Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Jok, custom. Razmišljao sam da prodam ovaj tablet i kupim Nexus 7, ali sam posle ovog jb odustao. :)

Sumnjam, posto on ima drugi procesor, nije rockchip rk2918.

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=29649602&postcount=4

Nema kernel za Ultra...

Mada... Treba procunjati po netu, ja sam našao da su BQ Kepler 2 i 5080 PRO npr identični uređaji, i kerneli su samim tim isti... Ako nađeš neki od modela koji je isti kao tvoj (pogledaj šta kepler ima od modela a da je po spec isti kao ultra), i ako taj kernel/fix ima u temi na xda, verovatno će raditi, mada stoji i ovo što je ozazi rekao.

Poslednja izmena:
.... zasnovanih na RK29 arhitekturi, samo je potrebno ubaciti odgovarajući kernel....

Šta si mislio pod ovim ubaciti odgovarajući kernel ??

Kako da napravim update na JB ?
Da li se rom upumpava kao i svaki drugi (vol up, reset itd itd) ili ima neka caka?

Planirao sam update na JB za vikend kad budem imao malo više vremena.

Hm ne bih onda da se zezam, nov sam u android vodama. Hvala na odgovorima :)

Da, uz odgovarajući kernel jeste, mada mi nije najjasnije nešto. Na ovoj stranici se nalazi kernel sa battery fix za moj 5080 pro http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1903745&page=23 pos #229, a na ovoj stranici se nalazi fix koji sređuje ono što kernel sa battery fix-om zezne - rotaciju ekrana http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1903745&page=25 post #242. Međutim, ozazi je isto instalirao fix, ali njemu je Oma postavio neki generički fix za sve tablete i sa kojim ne treba da se menja kernel (na istoj strani post #248)!!! E sad zašto uzvičnici? ZAto što sam večeras glumio besposlenog popa i hteo da krstim jariće, i instalirao kernel bez fix-a i taj generix akku fix i tablet mi se zaglavio na boot animaciji... Morao je da padne ponovo clean install, tako da ne znam koja je tačno priča oko tog generic fix-a.

U svakom slučaju pošto je ovo tema za 5097 mislim da će Ozazi dati konkretniji odgovor ili uputstvo.

Poslednja izmena:
@ozazi, sto se tice ovog fix-a...vidim da postoje 2 foldera...da li ih samo kopiras na odredjena mesta ili...? Ustvari, samo ovaj META-INF mi je problem? sta sa njim?

Poslednja izmena:
Ne, ne, ne raspakujes zip fajl, samo flesuj preko clockworkmod (cwm).

+ - i power. Ali imas i program u tabletu, rebooter ili tako nesto. Ides na reboot to recovery.

Jesi imao problema da mount-ujes "/sdcard" u CWM modu? Izbacuje mi "Error mounting /sdcard"

Da, to je gska koja se resava formatiranjem kartice, tako bar rece neko na xda. Ja to nisam probao, prebacio sam sve podatke, pa mi se ne vraca sve opet.

Moze li neko od vas sa JB da snimi klip I okaci ga na youtube ili dropbox? Interesu je me koliko se brzina I fluidnost koriscenja poboljsala.
Bio sam tacno u istoj dilemi da prodam 5097 I kupim nexus ali ako je se popravio kao sto kazete volio bih to I da vidim prije nego sto krenem u zezanje sa instalacijom. Jos jednom molba da neko snimi kratak klip (kretanje krooz meni I programe, surf netom malo multi- taskinga) :wave:

Poslednja izmena:
Uradicu to za koji sat, ionako sam planirao da uradim. :)

Mene ponajviše zanima kako browser radi na JB.
Inače na ICS 5097 nemam zamerke na brzinu launchera ili kretanje po meniju ali browser, naročito ako se otvori više tabova pa se prebacuje između njih, ubija od sporosti.
Znam za Dolphin, i jeste, brži je, ali nemam u njemu bookmark-ove sa desktopa tako da mi ne radi posao.

Snimio sam, jos da se upload-uje. inace, rotacija na kraju klipa nesto nije radila, ali obicno radi. :) cim se zavrsi, postavicu link. komentari su pozeljni (ako hocete da vidite jos nesto). :)
proradila posle restarta, mozda izbacim taj deo. :)

Poslednja izmena:
Snimio sam, jos da se upload-uje. inace, rotacija na kraju klipa nesto nije radila, ali obicno radi. :) cim se zavrsi, postavicu link. komentari su pozeljni (ako hocete da vidite jos nesto). :)
proradila posle restarta, mozda izbacim taj deo. :)

Superiska a sto se rotacije tice nista strasno zna i meni da se zaglupi posebno poslije skidanja sa punjaca, ali restart je cudo :)
Ajde ajde kaci Ozazi cekamo klip kao beba zvecku!:happy:

Ovaj Youtube je prso. prvo upload-ujem, zaglavi se na processing. onda opet, kaze mi da sam ga obrisao... sad sam pustio po treci put... za sat vremena treba da zavrsi. :/

Ovaj Youtube je prso. prvo upload-ujem, zaglavi se na processing. onda opet, kaze mi da sam ga obrisao... sad sam pustio po treci put... za sat vremena treba da zavrsi. :/

Hehe bas kad treba onda nece da ga hebes. Valjda ce treca sreca da upali ako ne onda je dropBox resenje.;)

Bravo ozazi i hvala jos jednom. Interesuje me jos jedna stvar kod mene sa fw 1.06 se desava i kad ostavim wifi on i stikliram opciju allways on ako ga stavim u sleep on ga svakako gasi nakon nekog vremena iako je aktivirana opcija stalno on. Da li je taj bug ispravljen na JB? Kako se ponasa sa Vecim Pdf fajlovima npr kod mene se malo muci evo npr skini ovaj casopis koji je dzabaka a fajl je 35mb pa javi.
http://www.tonepublications.com/magazine/

odlično radi sa ovim pdf fajlom, samo se na trenutak ukoči, pa nastavi. koji program koristiš za pregled? adobe reader je najbolji i najbrži.

Nazad
Vrh Dno