Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Ja cu sada probati da ti pojednostavim instalaciju, mozda sam pogresio u nekom koraku i ako gresim ispravite me.
Ovako prvo skini http://www.sendspace.com/file/1ht5f4(JB) i raspakuj, nakon toga povezi tablet sa kompom (ugasi ga na power off, kada se ugasi drzi + ili - bocni ga u R i povezi kablom), http://www.mediafire.com/?zxfqewn9yfx8u9k ovde imas slikovito uputstvo kako da napravis drajver i kako da preko RKBatch tools-a ubacis rom postupak je vrlo jednostavan u RKBatch tools ubacis ovo sto si raspakovao i to ti je to, ali pre toga prati uputstvo i instaliraj drajver. E sada ja nisam znao kako da flesnem ovo http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=33615891&postcount=248 preko CWM-a ako neko moze da mi kaze kako da uradim(detaljno) bio bih puno zahvalan.

@Markogzn, hvala ti na trudu!
ideja mi je bila da učitam Omin 1.2.2 koji stiže sa RKAndroid Tools, fajlovi nisu spakovani u jedan .img fajl, već u više fajlova. ta kombinacija mi je inače i zaglavila tablet (ili pretvorila u Loox.
ako mogu da ti pomognem za pitanje u vezi flash-a (koji inače radi) je da ga snimiš na karticu (u root) i kada završiš sa Update-om na JB, i tablet se restartuje u CWM, izaberi "install zip from SDCard", "Choose zip from external card". Izaberi fajl i potvrdi i to je to.
Moguće je da traži da se update uradi na svežu instalaciju (bar sam ja to tako uradio).
Meni pokazuje status baterije.
Možda i ne vredi se prebacivati na 1.2.2., bitno je da imamo 1GB, rootovan je. A ostalo nije previše bitno.
U svakom slučaju hvala ti.
A hvala i ozazi-ju na svemu što je uradio za nas korisnike ovog tableta

Matori i ja sam u pocetku za**** tablet sa RKAndroid tools-om, nije hteo da mrdne, ja sam JB ubacio na nacin koji sam opisao u predhodnom postu i veoma sam zadovoljan. Tablet mi mnogo bolje radi, pali se bez punjaca jedino baterija ne pokazuje. Reci mi koj fajl da prebacim na karticu i kako da ga prihvatim u CWM-u?

Poslednja izmena:
@ozazi:
Da li ti tablet vidi ext. medije vezane preko OTG USB-a?!

Problem je u tome da kada udjem u CWM, tablet mi ne vidi mi onu ikonu "services" izbacuje mi "No files found".

Problem je u tome da kada udjem u CWM, tablet mi ne vidi mi onu ikonu "services" izbacuje mi "No files found".
Ja sam isto dobio koristeci zip iz tvog linka. Ne moram da palim tablet prikacen na punjac, i vidim status baterije. Samo u Reboot Menu izaberi reboot recovery i dalje kako sam vec opisao.
A i ti si imao problem sa upgrade-om na 1.2.2?

Matori i ja sam u pocetku za**** tablet sa RKAndroid tools-om, nije hteo da mrdne, ja sam JB ubacio na nacin koji sam opisao u predhodnom postu i veoma sam zadovoljan. Tablet mi mnogo bolje radi, pali se bez punjaca jedino baterija ne pokazuje. Reci mi koj fajl da prebacim na karticu i kako da ga prihvatim u CWM-u?
Fajl za koji si dao link, njega snimi na ext.karticu (u root). Kad se restartujes u recovery modu (reboot menu, opcija reboot recovery) izaberi kako sam u prethodnom postu opisao i imas status baterije.
Javi sta si uradio.

Ako može neko da mi pomogne oko AdAway aplikacije:
Prvo mi je prijavljivao eror "Not enough space on the partition! Try Changing the target hosts file in preferences to data/data/hosts." a kada sam to promenio onda mi je javio "Symlink creation failed". Jel zna neko šta da mu radim? 🙂

Pozdrav,

ja imam problem sa Telenor 3g modemom, ne znam koji je model, ali na sajtu Telenora to je onaj Telenor modem 21...

Prosli modem (bio je nekog stranog operatera, ne secam se) je odmah hvatao signal cim se ukljuci preko otg kabla, a ovaj nece... Ne znam da li treba nesto da podesim, i sta...?

Hvala...

Drugari, kako vas služi baterija na ovom tabletu?
Meni je prilično propala... Izdrži možda malo više od sat gledanja videa pre nego što se ugasi.

Meni i dalje isto, 3.5-4 sata... Možda je problem do roma, ako imaš ovaj jb..

Meni drži između 4 i 5 sati, u zavisnosti od toga šta radim.

Probaj da mu vratiš default rom a ako i dalje drži tako malo nosi na reklamaciju...

Meni drži na JB isto kao i na ICS...

Evo uradio sam factory reset... Originalni 1.0.6 rom.
Leži na stolu pored mene upaljen, na home ekranu, brightness 30% i gledam kako pada skoro 1% u minutu.
Kontaktirao sam servis i rekli su mi da ga donesem, što ću i da uradim.

poz svima...

Opet imam problema. Kada se ugasi, muku mučim da ga upalim, iako ga ostavim da se napuni, moram par puta da bocka "R", pa da pokušavam da ga upalim. Sad i Wi-Fi više neće da se uključi, kada kliknem na "slajder", napiše "uključivanje wifi uređaja" i tako stoji 🙁 Inače, Originalni 1.0.6 rom je u njemu. Uradio sam factory rest, ne pomaže. Da li mislite da je problem harverdski ili softverski?

Opet imam problema. Kada se ugasi, muku mučim da ga upalim, iako ga ostavim da se napuni, moram par puta da bocka "R", pa da pokušavam da ga upalim. Sad i Wi-Fi više neće da se uključi, kada kliknem na "slajder", napiše "uključivanje wifi uređaja" i tako stoji 🙁 Inače, Originalni 1.0.6 rom je u njemu. Uradio sam factory rest, ne pomaže. Da li mislite da je problem harverdski ili softverski?

Mislim da je vreme za servis.

Imam slicne probleme sa ukljucivanjem nakon punjenja kao i ti. Doduse, ovo se ne dogadja tako cesto. Problem sam imao i na originalnom romu i sada na ICS-u. Iako se retko dogadja, ume da zamara. Vajerles mi s druge strane radi bez problema.

Dosta aplikacija s poslednjim apdejtom ne radi...ja koristim androiddrawer.com za skidanje starih verzija aplikacija tj. old verzija...tamo ima i angry birds,instagram,facebook(koji je s poslednjim apdejtom na google p. uzasno bagovit)

pozdrav
evo imam problem s ovim prestigiom..dakle, kupljen je ima misec dana i sve je bilo uredu do nekidan.
dakle nekad kad se puni uopće ne svijetli narančasto svijetlo, i stoji punjenje na 1 %..kad ga se izvadi iz punjača tablet se naravno izgasi i nemože radit ako nije na punjaču
proba sam reset naravno, i nepomaže

Probaj da flesujes zvanicni rom opet, a ako to ne uspe, servis.

Skini sa prestigio sajta rom, ika uputstvo u fajlu. Ali mi se čini da je ipak hardverski problem.

Da li neko ima problem sa reprodukcijom videa? Meni zaglavljuju svi snimci ( avi, mp4, wmv) cak i youtube posle desetak sekundi.
Ima li neko ideju zasto? I kako resiti ovo?

Meni sve radi, bez problema. Jedino što mi youtube video učita minut, dva, pa se ukoči...

Nazad
Vrh Dno