Šta je novo?

Prevare na netu

"Najzad" i meni stigla poruka o pristiglom paketu, ali su izgubili broj za praćenje, pa treba da kliknem na sledeći link...Nisam ni otvarao poruku(na obaveštenju sam pročitao celu poruku)
Samo sam ih blokirao i prijavio Gugletu(ako uopšte ima vajde od prijave).

Posle 10 tak minuta stigla još jedna ista poruka, ali sa drugog broja.

Prilozi

• Screenshot_2024-07-26-09-34-00-534~3.jpg
    Screenshot_2024-07-26-09-34-00-534~3.jpg
    37.1 KB · Pregleda: 310
Poslednja izmena:
Pre neki dan stigao mail od icann za potvrdu domena, identican kao pravi, srecom videh da link nije ono sto pise...

Pre neki dan stigao mail od icann za potvrdu domena, identican kao pravi, srecom videh da link nije ono sto pise...
Mom burazeru je stigao mail da treba da osigura domen, da ga neko drugi ne bi preuzeo, sve lepo pise, sve objasnjeno, i na dnu najsitnijim slovima nesto tipa - mi ne odgovaramo za produzenje domena, niti imamo ikakve veze sa sigurnoscu vaseg domena ;)

Stiglo mi na emajl - "Zdravo, Za vas imam donacijo v višini €500,000.00 Za več informacij me kontaktirajte. Edwin Castro"

Sramota kolko se to danas ulenjilo, ispod svake kritike, ne zaslužuje ni 5 evAra. Kad se samo setim kako to nekad bilo, Sadamove udovice mi slale čitave eseje, bio mi gušt da se dopisujem. Kako li su, šta rade, nema ih da se jave... nedostaju:cry:

Stigla jedna zanimljiva svima u firmi na mail :ROFLMAO:

Good Morning

Greetings to you from METROPOLITAN POLICE UK., there is presently a counter claims on your funds by one MR.JOHN LEWIS this morning, who is presently trying to make us believe that you are dead and even explained that you entered into an agreement with him before your death. He was trying to divert your inheritance fund (US$10,602,000.00) to his personal bank account in New York yesterday. He told the bank that you are dead in car accident near your home on the 17/August/2024. Are you truly dead as he has claimed? Do you make anyone with the name John Lewis your next of kin? He submitted your death certificate to the bank and claiming that you are dead.

Did you sign any Deed of Assignment in favor of (JOHN LEWIS), He further claimed that you died on the 17/August/2024 and you have been buried, thereby making him the current beneficiary with his following account details:

Kolika doza nemaštovitosti, stvarno sramota više.
Od toliko načina da se zagine svaki put uzrok bude saobraćajka.
Kako se ne sete npr. da si se zadavio u restoranu hasajući jastoga.

Mislim da ne shvatate koliko starijih ljudi bude prevareno ovako.. I siguran sam da im vtk je pomaze. Ili pomaze selektivno.

Uhvati se ašova i počnni da kopaš........ pre ćeš naći zlato ili naftu nego Bitcoin kroz tu poruku.

Stigla jedna zanimljiva svima u firmi na mail :ROFLMAO:

Good Morning

Greetings to you from METROPOLITAN POLICE UK., there is presently a counter claims on your funds by one MR.JOHN LEWIS this morning, who is presently trying to make us believe that you are dead and even explained that you entered into an agreement with him before your death. He was trying to divert your inheritance fund (US$10,602,000.00) to his personal bank account in New York yesterday. He told the bank that you are dead in car accident near your home on the 17/August/2024. Are you truly dead as he has claimed? Do you make anyone with the name John Lewis your next of kin? He submitted your death certificate to the bank and claiming that you are dead.

Did you sign any Deed of Assignment in favor of (JOHN LEWIS), He further claimed that you died on the 17/August/2024 and you have been buried, thereby making him the current beneficiary with his following account details:
Jesi li im rekao "Yes I'm really dead and please stop disturbing dead people anymore!?"

Zlatno doba, sevaju prevare na sve strane. Banalna stvar, pun KP laptopova sa win licencom, oni iz uvoza. Glavni adut prodavca:
"Povoljno za firme jer ima Win licencu", a ti nemas nigde dokaz da si tu licencu kupio. Ide kazna ako upadne inspekcija bajo.

Kompanija koja u 2024. godini kupi polovan računar na Kupujem Prodajem, sa idejom da ima legalan software, realno i zaslužuje da plati kaznu. Zapravo, ne bi trebalo ni da posluje, bez obzira čime se bavi.

Kompanija koja u 2024. godini kupi polovan računar na Kupujem Prodajem, sa idejom da ima legalan software, realno i zaslužuje da plati kaznu. Zapravo, ne bi trebalo ni da posluje, bez obzira čime se bavi.

Nisam upoznat sa konkretnim slučlajem, ali da nagađam. Softver jeste legalan, ali nema fiskalni račun. U našoj zemlji to nije legalno

Nisu skoro pokušavali :)
M$ aha.png

I meni stize povremeno, ali mnogo redje nego ranije. Ali onaj jedan dan kad su stukli jedno 10-15 komada...

Sinoc mi stigne da je neko pokusao da se registruje na TikTok mojim emailom. Kontam da je mozda neko omanuo email i ubo moj jer mi nista drugo logicno i realno ne pada na pamet.

Meni konstantno stiže od MS-a kod za verifikaciju jer neko pokušava da se uloguje.

Meni stižu kodovi za Tik-Tok, X i druge i ako nikad nisam imao imao account sa njima.

Moze biti kao meni, ima neki lik koji ima isto ime i prezime kao ja, i njemu je gmail prezime.ime, a meni ime.prezime, pa redovno promasuje ;)

Nisam upoznat sa konkretnim slučlajem, ali da nagađam. Softver jeste legalan, ali nema fiskalni račun. U našoj zemlji to nije legalno
Firma firmi kada prodaje ne mora da postoji fiskalni, a ranije je bilo (mozda i dalje) za prodaju na daljinu da ne mora fiskalni,

Zašto?
Šta je sa OEM mašinama?
To je deo samog uređaja, isto recimo kao i bios.
Da li je bios plaćen? Jeste. Isto je i sa winom. Retail verzije su nešto drugo, ali kod oem...samo dokaz da je plaćen taj računar i to je to(faktura ili račun).

Ne znam koliko su kupovao/kupovala na KupujemProdajem, ali šanse da se tamo za polovan računar dobije račun sa izraženim porezom teže nuli.

Nemojte tu temu za windows vilo 100x u offtopic.
Svakako firma vrati pdv za pc i sw kao osnovno sredstvo samim tim sta ih briga😂

Nisam znao da AKS radi nedeljom 😂
Screenshot_20240915_131805.jpg

kako su fini, kao da su iz Finske :D

Nazad
Vrh Dno