Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

ZAto što sam večeras glumio besposlenog popa i hteo da krstim jariće, i instalirao kernel bez fix-a i taj generix akku fix i tablet mi se zaglavio na boot animaciji... Morao je da padne ponovo clean install, tako da ne znam koja je tačno priča oko tog generic fix-a.

Isto i kod mene. Evo vrti trouglove vec pola sata...:S:

Probaj da ga prikljucis na punjač dok se uključuje, tako nekad i meni...

Elektrosok nije pomogao. :) Nema veze, flesovacu ga opet a fiks za indikator baterije cu da preskocim, znacu da je prazna kad se iskljuci. ;)

Hvala ti! :) Vec sam ga flesnuo, ali mozda mu sutra opet instaliram fiks za bateriju, sporta radi, pa da probam ovu tvoju intenzivniju elektro-terapiju. ;)

Evo ga, konacno. :D http://youtu.be/F3GCs3JEv-s sugestije pozeljne. :D
Sjajan klip.
@ozazi: Da li bi napravio mali tutorijal kako flešovati tablet?!
Koliko sam video skinem JB, i skinem ovo.
Onda sve odradim iz CWM-a.
E tu dolazi moje pitanje: Tablet mi nije root-ovan, pa pretpostavljam da nemam u startu CWM. Da li ga moram root-ovati da bih istalirao CWM?! Koji CMW da instaliram, može link?!
I da li je potrebno prilikom instalacije JB uraditi wipe-ove...?!

Bilo bi lepo da uradiš tutorijal...

I pitanje: Da li ima nešto da ne radi na JB a radilo je na ICS (od sistemskih stvari)?!

Hvala puno!

da, skines rom sa tog sajta. flesujes ga preko RKBatchTool, kao bilo koji drugi rom na Prestigio tabletu. onda ce rom da instalira CWM, pa dalje sve mozes odatle. pozeljno je da uradis wipe, cisto zbog samog sistema.
posle toga skines http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=33615891&postcount=248, i flesujes preko CWM. to je fix za bateriju. to je to. :)
ukoliko se dugo ukljucuje, prikljucis ga na punjac dok se ne ukljuci. :)
nisam primetio da nesto ne radi, osim toga da prilikom povezivanja ne vidi internu memoriju kao mass storage, vec kao mtp, ali kazu da treba uraditi wipe interne memorije da bi proradilo.

Pa da se pohvalim: Uradio sam sve kao što je ozazi napisao, i vrlo brzo sam stigao do Jelly Bean-a 4.1.1 na mom Prestigio 5097.
Inače, za sve koji žele da urade upgrade na 4.1.1, a imaju problema sa drajverom prilikom povezivanja RKBatchTool-a, preporučujem ovaj post od Vase, a posle sve ide po uputstvu koje se dobije uz RKBatchTool.
Prvi put mi je dugo vrteo trougliće nakon istalacije 4.1.1, pa sam ga prekinuo i proterao instalaciju ponovo.
Uradio wipe svih cache-ova, instalirao dodatak za bateriju, i eto...
Inače, room je root-ovan, ima SuperUser-a, i ima 1GB za aplikacije.
Što se performansi tableta tiče, treba mu malo više vremena da pokrene sistem nego sa 4.0.3, ali zato u samom startu sistem radi dosta brže.
Doduše, trenutno je tablet prazan, bez dodatno instaliranih aplikacija, pa ćemo vieti kako će ići kada ga formiram...
Hvala puno ozazi-ju na pomoći!

Pa da se pohvalim: Uradio sam sve kao što je ozazi napisao, i vrlo brzo sam stigao do Jelly Bean-a 4.1.1 na mom Prestigio 5097.
Inače, za sve koji žele da urade upgrade na 4.1.1, a imaju problema sa drajverom prilikom povezivanja RKBatchTool-a, preporučujem ovaj post od Vase, a posle sve ide po uputstvu koje se dobije uz RKBatchTool.
Prvi put mi je dugo vrteo trougliće nakon istalacije 4.1.1, pa sam ga prekinuo i proterao instalaciju ponovo.

