staze sa sopstvenom gravitacijom, mini planete u okviru nivoa sa sopstvenom gravitacijom takođe) i tim uvrnutim portalima. Interesantno je, kroz portal možeš pucati, baciti bombu, a to ima uticaj na ono sa druge strane. Portala ima više vrsta, različitog izgleda. Interesantno je to da portali nisu vidljivi sa obe strane, već tako čudno stoje u prostoru... ma sjajno. A da igra može izazvati mučninu...možda? Oni koji se slabije snalaze u prostoru, verovatno će im biti muka. Uglavnom, sve to izgleda genijalno i maštovito, trebalo je osmisliti i realizovati sav taj prostor u prostoru. Inače, sve se izgleda odvija u velikom svemirskom brodu (čini mi se živom) lioptastog oblika.
Što se oružja tiče, koliko vidim, sva su vanzemaljskog tipa za sada, a pretpostavljam da će takva i ostati. Čini mi se da je AI bolji nego u Quake4, ali za sada sam nailazio samo na pojedinačne protivnike, ne i na grupe. Ako na sve dodamo da ima sjajnu grafiku, mnogo šareniju i svetliju od D3/Q4, ovo je definitivni hit! Opravdano.

Poslednja izmena:
Slazem se sa Agilnim igra je u single pl. sjajna(bar demo).Ono sto je po meni iritantno je uzasan lag koji imam kad sam probao multi- pl.(stojim zakucan u mestu jedno 20 sec. pa se pojavim tamo gde treba:d ;nije do konekcije ,100% sam siguran)
Apsolutno isti problem je postojao sa Q4 multi-pl.

Za grafiku i atmosferu bih rekao da ipak donose nesto novo(na A64 2.4G,1.5GB ram,nv 6600 @500/650 pici sve na high u 1024*768 i AFx4)

Da, nisam probao multiplayer, a ovakav level dizajn obećava da će biti fenomenalan. Ali forsira štekovanje, rekao bih.

@Agilni

Srecno sa mp,ja bas nemam sreca Q4 i sl. pucacinama,jednostavno laguje do bola.
Cini mi se da se ljudi nisu stekali vec prasili na sve strane:).To je ono sto sam mogao da vidim iz moje "posmatracke"-zalaggovane :D uloge :D

filipenko je napisao(la):
Isuse, opet manijaci krenuli da spamuju. Dosta više, zabole me što nema igara kakve vama odgovaraju koje su u dovoljnoj meri revolucionarne da bi zadržale vašu cenjenu pažnju. Držite se Sonija i/ili patite.

Word!

Igra ne da nije klon Doom-a 3 (mada se "engine" oseca, kako po fluidnosti, tako i po grafičkim rešenjima), nego ne mogu ni da se porede... Q4 je ličio na D3, a ovo je ipak drugačije...

p.s. drajver je donekle u pravu (osim sto uvek manijakalno spamuje) konkretno u ovom slucaju. Dosta igara koje su bile na Q2 i Q3 engineu su licile na originale, bar ako pricamo o onima koje su koristile minimalno izmenjen engine. Ipak, Soldier of Fortune na Q1 engineu nikako nije licio na Quake, niti je Kingpin licio na Quake 2, ali su te igre izasle dosta posle svojih "uzora", pa je to i logično. Ipak, ista stvar je i sa drugim endžinima, ne treba kriviti Carmacka. Sin Episodes se bukvalno isto igra kao HL2 i HL2 EP1, jedino je Vampires zbog izvođenja bio drugačiji. I Unreal 2 engine je lako prepoznati... Mislim da to nije toliko zbog samog koda engine-a, već činjenice da kada tim licencira igru, on dobija i level editor a ponekad i default set tekstura sa njim. I kada iskoriste iste brusheve, iste cake sa osvetljenjem i ostale stvari kao i tim koji je napravio reklamnu igru, naravno da će da izgleda kao add-on.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
To shto ti prichash je mishljenje prosechnog igracha kojih ima najvishe i naravno da ce Carmack tako ispasti genije. Ko je zahtevniji videce da sushtinskog pomaka od quake2 ima samo u grafici shto utiche vrlo malo na gameplay, a kada sam prvi put startovao Doom3, odmah mi je quake3 proshao kroz glavu, a mozda i da zanemarimo to, igra ima dno gameplay i prichu, i da je Doom3 izbacila nepoznata firma, niko ga ne bi ni pogledao. Poslednja poshtena njegova igra je Quake3, a od tada on sve prodaje na slavu, a kako i ne bi kada se konkurencija moze izbrojati na jednom prstu.

ps. I mercedes je nekada bio nedodirljiv, i najbolji, ali danas se on kupuje isto kao Carmackov engine.

Pola stvari koje vidis u igrama na toj tvojoj konzoli, Caramak je smislio. Dynamic shadows casting, volumetric projekcije kroz senke, kompresije tekstura, i jos mnogo toga. Da ti nije tog caramacka sad bi vozio taj tvoj GT i izgledao bi kao outrun.

