Šta je novo?

Prevare i podvale na Benchmark forumu ?

Mute mu je gore nego ban, tu je a kao da nije, ne moze da pise nista izvan privatnih poruka, moze samo da gleda, skoro kao gost. Verovatno vec razmislja o novom nalogu.

ja sam ga mutirao a vi to rešite na PM pošto samo to može da koristi.

Bolje da nisi, ozbiljno, bez šale, jer se okrivljenom ne ostavlja mogućnost odbrane, pa sve i da je kriv?
Delevićeva priča deluje ispavno, ali kako da znamo da je nije planirio i ovde izneo nešto da nablati čoveka? Moguće je vrlo lako.

@Delević

Koliko god tvoj priča izgledala istinito, a ne ulazim to jeste li ili nije, što si toliko navalio da banuju čoveka?
Ako je te prevario, kao što tvrdiš da jeste, pa on sam će se u svojim odbranama okliznuti i dokazati tvrdje tvoje.
Osudjivati i najgoreg zločinca, bez prava odbrane, je sumnjivo u najgorem slučaju.
Tvoj stav je bio "prevario me je, evo vidite, odmah ga banujte!!!", sve i da jeste, ja bih, da je mene neko prevario, namerno išao na to da i optuženi nešto kaže.
Ovako, samo na osnovu tvojih dokaza i tvoje reči, mi ovde nekog linčujemo, a ovog drugog i ne čujemo??? Ma nije valjda...
...
Banujte ga, mutujte, ali posle izložene odbrane, koju bi svi čuli, a ne samo Delevića.
A Deleviću, ako je pravda mila, i ako istina stoji iza njega, to neće smetati nimalo!
Oh, tempora, oh, mores!
....
Da radiš u pravosudju, vrlo bi dobro znao koliko slučajeva je bilo koji su na početku izgledali belo, a na kraju sudjenja crno! I obratno!
Do 1990e, posle je sve otišlo u nepovrat, sudilo se pre i početka sudjenja, baš kao i ovde sada.

Poslednja izmena:
Ma, prvo vešanje, pa onda da vidimo imal' ko šta da kaže.

Nekako, u ovakvim slučajevim, setim se ove teme.

@Delević

Rekao je iz tvojih usta, nek kaže i svojim rečima.
Koliko košta pokretanje lične krivične priajve? Novac je dovoljno veliki da bi mora biti gonjen po službenoj dužnosti.

Da li sam mu ja zabranio da se brani ? Okacicu i printscreen ako mi ne verujete . Sacuvao sam vecinu poruka. Prijava je otisla je preko KP. A ja cu ga i licno uskoro goniti samo da vidim sa advokatom ima li smisla to pokretati.

Zaista ne vidim poentu u kome bi bilo ko od Benchmark moderacije glumio ili sudiju ili dzelata. Nije to njihov posao niti su ti oglasi razlog postojanja ovog foruma. To je cisto usputna stvar koja je prvobitno namenjena da se "drugarski" menjaju komponente i da se se svodi na neka moralna i nepisana pravila koja bi mi trebali da posedujemo medjutim ...

Forum nije kriv ni malo sto se ovakve stvari desavaju, forum je samo kolateralna steta onoga sto se desava u Srbiji, a to je sve veci broj prevaranata zbog sve veceg broja nezaposlenosti itd. Nemoguce je ocekivati da se neko zaista bavi takvim stvarima kad se, na kraju krajeva, sve svodi na rekla-kazala ili na tudje reci i posle treba da se nekome veruje/ne veruje iz nekog x ili y razloga i bla bla bla... Previse energije i previse potrosenog vremena bi otislo.

Moj savet je kod svih nesigurnih kupovina: licno preuzimanje. Vrlo lako ces videti kako ta osoba prodaje taj predmet i mnogo stvari moze da se zakljuci iz toga, na stranu ne mozes da krivis trecu osobu (kurirsku sluzbu) i samim tim si sve sveo na dve osobe.

