Šta je novo?

Prevare na netu

Uff..sibicari...gde me nadje :)
Oduvek sam se pitao kako je moguce da navataju nekog da ga *****u kad tako ocigledno rade. Verovatno svi znate da je caka da kad krenes da vadis pare iz dzepa i skrenes pogled sa kutije sibice on onda promeni mesto kuglici. Pa kad izgubis onda se pojavi lik koji ce ti pomoci tako sto ce on da nagazi nogom kutiju dok ti vadis pare...Toliko jednostavno i providno ali to radi.
A ti pustio tatu da teši?
Napisao sam da su odlični psiholozi, pročitaju olako ko je alav da ne napišem vide sjaj u očima :D. Isti je fazon i sa trgovcima pogotovo oni ulični ili na tezgama, vide da te golica, ošamare cenu i ne pušta dok ne pazariš.
To što su se mlatili najverovatnije pojavila se nova ekipa a još nisu naučili sve fazone čim ih je trojica četvorica. To ide dvoje punih kola na turneju, znao sam par ljudi iz različitih ekipa a i gledao skupljanje za put. Sa nekima sam se i sretao dok su na "poslu" ali se ne poznajemo dok kad se sretnemo ovako normalno se ispričamo.

Ma mislio sam na nas potkovanije, koji ce primetiti npr. ko je poslao mail i slicno. U ovom slucaju (ss koji je CountMike postavio) je teze i za nas potkovanije, ja licno tesko da bih primetio cirilicno slovo. Zato kazem sreca pa je ostatak maila najcesce katastrofa.
A za prosecno stanovnistvo, ***, njima nema pomoci. :D

Iskreno ovo sa slovom a na prvu loptu nisam primetio, ali impulsivna taktika da ne otvaram takve linkove direktno iz dobijenog mejla bi me svakako zastitila.

Uvek ides na pretragu ili bukmarkovan link institucije, banke itd koja ti se obraca pa tamo pristupas. Ako ga nema tamo, preventivno dodatno proveris telefonom ili kontramejlom na adrese date na sajtu i miran si.

Po pravilu, sve prevare idu na foru da te sa HITNO HITNO HITNO sprece da razmisljas i da impulsivno uradis nesto sto ce da ti izbije pare iz dzepa.

Nikad nije toliko hitno.

Da bar malo smanje mamac pa da se neko i upeca ovako moraš da budeš baš mnooooogo gramziv i još puuuuuuuuno više, rekao bih nezamislivo mnogo glup da padneš na ovu priču.

upravo mi se desilo da mi se sa racuna skinulo 12 dolara a da je u pitanju neki trillium shop....pozvao sam banku kaze da ne znaju ko je i da ih je zvao jos jedan klijent kome se desilo isto
oni veruju da je neka pretplata,a nikakvu pretplatu nemam..
blokirana kartica za svaki slucaj dok ne provere.
da li se jos nekom desilo,da li je cuo za njih?
sta se desava u ovom slucaju od strane banke...da li mogu da storniraju tu transakciju da mi vrate novac?

svi mi mislimo da smo pametni i da nas ne mogu prevariti, i bas zato sto tako mislite je sasvim moguce da nasednete na neku prevaru.

Ovo sa slovom sto @CountMike okaci je vrlo zeznuto, to dok gledas na slici i imas da uporedis latinicno i cirilicno slovo deluje kao da ces znati da provalis kada se desi, ali u nekom mailu koji stigne neces imati sa cim da uporedis.

Tako i moguće da prevare bilo koga od nas ako se opustimo i ne iz nekog razloga požurimo da kliknemo na link ali ako neko padne na "Dobili smo 115 miliona na lutriji i baš vi ste odabrani za bla, bla, bla..." - pa jednostavno nemam reči kojima bih u tom slučaju opisao dotičnog...

To je za one najnaivnije...
Ali primecujes sigurno i broj samouvereni samo na ovoj temi?
Nikad ne reci nikad.

Ove pecaljke su sve samo ne naivne, i nikada nisu bile podmuklije.

upravo mi se desilo da mi se sa racuna skinulo 12 dolara a da je u pitanju neki trillium shop....pozvao sam banku kaze da ne znaju ko je i da ih je zvao jos jedan klijent kome se desilo isto
oni veruju da je neka pretplata,a nikakvu pretplatu nemam..
blokirana kartica za svaki slucaj dok ne provere.
da li se jos nekom desilo,da li je cuo za njih?
sta se desava u ovom slucaju od strane banke...da li mogu da storniraju tu transakciju da mi vrate novac?

Odeš u banku verovatno kod savetnika možda može i na šalter, podneseš reklamaciju šta se desilo, za par dana vrate novac na račun, naravno pod uslovom da nisi ti kriv, oni svakako provere šta se tačno desilo.

odgovorili su mi da ne znaju ko je prodavac,ali da je u pitanju neka godisnja pretplata.
da moram da odem u policiju i podnesem krivicnu prijavu protiv nn lica i onda reklamaciju.
da li mogu da izbegnem ovaj deo sa policijom i samo da podnesem reklamaciju?

Da. Na banci je da dokaze da si ti potrosio.

I ja isto dobio malopre. Okacio sam poruku u temi pracenje posiljki.

Nisam video ovo do sada

Prilozi

• Screenshot_20231221-120434_Messages.png
    Screenshot_20231221-120434_Messages.png
    175 KB · Pregleda: 215
Nazad
Vrh Dno