Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Evo kome trebaju oba service.jar (originalni iz JB, na kojem ne radi bat. status, i modifikovani koji zaglavljuje na boot ekranu).

Skinuo sam tvoj fajl Tabletomane, ali sam se samo vratio na zaglavljen boot screen kada ga palim bez punjača.
Ipak, hvala na trudu.

Na XDA nisam uspeo da dobijem dobar feedback, ajd da probam ovde...

Jel neko probao da instalira CM9 ili CM10, takodje od Oma? S druge strane, pojavio se CM10 ciji je developer vurrut, u formi CWM zipa, eventualno to? I da li je neko imao uspeha sa backup/restore iz CWM? Taman sam podesio tablet kako mi odgovara, mrzelo bi me/nemam sad ni vremena da moram ponovo da ga clean flashujem, pa zato pitam vas umesto da probam sam da se igram...

Ako neko ima problema sa rotacijom, tj. ako je invertovana, u build.prop ima linija *nesto*rotation cija je vrednost 270. To samo promenite na 90 i rotacija ce biti normalna.

Sto se baterije tice, ljudi na Arnova forumima imaju isti problem kao i mi sa ovim fiksom, i pokusavaju da ga srede tako da moze i da ocitava bateriju i da bootuje normalno. Valjda ce uraditi nesto u skorije vreme...

Ja sam uradio backup roma sa namerom da probam cm10, ali sam odustao, mrzelo me. 🙂 ovaj mi radi fino, ali je backup i dalje tu, ako zatreba... citao sam da cm ima neke probleme, da ne radi par stvari...

Evo već po drugi put mi se isključio PMP5097 i ne mogu da ga upalim, sad ponovo čekam da se napuni i da ga bockam dok se ne probudi. Ima li rešenje za ovo? Je l' ovo neki softverski bug? Uzgred koji rom preporučujete sada da ubacim?

Evo rešenja za problem sa battery fix-om!
Originalan post sa battery fix-om je ovde, a samo battery fix-om je ovde.
Instalira se preko Recovery-ja.
Međutim, kada sam krenuo install preko recovery-ja, izbacio mi je neki error, mislim da je bio status 6, i nije instalirao fajl.
Onda sam raspakovao ahrivu battery_fix_update_beta.zip, i iz nje izvukao fajl services.jar. Tim fajlom sam zamenuo fajl koji se nalazio na system/framework, dodelio mu prava, restartovao tablet, i od tada sve radi kako treba: I startuje bez punjača i u toku rada prikazuje status baterije.
Kome treba samo services.jar, evo ga ovde.

Zamenio sam services.jar i funkcionise, sada startuje bez punjaca.
Mada...imao sam jedan cudan problem, nakon novog fix-a nisam mogao da pokrenem aplikacije "B92" i "Blic", izbacivao je gresku "App has stoped..." i nudio da se posalje "report"...
Resio sam problem tako sto sam obe prebacio na eksternu memoriju i ponovo uradio fix preko CWM-a...sad rade normalno...

I ja sam primenio savet I startuje bez punjaca. Takodje isti problem sa nekim aplikacijama.
Ono sto se jos kod mene javlja je prilikom podizanja sistema greska sa google.apps procesima (fc).
Da li neko ima slican problem?

Ja nemam takvih problema. Sve radi kako treba...
Doduše, kao što sam rekao samo sam services.jar zamenio, nisam uradio install celog fix-a preko CWM-a.

Prestigio je postepenuo krenuo sa zvaničnim update-om na Jelly Bean 4.1...
Za početak za model MutliPad 8.0 Ultra Duo.
Evo linka o infu na FB.
A download softvera je na ovoj stranici...

Poslednja izmena:
Obzirom da je to novi model, ne cudi... trebalo je da odmah prodaju sa jb. Sto se naseg tableta tice, iskreno sumnjam... ali mozda me iznenade.

Znajući teh. podršku Prestigia, dobiće i 5097 Jelly Bean.
Po informacijama sa FB, rade na njemu.
Ja već mesec dana imam Oma-in JB 1.1, sa battery fix-om, i prezadovoljan sam. Uz to imam 1GB umesto 512MB za aplikacije, i room je root-ovan 🙂

Imam jedno pitanje za sve ljude koji su se bavili update-ovanjem svog tableta:

Ja od početka pratim ovu temu ali do sada nisam ništa menjao na mom uređaju osim onog oficijelnog update-a koji je on sam odradio. Sada sam već došao do toga da bi trebao da ga malo očistim pošto sam ga u naletu entuzijazma (ovo mi je prvi android uređaj :d ) bukvalno prepunio raznim aplikacijama tako da sam sada ostao bez memorije a i samom uređaju treba dobrih 10ak do 15 min da podigne sistem, a ponekad se i sam restartuje pri podizanju sistema (pretpostavljam da je to do nedostatka memorije).