Ja zaista nikad nisam imao neprijatno iskustvo, osim par ispala ali to je vec tudji obraz u pitanju a ne moj, i svakako cu opet kupovati sa foruma posto mi to daleko vise odgovara.

PS: Tog prevaranta treba da posetis ako zelis da isteras pravdu.

Prevara se čak nije ni desila na BM, već na KP....

Nije to bitno, ista prica bi se desila i ovde.

Sustina je da UVEK postoji sansa da se nesto ne desi kako treba i da treba i o tome razmisljati. Ako si spreman da isteras i tu drugu, negativnu stranu, do kraja onda kupuj ako ne onda ***, to ti je kocka :D

@delevic

Definitivno treba čuti i drugu stranu priče, iako iz svega priloženog deluje da si prevaren... Inače, što se tiče banovanja, to stvarno ne ide kao što si zamislio, poslao si mi poruku da banujem člana na tvoju reč da te je oštetio. Zamisli da nam svako ko ima loše iskustvo sa oglasima zatraži tako nešto... Kao što je rečeno, ja stvarno ne želim da izigravam policajca kada su oglasi u pitanju, jednostavno ovo je forum sa sekcijom oglasa koja je čisto tu kao neka privilegija učestvovanja u diskusijama. Nismo specijalizovani sajt za oglase pa da moramo da reagujemo kada je ovako nešto u pitanju, a uvek će biti ovakvih negativnih iskustava sa kupovinom/prodajom.

Treba sačekati i KRAGUJEVČANINA da iznese svoju stranu priče, mada iovako je sve to sa otvaranjem ove posebne teme preraslo u ogromnu dramu, izneo si u temi koja je namenjena tome da si prevaren i pomenuo koji je član u pitanju, nisam siguran da je i ova tema bila potrebna, al ajde... Nije da te ne razumemo, prevaren si za ne baš malu svotu novca, ali uplitanje celog foruma i moderacije u tu priču ne znam kako će da ti pomogne, nismo odgovorni za to što se desilo. Procenićemo na kraju da li mu treba oduzeti pristup forumu zbog prevare, ali tek kada se vidi i druga strana medalje. Opet, sve mi to deluje kao da sad održavamo neko suđenje...

Prevara se čak nije ni desila na BM, već na KP....

Kako is to zakljucio ? :) Kupovina je obavljena preko BM jer je ovde spustio cenu i naknadno dao oglas. Lik mi je bio sumnjim na KP ali sam pomislio kad se ovde oglasava da je ipak malo pouzdaniji nazalost nisam bio u pravu :)

Nije to bitno, ista prica bi se desila i ovde.

Sustina je da UVEK postoji sansa da se nesto ne desi kako treba i da treba i o tome razmisljati. Ako si spreman da isteras i tu drugu, negativnu stranu, do kraja onda kupuj ako ne onda ***, to ti je kocka :D

Kako nije bitno gde se desila prevara, smesno. Kakve veze ima benchmark sa KP, i otkud znas da bi se ista prica desila i ovde.

Otkud ti znas da ne bi? Sto se mene tice prevarant je prevarant bez obzira da li je BM, KP ili pijaca.

Aj malo manje SBBKBB nego da se drzimo onog sto je zapravo problem.

Kako nije bitno gde se desila prevara, smesno. Kakve veze ima benchmark sa KP, i otkud znas da bi se ista prica desila i ovde.

Ljudi probelm je sto ne citate sve sto pise a onda donosite zakljucke.

Dokaz gde smo dogovorili kupoprodaju:

attachment.php

Prilozi

• ScreenShot043.jpg
    ScreenShot043.jpg
    45.4 KB · Pregleda: 593
Moras razumeti, da niko od moderatora niti administaracije ne treba da glumi policajca ili sudiju.
KO moze da odluci dal si ti upravu ili on ?
Izneo si dokaze ok, i sad treba da budemo sudije i da na osnovu dokaza banujemo clanove ...
Kao sto sam ti napisao postoji tema vec. BIlo je preko 100 ispala, bilo je i starih clanova i moderatora koji su optuzeni.
Niko do sada nije banovan ni mutovan. To se ne radi na osnvovu prijave jedne strane.