@bymax:

driver uopste nije u pravu, nikada nije bio, nikada nece ni biti. Njegov "igracki univerzum" je nesto poput microcosm-a unutar Grand turizma. Tacno je da se oseca engine, naravno da se oseca, nije to slucaj samo sa jocinim enginima, oseca se i U2 engine u svim igrama baziranim na njemu, ali nisu ni slucne unreal-u. Recimo sta je u Heretic2 slicno sa Unreal-om ?! Bas nista. (e sad iskreno, nisam siguran da li heretic 2 ima unreal ili quake engine, u svakom slucaju nije slican ni po cemu ni sa jednom ni sa drugom igrom). Drugi primer - Half Life. Sta je tu slicno sa quake engineom ? ili na primer MOH serijal ? Call of duty 1 ? Ma lupa driver ko maksim po diviziji :D ima 3 slicne igre koje bi se mogle nazvati "add on" ali eto, ja ne mogu da nabrojim ni jednu. A opet kazem - sasvim je normalno da se engine oseca. I veoma mi je drago sto je izasla jedna ovako dobra igra na ovakvom engine-u. Engine je optimizovan super, super izgleda i super radi, za razliku od recimo fear engine-a.

Poslednja izmena:
Samo nemojte o enginu do kraja, kao što je bio slučaj sa Oblivionom. Ova igra ima mnogo toga da pruži, a da nije u pitanju grafika (iako te ista neprestano čini zadovoljnim).

pa koncept mi se svidja, ima svega i svacega, maltene sam peglu bacio (isto kad i lik umalo nije), nisam ne znam kako odusveljen ali mi se svidja. Grafika je super takodje.

Meni je triput bolja od Q4-orke i D3-jke .
Gameplay je odlican sa ovim forama oko portala i gravitacije .
Grafika je sjajna i sto je jos vaznije ide glatko i nije preterano zahtevna.
Single cu preci reda radi, ali prava stvar je Multiplayer .

hejvule je napisao(la):
Meni je triput bolja od Q4-orke i D3-jke .
Gameplay je odlican sa ovim forama oko portala i gravitacije .
Grafika je sjajna i sto je jos vaznije ide glatko i nije preterano zahtevna.
Single cu preci reda radi, ali prava stvar je Multiplayer .

potpuno se slazem meni igra radi jako lepo na 1280x1024 sve ostalo na max
valjda ce tako biti i kod full verzije

Poslednja izmena:
Meni prilicno prija demo. Grafika je super i lepo optimizovana. Prica sasvim prihvatljiva. Nove ideje prisutne, tako da jedva cekam punu verziju. Mozda nece biti explozija, ali prijatno za odigrati svakako da, barem meni.

A za ostale hatere, ako vam se ne svidja zaobidjite je u sirokom luku. Fala Bogu ovde su igre jos uvek besplatne pa mozete sve probati i naci sta vam odgovara.

Skida se :)
Driveru, nisi mi jasan....pa i ti si cepao i lozio se na cs (mix q1/q2 enginea).
:)
Eh kad bi sve igre imale gameplay igara baziranih na q1/q2 engineima....

igor2 je napisao(la):
Skida se :)
Driveru, nisi mi jasan....pa i ti si cepao i lozio se na cs (mix q1/q2 enginea).
:)
Eh kad bi sve igre imale gameplay igara baziranih na q1/q2 engineima....

bice pre da je unreal engine;)
dobar je pray stvarno bogami uz titan quest pravo uzivanje za "susni" letnji period samo malo upozorenje za korisnike crt monitora(mada koliko vidim i lcd korisnici imaju problema):ne igrajte dugo ovu igru tj. pravite pauze osecaj mucnine je neizbezan posle par sati "cepanja"

Odmakni se od monitora, povećaj field of view i uključi vsync :)

posle kojih par sati ?! Pa demo traje sat vremena :p Ja ga preso dva puta :p Mlogo je dobar filing. Ipak je malko zahtevniji od Q4, pada mi framerate ispod 40 :D ali 35 je najnize sto sam video (komanda ista kao iz Q4 com_showfps 1 )

@Ivke76:

CS je Q1 modifikovani engine (ako pricamo o counter strike-u)

Da, ali toliko modifikovan da je na kraju ispao bolji od Q2 :)

Meni se mnogo svidela fora sa flying soul, takodje i prolasci kroz metalne kutije.
Bice ovo hit godine.

voodoo_nbgd je napisao(la):
Da, ali toliko modifikovan da je na kraju ispao bolji od Q2 :)

Vrlo tesko :) CS mi vise lici na rad nekog amatera a pogotovo ne izgleda bolje od Quake-a 2 (bar meni).

tesko je to porediti posto je bas bas bas mnogo modifikovan i to u vreme kad je q2 vec uveliko bio popularan.

Ljudi jel probao neko MP ? Ja pokusavam ali imam dva problema:

1. KAd se konektujem na neki derver - ne mogu da se pokrecem, tj krenem na neku stranu on me vrati nazad u momentu, kao da sam zaglavljen, ne znam kako da opsiem, ping ~100ms ADSL 256/64

2. Dok ne iskljucim firewall nece sve servere da mi izlista, iako su sve dozvole date za doticnu igru (firewall je LNS sp3), kad iskljucim firewall, onda sve lista ali problem pod tackom jedan i dalje ostaje.

Jel zna neko nesto ? predlozi ideje ? (BF2 mi radi normalno, q3 radi normalno...) Kad ja napravim internet server onda je sve ok.

PS. ZA SVE:

ubacivanjem opcije seta com_precisetic "0" u autoexec.cfg se resava stutter u svimm doom3 engine baziranim igrama, te i 35fps vise ne odaje utisak kao 25fps. Probajte ! Drugari moji i ja smo se siti namucili i iznervirali dok ovo nismo provalili (stutter je ono sitno zapinjanje i preskakanje iako je fps ok). Znaci ovo radi u D3, Q4 i u Prey-u. Poz.

Poslednja izmena:
Ja sam imao isti problem opisan na prvoj strani ovog topica.Nema resenja za sada :S:

Vrh Dno