Evo i meni vrti trouglice, ali ne znam kako da ga prekinem? Na power dugme ne reaguje.

Evo i meni vrti trouglice, ali ne znam kako da ga prekinem? Na power dugme ne reaguje.

Ja sam moj povezao sa racunarom, resetovao i drzao Vol + dugme. Kada ga je Windows video, flesovao sam ga iz pocetka.

Probaj da ga prikljucis na punjač dok se uključuje, tako nekad i meni...
Ja izgleda imam ovaj problem, ali ne samo nekada, nego uvek...
Ne mogu da startujem tablet bez elektro šoka. Tj, na bateriji vrti, i vrti, i vrti trougliće, i tek kada ga priključim na punjač, on startuje.
Da li je to neki bag koji se može rešiti, jel ima neko problem kao ja?!

Ja izgleda imam ovaj problem, ali ne samo nekada, nego uvek...
Ne mogu da startujem tablet bez elektro šoka. Tj, na bateriji vrti, i vrti, i vrti trougliće, i tek kada ga priključim na punjač, on startuje.
Da li je to neki bag koji se može rešiti, jel ima neko problem kao ja?!
Hm, isti problem i kod mene. Kako rešiti ovo?

Hm, isti problem i kod mene. Kako rešiti ovo?
Iskreno, sada mi je lakše, jer problem nije konkretno do mog uređaja, nego generalno.
Ja razmišljam u ovom pravcu: Problem je verovatnu u struji (mA) koja je potrebna za startovanje OS-a...
Pa kada se prikopča na punjač, on povuče malo jaču struju, i pokrene OS.
E sada, kada bi neko znao kako to da rešimo...
Da li ti imaš ovaj problem ozazi?!

Imam, isto je. :) obzirom da tablet radi bar duplo bolje, ovo mi i nije neki veliki nedostatak. :D ne gasim ga dugo... pored toga, kad ga ostavim preko noci, potrosi samo 1% baterije... ali sam primetio da baterija malo krace traje, za nekih 10% nego na ics...

Tako i ja razmišljam. Tablet mnogo bolje radi, pa mi se ne vraća na ICS.
A upravo sam čeprkao po XDA, i pošto nemam prava postova na forumu, poslao sam PM za OMA, pa možda mi nešto odgovori.

Pozdrav svima,

hvala na informacijama koje ste kao korisnici uredjaja podelili ovde.

Nedavno sam i ja postao vlasnik ovog tableta pa da podelim svoje utiske.

Neko vreme sam razmisljao o kupovini tableta, i prvenstveno sam gledao tablete od 7 - 8", ali prava velicina je ipak oko 10", sto sam shvatio tek nakon sto sam dobio u ruke ovaj uredjaj.

Ono sto me potpuno odusevilo izvan mojih ocekivanja je ekran. Prikaz, osvetljenje, jednostavno je dobar.
Kod "No brand" uredjaja kada podesim svetlinu na maksimum tamnije je nego na minimumu kod 5097, a posto sam korisnik Samsung Galaxy SII, navikao sam se na ziv prikaz boja i dobar ekran.

Valja jos napomenuti, uredjaj nije brz kao Samsung Galaxy SII, toga treba biti svestan, ali to ne smatram nikakvim minusom u cenovnom rangu u kom se ovaj tablet nalazi.

Kupio sam foliju za ekran od IPad 1, onu koja ima samo jednu rupu, i ta rupa mi je oko kamere. To sam kupio u Novom Sadu, svi Novosadjani sigurno znaju za radnju u podzemnom prolazu kod Norka i Bazara, a moram reci i to da mi je covek zalepio foliju tako da izgleda potpuno kao fabricka varijanta. Ne znam da li reklamiram, ali informacija o cenama bi meni znacila, pa cu je podeliti: 800 dinara za obicnu, a 1000 za anti finger foliju.

Domet Wi-fi-a je izvanredan, tamo gde SGSII ima jednu crticu, 5097 hvata tri, a kod mene je to u stanu, na rastojanju od recimo desetak metara vazdusnom linijom, na dva sprata, sa dosta prepreka.
Pokusao sam da opisem sto detaljnije, da bi svako mogao da stekne utisak o tome kako bi to radilo u njegovom prostoru...