Posle Gizmovog posta vidim da nisam jedini moderator kome si se obratio na PM.
Zamisli na sta bi licio forum kad bi za svaku isaplu otvarali novu temu i trazili ban.. BIlo bi barem 100 tema u ovom podforumu.
Zato i postoji jedan topic.

Poslednja izmena:
Otkud ti znas da ne bi? Sto se mene tice prevarant je prevarant bez obzira da li je BM, KP ili pijaca.

Aj malo manje SBBKBB nego da se drzimo onog sto je zapravo problem.

Pa lepo napisi onda, napisao si "ista prica bi se desila i ovde". A ima veze gde se desila prevara, sto napadati benchmark ili obrnuto kp ako se prevara desila ovde ili tamo.

Jel ti uopste citas sta ja pisem ili random izbacujes konstrukte?

@Delević

Ne razumeš, ne znam koliko da si prevaren, to što je njemu onemogućen pristup forumu, baca ljagu na tvoje ime i ti sam postaješ sumnjiv!
Kako to ne shvataš? Ili....možda i shvataš?
Od početak si izuzetno tvrd u stavu, da se njegova reč nipošto ne čuje! Time samo sebi jamu kopaš, jer ako je istina iza tebe, nemaš se čega plašiti, jasno kao dan.
I nije mi jasno kako je taj lik tako brzo mutiran, samo na osnovu tvoje reči, u roku od dana! To se nikad nije desilo.
Ja bi prvi, bi za to, i taj okrivljeni kaže svoju odbranu, ovako je sve linč i ništa drugo, a ti vidi do čega ti je stalo, do linča ili do pravde.
Srećno svima u ovom postupku!

A sad....uvedite okrivljenoga iz tamnice!!!

PS - Pa i inkvizitori su davali mogućnost vešticama da priznaju da su veštice, pa da ih posle spale, doduše...

Jel ti uopste citas sta ja pisem ili random izbacujes konstrukte?

Po recenici "ista prica bi se desila i ovde" dalo se pretpostaviti da se prevara nije desila na BM. Ja nekazem da nije prevarant, nego samo kazem da zavisi gde te je prevario, tamo da se zalis, bilo BM, KP ili pijaca.

Znaci lik koji te je prevario na jednom portalu ne znaci da je prevarant na drugom?

Jesi ozbiljan?

@Delević

Ne razumeš, ne znam koliko da si prevaren, to što je njemu onemogućen pristup forumu, baca ljagu na tvoje ime i ti sam postaješ sumnjiv!
Kako to ne shvataš? Ili....možda i shvataš?
Od početak si izuzetno tvrd u stavu, da se njegova reč nipošto ne čuje! Time samo sebi jamu kopaš, jer ako je istina iza tebe, nemaš se čega plašiti, jasno kao dan.
I nije mi jasno kako je taj lik tako brzo mutiran, samo na osnovu tvoje reči, u roku od dana! To se nikad nije desilo.
Ja bi prvi, bi za to, i taj okrivljeni kaže svoju odbranu, ovako je sve linč i ništa drugo, a ti vidi do čega ti je stalo, do linča ili do pravde.
Srećno svima u ovom postupku!

A sad....uvedite okrivljenoga iz tamnice!!!

PS - Pa i inkvizitori su davali mogućnost vešticama da priznaju da su veštice, pa da ih posle spale, doduše...

http://forum.benchmark.rs/showthrea...eg-e-trzista&p=4316042&viewfull=1#post4316042

Od 13.8.2015 je imao prilike da me demantuje. Imam tvrd stav prema prevarama, to je istina.

Sto se tice kupujem prodajem. Udario sam ga i sa te strane. Otvorio je vise naloga i dao sebi lazne ocene ukljucujuci i ocenu za tastaturu koju je meni poslao. Sve sam ptkrepio dokazima. Samo treba da procitate pre nego sto mene oputzite :)

Poslednja izmena:
Sto se mene tice nick je dovoljna veza, nije Srbija toliko velika za dva caps lock kragujevcana koji se loze na IT.