E sad, možete li da mi predložite koju verziju firmware-a da stavim uz ove prateće zjbancije pošto sam ja čitao ovu temu ali ne kapiram baš sve (kao što rekoh, relativno sam nov u ovome 🙂 ). Jedino što bi mi bilo bitno je 1GB prostora za aplikacije i eventualno root access. Ne bih da mi baterija traje još kraće pošto i ovako trajanje nije baš reprezentativno, ne bih da moram da ga palim na punjaču, da ne znam koliko još imam baterije, itd...
Znači ukratko koja je poslednja potpuno stabilna verzija/kombinacija koju bi mi preporučili? 🙂

Drugari, ima li jos nekog ovde? 🙂 jel radi nekom Angry birds sa JB? meni nece, ni obican, ni season...

Izgleda da nema nikoga. Ili barem nikoga ko bi odgovorio... 🙂

Svi ga zamenili za nexusa. 🙂 ubacio sam sad verziju JB 1.2.2, radi sve, ali mi memorijsku karticu vidi kao internu...

Nije zvanicni, ovaj sa xda. 🙂 sad sam primetio jos jedan problem, nisam ga koristio par sati, kad ono, ne mogu da ga ukljucim. Morao sam reset, pa onda...

Znajući teh. podršku Prestigia, dobiće i 5097 Jelly Bean.
Po informacijama sa FB, rade na njemu.
Ja već mesec dana imam Oma-in JB 1.1, sa battery fix-om, i prezadovoljan sam. Uz to imam 1GB umesto 512MB za aplikacije, i room je root-ovan 🙂
Hajde da se nadovežem na Vl@din post, da li to znači da vidiš status baterije, da li možeš da ga pališ bez punjača, PC ti vidi externu karticu, ne znam da li sam još nešto zaboravio?

Meni je i obican Angry birds prestao da radi sa poslednjim azuriranjem. da odgovorim na prethodno pitanje, sve radi, osim sto prilikom povezivanja sa kompom ne vidi internu memoriju (eksterna memorijska radi.

Sve radi, osim sto prilikom povezivanja sa kompom ne vidi internu memoriju (eksterna memorijska radi.
Kao što reče ozazi, sve radi osim što kompjuter ne vidi internu memoriju i što mi tablet ne vidi ext. medije vezane preko OTG USB-a...
Da li mi fali možda neki fix ozazi?!

A što se AB-a tiče, od poslednjeg update-a ne rade sve update-ovane verzije, ali sam ja skinuo apk fajlove prethodnih, pa ih instalirao kako bi sinak mogao da se igra...

Momci recite mi da li je moguce gledati online filmove npr
na milver sajtu i na koj nacin sobzirom da trazi javu??

Evo hocu i ja zvanicno da se zahvalim ozaziu na velikoj pomoci!!! Hvala jos jednom majstore!

Drago mi je da si se snasao. 🙂 uzivaj u preporodjenom tabletu. 🙂

Znači da rezimiramo: nema ni jednog root-ovanog gde sve radi. 🙂

To što kompjuter ne vidi internu memoriju mi nije mnogo bitno ali mi treba da na njega mogu da prikačim usb ili nešto drugo preko OTG kabla...

Momci,
probao sam da instaliram Omin JB (i 1.2.1 i 1.2.2), i dešava se nešto čudno. System ne može da se podigne, a komp mi prijavljuje da vidi uređaj po imenu LOOX. Koliko shvatam, izgleda da nisam instalirao pravu verziju. A i ovaj novi RKAndroid Tools je drugačiji od RKBatch tools, da ne grešim nešto sa njim?
Da li neko od vas može da postavi detaljno uputstvo?
Glupo mi je da se vraćam sada na ICS, kad sam već sve obrisao.
Hvala vam unapred

Ja cu sada probati da ti pojednostavim instalaciju, mozda sam pogresio u nekom koraku i ako gresim ispravite me.
Ovako prvo skini http://www.sendspace.com/file/1ht5f4(JB) i raspakuj, nakon toga povezi tablet sa kompom (ugasi ga na power off, kada se ugasi drzi + ili - bocni ga u R i povezi kablom), http://www.mediafire.com/?zxfqewn9yfx8u9k ovde imas slikovito uputstvo kako da napravis drajver i kako da preko RKBatch tools-a ubacis rom postupak je vrlo jednostavan u RKBatch tools ubacis ovo sto si raspakovao i to ti je to, ali pre toga prati uputstvo i instaliraj drajver. E sada ja nisam znao kako da flesnem ovo http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=33615891&postcount=248 preko CWM-a ako neko moze da mi kaze kako da uradim(detaljno) bio bih puno zahvalan.

Nazad
Vrh Dno