Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Meni sve radi, bez problema. Jedino što mi youtube video učita minut, dva, pa se ukoči...

Ja sam kocenje videa na youtube aplikaciji resio instaliranjem starije verzije ovog programa, i od tada nema nikakvih problema sa reprodukcijom....

To je resenje! Sad ponovo sve radi
Izgleda da ne treba azurirati aplikacije po svaku cenu.
Sad i video radi ok.
Hvala

Poslednja izmena:
Pozdrav,
kupio ovaj tablet 5097cpro juce , sad kad pogledam u telefon pitam se da li mi je brightness iskljucen 🙂
uglavnom imam 1.0.6 firmware na njemu, koliko sam ukapirao bilo je par novijih verzija ali su ih povukli. E ako sam dobro razumeo nema officialnog JB roma, sto je u neku ruku i logicno.
Vidim da se fura JB rom, samo nisam uspeo da pohvatam koj, znam da ima onaj univerzalni oma jb, mislim da se zove. Ali isto tako vidim da neki clanovi foruma postavljaju linkove do nekih drugih romova, recimo: http://www.sendspace.com/file/1ht5f4
Ako neko moze da me posavetuje koj rom da flesujem, nije neophodno JB, to bi bilo super.
Pretpostavljam da na tim romovima nema nekih nepremostivih problema i da sve uglavnom radi.

Mladene, samo odradi sve kao što sam napisao u ovoj poruci: Instaliraj JB, instaliraj dva fix-a, i sve će da ti radi.
Ako zatreba pomoći, javi se.

Da li neko zna da li uopšte postoji Jelly Bean 4.2.2 za ovaj tablet? Trenutno koristim 4.1.1

Postoji, ali dosta stvari ne radi. Bar je tako bilo kad sam poslednji put probao...

ozazi, daj nam link ka 4.2.2 da pratimo napredak ,)

Pozdrav svima, uspeo sam nekako, (kako, nemam pojma, jer sam 66 puta pokušao i taj 66 put se nije razlikovao od prethodnih 65, al eto..) da ubacim ovaj Jelly Bean u ovaj Multitab 9.7 pro, ali ne razumem kako da utrpam foxove (kako da udjem u taj rekoveri mod koji spominjete) totalni sam početnik u ovoj android sferi. Kako dodeljujem prava (ako se misli na permise) tome services.jar fajlu, koji sam iskopirao kroz es explorer u folder koji ste naveli, i potvrdio zamenu, ali mi nije uspelo da mi proradi signalizator za bateriju (inače drži oko 4-5 sati) koji je stalno zakucan na onom procentu na kojeme se sistem upali. Hvalaaaaa... p.s. Skype radi ok, ali samo s slušalicama, mada se s najnovijom verzijom se sada čudno ponaša (nekada hoće poziv, nekad neće i prijavi da nisam online)... ima li šanse da se to skonta?

da li nemo moze da okaci battery fix sa onim fajlom zamenjenim posto linkovi koji su okaceni ne rade....ne bih da instaliram go battery fix pa da mi zaglavi tablet na trouglicima onim 🙁

izvinite zbog double post,ali stvarno mi treba taj battery fix koji radi(znaci ne onaj loop i slicno)
mora da neko ima ko je skinuo sa ove teme dok nisu istekli linkovi
hvala u napred

e hvala 😀
znam da si pisao da treba da se ubaci services.jar,ali nisam bas najbolje razumeo sta tacno i gde
ali posle pisanja druge poruke palo mi je na pamet da mozda treba da otvorim u tabletu framework preko root browsera i ubacim mu services.jar sa externe sd karte...tako sam uradio i radi sad sve 😀

U poslednje vreme mi se desava da se tablet posle nekog vremena sam ugasi. ostavim ga sa 60% baterije, nekad cak i vise, i on se ugasi. ne moze da se upali sve dok se ne prikaci na punjac. kada se ukljuci, pokazuje da se nije ugasio zbog baterije, baterija stoji na 60%. jel se nekom ovo javljalo?

Meni se je to desilo dva puta u zadnjih tjedan dana. Nemam blagog pojma što bi mogao biti uzrok.

Usput, koji je točno postupak da se zamijeni services.jar?

Ako starog koji je u /system/framework pokušam izbrisati onda želi napraviti remount,
a ako pokušam novog prekopirati u /system/framework da zamijeni stari onda to ne želi napraviti.

Koliko se sećam, ja sam samo preko Root explorera prekopirao fajl, i to je bilo to. vidi samo da ti bude označeno mount r/w. 🙂 vratiću ga na stock rom, pa ako se ponovi, videću da ga nosim u servis. da li mislite da ima šanse da mi to uvaže?

Vratio sam ga na stock rom sa njihovog sajta, ali nema promene... mislim da mi baterija crkava, posto mi se tablet sam od sebe ugasi kad padne na nekih 20%. pored toga, baterija traje jedva sat i po neprestanog koriscenja. ne znam da li da cekam da skroz crkne, ili da ga ovakvog nosim na servis? glavno pitanje je da li ce mi uvaziti garanciju, mogu da kazu da tablet radi i slicno...

Odnesi ga, pa vidi što kažu. Ovo definitivno nije normalan rad. Meni se je jednom isključio na 60%, a jednom na 50%. Trenutačno ga koristim za neke knjige za faks, pa ga držim non-stop priključenog na struju, inače bi i ja svog odnio na servis.

Odneo sam tablet na servis pre nesto manje od mesec dana, i jos cekam... zvao sam CT servis, oni su mi rekli da su ga poslali u Prestigio servis i da cekaju da im ovi odgovore... pocinje da me malo nervira, sad kada mi je tablet potreban ja moram da cekam da se oni smiluju i poprave ga... imate neki predlog kako da ubrzam proces? 😀

Moraš jako da želiš. :d

Jedino da ih zoveš svaki dan da ih smaraš pa će onda (možda) da se iscimaju čisto da bi te skinuli s' vrata mada to ponekad zna da bude i kontraproduktivno... 🙂

Ja sam cekao preko 35 dana.Najbolje bi bilo da si sam odneo tablet u ASBIS.Odredjene maloprodaje,samo pred kraj meseca salju u servis ili posle 25.
Imao sam situaciju s jednom maloprodajom,gde sam tablet ostavio 4. a poslat je 28. u servis.

Послали су га после два дана. Зовем их често, али ЦТ сервис, а они кажу да не смеју да ми дају број prestigio сервиса. Не знам да ли ће да ме ови из absisa обавесте о томе докле се стигло, да ли да их уопште зовем...

Meni su zamenili bateriju, sad cekam da mi posalju. 😀 pa cu ja da ubacim ovo. 😀

@component, pozdrav...imam par pitanja, uspeo sam da ubacim novi ROM, ali nisam uspeo preko CWM da mu uradim fix? Drugo, kad je nekako startovao nikako nisam uspeo da namestim da rotira ekran u odnosu na polozaj tableta (uvek stoji u "lanscape" modu)...da li ti se nesto slicno desavalo?

Da i meni se to desavalo. Fix sve popravi. Fix sam prekopirao na SD karticu i ubacio je u tablet. Resetovao u recovery modu i izabrao update from SD card... Posle restarta je sve bilo kako treba.

Nazad
Vrh Dno