Sve ti pise u mom prvom postu. Zelim da "da napravimo fourm sigurnijim i boljim." Da se prevare sankcionisu i prevaranti banuju/mutuju. Da li ce to bit privremeni-trajni ban ili mute to neka odluci administracija. Samo da se na takve stavri vise ne zmuri.

Sve ti pise u mom prvom postu. Zelim da "da napravimo fourm sigurnijim i boljim." Da se prevare sankcionisu i prevaranti banuju/mutuju. Da li ce to bit privremeni-trajni ban ili mute to neka odluci administracija. Samo da se na takve stavri vise ne zmuri.

А ко ће да одреди да ли је превара?Или испала? И ко је преварант? Нагледао сам се овде свега што ми је на прву лопту деловало једно а на крају испало сасвим друго. Ено, на теми о пилићима, човек је навукао пола форума...

Mute znači da je read only na forumu ali može da koristi PM. Da li je banovan ili mutira, svako treba svoju čorbu da meša kako zna. Ne može user adminu da priča: "banuj, što's mutiro, što's banovo, odbanuj, odmutiraj..." Nema ovde narodnog suda, samo mi sudimo, kao i na svakom forumu. Ok, izneli ste stav, čekam drugu stranu da mu iskoči popup sa PMom pa nek odluči šta će i kako će. Sankcije se skidaju, dodaju i oduzimaju na dva klika i o tome svakako ne odlučuje publika, pogotovo ovi što galame kao okmijun (pretera ga ovaj put).

Moras razumeti, da niko od moderatora niti administaracije ne treba da glumi policajca ili sudiju.
KO moze da odluci dal si ti upravu ili on ?
Izneo si dokaze ok, i sad treba da budemo sudije i da na osnovu dokaza banujemo clanove ...
Kao sto sam ti napisao postoji tema vec. BIlo je preko 100 ispala, bilo je i starih clanova i moderatora koji su optuzeni.
Niko do sada nije banovan ni mutovan. To se ne radi na osnvovu prijave jedne strane.

Posle Gizmovog posta vidim da nisam jedini moderator kome si se obratio na PM.
Zamisli na sta bi licio forum kad bi za svaku isaplu otvarali novu temu i trazili ban.. BIlo bi barem 100 tema u ovom podforumu.
Zato i postoji jedan topic.

Gizmo mi nije odgovrio na poruku pa sam onda pisao tebi. Evo i dokaz da smo se dogovorili da ce mi dati novu tastaturu (to se desilo tek kada sam mu naso fiksni telefon i zvao ga) :

attachment.php

Bio sam jako ljubazan na pocetku , cak sam mu za tu 980gold sredio popust u Motinoru radi dobrih odnosa :) (magarac)

I posle ove poruke na koju mi takodje nije odgovorio , krenuo sam u "ofanzivu" i ovde na forumu.

attachment.php

Prilozi

• ScreenShot047.jpg
    ScreenShot047.jpg
    103.4 KB · Pregleda: 529
  • ScreenShot045.jpg
    ScreenShot045.jpg
    76.5 KB · Pregleda: 511
Poslednja izmena:
Ne razumes.
Ja tebi verujem pogotovu sa svim dokazima.

Ali nije uloga moderatora ni administartora da bude sudija, niti je moje misljenje bitno.

Treci put pisem isto. Bilo je na ovom forumu preko 100 ispala. NIko nije banovan ni mutiran jer je suprotna strana to trazila.
Nismo mi sudije niti policija da se mesamo u te stvari.
TU smo da sprovodimo pravila foruma , a ne da sudimo na osnovu dokaza za prevaru na oglasima.

Taj Kragujevcanicn ima 17 postova, verovatno ga zabole za acc pa se nece ni javljati, ali ovde su bile optuzbe protiv clanova sa preko 10 000 postova, protiv moderatora... sa sve dokazima ? To resavate izmedju sebe a ne moderatori.

Poslednja izmena:
Vrh Dno