Morao sam prekinuti izlaganje, a sad da nastavim sa jos par utisaka...

Baterija se puni dosta dugo, po tri - cetiri sata, to je nesto na sta nisam navikao na dosadasnjim uredjajima, mada nisam imao tablet do sada, tako da ne mogu da uporedim.

Kada budem probao vise aplikacija i kada budem imao nesto da dodam, podelicu to ovde, jer i ja sam sve informacije odavde pokupio...

je l' neko uspeo sa JB rom-om da nakaci flash preko USB OTG? Nikako ne uspevam da nadjem podesavanje da tablet radi kao USB host device...

Poslednja izmena:
vidim da postoji "USB Host Controller" ikonica,tu su podesavanja, ali ne uspevam da mount-ujem mass storage device..neko uspeo?

Za ljude koji imaju problem s battery fix-om, postoji greška u samom update scriptu.
Dakle, skinite akku fix sa http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=33615891&postcount=248 i unzipajte ga.

Dobit ćete dva direktorija

META-INF
system

otiđite u poddirektorij

META-INF/com/google/android/

tamo se nalaze dva file-a

update-binary
updater-script

otvorite updater-script u text editoru, deveta linija izgleda ovako

set_perm(0, 0, 0644, "/system/framework/servives.jar");

a treba izgledati ovako

set_perm(0, 0, 0644, "/system/framework/services.jar");

ispravite to, zazipajte ta dva direktorija, stavite fix na sd karticu i
napravite update.

Odradih kao što je Tabletoman rekao, ali problem i dalje postoji.
Ono što sam ja uspeo je da se, zahvaljujući Urosu0104 dočepam originalnog service.jar fajla iz JB-a. Kada sam ga ubacio u system/framework, dobio sam stanje pre ubacivanja battery fix-a: Tablet startuje bez punjača, ali ne povlači status baterije.
Ono što sam primetio je da je originalni service.jar 963kB, dok je ovaj koji dolazi u battery fix 955kB.
E sada ka bi neko mogao/hteo/znao od ta dva napravi jen koji bi radi, bilo bi sjajno :)

Za ljude koji imaju problem s battery fix-om, postoji greška u samom update scriptu.
Dakle, skinite akku fix sa http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=33615891&postcount=248 i unzipajte ga.

Dobit ćete dva direktorija

META-INF
system

otiđite u poddirektorij

META-INF/com/google/android/

tamo se nalaze dva file-a

update-binary
updater-script

otvorite updater-script u text editoru, deveta linija izgleda ovako

set_perm(0, 0, 0644, "/system/framework/servives.jar");

a treba izgledati ovako

set_perm(0, 0, 0644, "/system/framework/services.jar");

ispravite to, zazipajte ta dva direktorija, stavite fix na sd karticu i
napravite update.
Uradio sam ovo ali rezultat je isti kao i ranije, trouglići se opet beskrajno vrte.
Uradio sam i Wipe cache, Wipe Dalvik cache, ali ni to nije pomoglo.

Da li je još neko ovo probalo i da li je uspelo?

Ako ovo nije uspjelo onda stvarno ne znam što ne valja. Ja sam napravio JB update, promjenio fix kako sam opisao i sve radi.

Nadam se da će te uspjeti srediti tablet, jer od updatea ovo je novi uređaj.

Tabletomane, ajde nam okaci svoj modifikovani battery fix, pa da probamo.
Hvala lepo.

Hvala u svakom slučaju. Možda će neko još probati pa naći rešenje (ili je problem samo kod mene).

Inače, slažem se da je nakon update-a na JB ovo prosto kao novi uređaj. Sve radi brže, glatkije, baš kako treba.
Jedino baterija malo kraće traje, ali to je verovatno posledica ubrzanja.
Samo još da rešim ovaj problem sa uključivanjem i to je to. Kad sam kod kuće i nije neki problem (mada je malo smor), ali ako se tablet ponese negde možda bude problem.

Ja tablet nisam gasio tacno 100 sati, nema problema... :)

Nazad
Vrh Dno