Šta je novo?

Prevare na netu

Braćo ne znam da li je i vama izlazilo na instagramu/facebooku neka "kompanija" OKE green. Danas baš dok sam listao instagram izašla mi je neka reklama za njih pa sam hteo da vidim baš o čemu se radi.

Išao sam malo dublje pa sam video da je ceo princio u tome da ti uložiš neku svotu novca (5000, 12000, 20000) i da posle toga kao na nekom dnevnom nivou kako oni kažu "na dva klika" dobijaš neku određenu cifru novca (fazon 160 do 300 din).

Da ne objašnjavam sada sve ali koliko sam ja uspeo da skapiram funkcioniše tako što te navuku da se prijaviš tamo i verovatno da bi ostvario neki "profit" (koji oni napominju da je oko 20000 mesečno) moraš da dovedeš još ljudi tu.

Zanimame neko vaše mišljenje i da li je neko imao iskustva sa njima.
Da, prevara je... Imala sam iskustva sa njima...

Чим се ту за 10.000 или 20.000 добија на дневном нивоу рецимо 100 или 200 динара, то је очигледно превара. Ниједан регуларан вид инвестирања не нуди толике камате на уложено. То је 1% дневно, а то нема нигде.

Klasična piramida. Dok imaju dovoljan priliv od novih članova da od toga isplaćuju onima koji su već ušli u šemu i da im raste kapital postojaće. Čim dođu do vrha brega i kapital počne da pada jer ponestaje žrtava nestaće bez traga i glasa.

Мислим да није у реду да се шалиш на овај начин. Људи су наивни, шта ће, неуки су, да су знали боље, они би другачије.

Ništa ni dodati niti oduzeti u tekstu, možda bih jedino boldovao ono "prirodnoj gluposti"...

Мислим да није у реду да се шалиш на овај начин. Људи су наивни, шта ће, неуки су, да су знали боље, они би другачије.
Nije stvar samo u naivnosti već i u gramzivosti jer bi ljudi najviše voleli da dođu do što više para uz, po mogućstvu, što manje rada i truda (naravno svi mi bismo to) ali teško da baš toliko ne mogu da shvate da to baš neće moći, naročito ako su nerealne cifre u pitanju.

Ima par tih sema za kliktanje. Drugarica je u 2 ili 3 upala pre par meseci. Ne znam kako se zovu. Navodno je iz svih izvukla pocetni novac a od ostalih uzima oko 4800 rsd nedeljno i kaze da su jos 2 puta uplatili te pare do sada. E sad dal laze...videcu.
Znam za jos dvoje koje su izgubili po 500 e par meseci i dvoje koji jos klikcu. Izgleda da je masovno prihvaceno u narodu. Cuo sam da je navodno neki limit 20 000 clanova. u grupi Onda pada sve. Da li je istina ne znam.

Poslednja izmena:
Можда може да се извуче мало, али то су вероватно паре твојих "изданака" у грани. Превише је лако да би се исплаћивало толико.

Meni malo nije jasno kako oni to zakonski pokrivaju. Za te sto sam cuo sve ide pre racuna uplata/isplata. Jedino za to dvoje sto su pre par meseci izgubili po 500e su davali pare na ruke nekom liku koji navodno uplacuje te pare u njihov digitalni novcanik. Bila je kao neka trgovina ,,coinima''.

Ne znam da li spada u temu, ali da li je neko nasumično dodat u neku Viber grupu "Moderatori YouTuba"? Kao nude da pratiš kanale a zauzvrat daju pare... Nisam mnogo skrolovao, uglavnom videh da se ljudi isčuđavaju otkud oni u grupi, očigledno neka navlakuša, nego prvi put mi se dešava da završim u tako nekoj levoj grupi... Otkud im broj? Nasumična ubadanja ili prodat sa neke liste?

Oko mene vazdan ljudi popucalo pare, neki cak dizali i kredite. Kad mene pokusali da uvuku rekoh da je piramida i svi kao znaju ali ce povuku pare pre nego sto pukne. Naravno popucali skoro svi. Uvek kad to cujem kazem isto: Nema leba bez motike

Naravno vec se pojavila nova sema:
Screenshot_2025-10-19-11-04-11-295_com.viber.voip-edit.jpg

Oko mene vazdan ljudi popucalo pare, neki cak dizali i kredite. Kad mene pokusali da uvuku rekoh da je piramida i svi kao znaju ali ce povuku pare pre nego sto pukne. Naravno popucali skoro svi. Uvek kad to cujem kazem isto: Nema leba bez motike

Naravno vec se pojavila nova sema:
Pogledajte prilog 509563
Isto sam i ja rekao liku koji mi je to pokazivao, uložio 1500e, ima zarada ludilo, ja ga pitam el ti stvarno veruješ da neko plaća da ti klikćeš nešto?
Naravno puko i ostala mu samo motika.

U6Ex i Voi trotineti, 90% Svilajncana klikce i nada se lakoj zaradi... Ne mogu da izadjem u grad a da me neko ne presretne i ubedjuje o lakoj i brzoj zaradi. Traje vec jedno 3- 4 meseca videcemo dokle. Prosto neverovatno da ciljaju male opstine..

ovo je tema za on-line prevare, ne za MLM šeme od usta do usta

Jedan iteresantan lukav primer.
1760945718798.png
rn (RN) umesto m u adresi. Ostalo izgleda legitimno madaMS nikada ne bi tražio reset ako nije zatražen od strane korisnika.

Meni je još gore kada ubace jedan ćirilični font na sve ostale latinične.

Evo ovde, prvo malo o je ćirilično. Ostala slova su latinica: noreply@micrоsoft.com

Мени стигло пре неки дан, захтев за промену лозинке на Фејсу, а нисам ушао 2 месеца отприлике.

Vrh Dno