Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Isti problem sam imao. Proveri datum na tabletu - meni se pomerio na 2010 godinu i zbog toga mu svi sertifikati izgledaju nevalidno. Play store takodje koristi sertifikat da ostvari secure vezu, pa zato ne radi.

Hvala, očigledno je ovo bio problem, posle hard restarta se resetuje i datum i onda nastanu opisani problemi. Sredio sam datum i sve radi normalno.

cube ima 1.2 ghz proc :( mislim da to nebude radilo

Nema, ima 1GHz.. Kod kineza ti je to ko kod nas internet, tj sve je 25% sporije nego sto se reklamira :)

Cak sam skoro naisao na rom koji oveklokuje cube na 1.1GHz

kolko sam ja uspeo da pronadjem, najslicniji ovome je nextab, e sad koji je tacan model, ne mogu da se setim. On je za americko trziste, ali sam ih vidjao i kod nas... inace, onaj rus je na svom youtube kanalu napisao da 4.1.1 dolazi "very soon" :)

Wayteq xTAB-100is je prepakovani Cube kod nas. Korisim sve Cube romove vec 2 meseca.

Pozdrav momci recite mi da li je moguce gledati online filmove i slusati npr radio s preko neta?

Pozdrav momci recite mi da li je moguce gledati online filmove i slusati npr radio s preko neta?

Za online radio skini aplikaciju TuneIn radio.
A sad za gledanje filmova online neznam. Ako tablet podrzava flash verovatno ce ti raditi svi ti sajtovi za gledanje online koji ti rade i na kompu...

Foliju sam kupio na auto-pijaci, 150 dinara za 20x120cm. Posle sam sam sekao, i ispalo je skroz ok. :) tj, cena je cak i manja, ostalo mi je jos 20x90 cm. :)

Jel ima mogućnost da se zameni staklo na tabletu? Ćera ga je bacila na pod i staklo je puklo. Tablet i dalje "normalno" radi, ali je staklo ispucalo.

Probaj da se obratis uvozniku, da vidis dal mogu na neki nacin da ti izadju u susret.Mislim da to niko nemenja

video sam da se pojavio, ako sam dobro procitao problem sa indikatorom baterije je u kernelu...tako da neka aplikacija za prikaz nivoa baterija verovatno nece pomoci.
Jesi pokusao da instaliras neku takvu aplikaciju?

Jesam, ne pomaze... imam i problem sa povezivanjem tableta preko usb-a, nece da radi. ali svakako radi mnogo bolje od ics. onaj sa ruskog sajta sada kaze da ipak nece biti zvanicnog jb za tablet... :/

onaj sa ruskog sajta sada kaze da ipak nece biti zvanicnog jb za tablet... :/

To je baš bedak. Uzeo sam prestigio dobrim delom zbog priče o tome kako imaju dobru podršku i redovno izbacuju updateove za svoje tablete. Pa, nisu se baš pretrgli sa ovim.

To je rekao taj sa foruma, mozda bude nesto... Prestigio se ne oglašava, ali trenutno nemaju bolje tablete, tako da mozda i bude. Ali je razlika stvarno vidljiva, jb leti...

Zeza, zeza, vidi šta napravi :), ali ispraviće, nije veliki problem, ovo je sitnica oko rotacije, bitno da su našli fix za bateriju. Ako te ne mrzi prati povremeno tamo temu, izbaciće fix i za 5097 pro.

Pratim, ionako sam prehladjen pa nemam sta drugo da radim. :) mene vise nervira ovaj problem sa povezivanjem sa laptopom, ne mogu da prebacim titanium backup podatke. :)

Koliko ja vidim, manje više sve su isti tableti kod prestigia, razlika je u veličini. Kod mene isto nije radilo kako treba kada stavim na mass storage, ali kada stavim na MTP, sve radi kako treba, vide se obe memorije (nand i ext) i normalno kopiram.

Prepozna preko mtp, ali nece da kopira... instalirao sam sad nfs most wanted, radi bez problema, bez seckanja. :)

Na FB kažu da se radi na JB za 5097... :cigar:

Jel moze pomoc u vezi jb update. Sta triba sve napravit jer ima puno tih linkova a jos nisan radia ovakav update?

Jel vredi gubiti vreme oko ovoga JB roma?
Mislim, sada sam sve fino podesio na 1.08 rootovani i ne da mi se zezati sa JB ako nema neke vidljive prednosti.

Sta je sa performansama na JB? Ide li brze, glatkije? Kakva su iskustva? Kakva je potrosnja baterije?
Vidim ima i problema sa rotacijom displeja i jos kojecega. Da li jos malo sacekati da se to sdi ili izadje zvamicni JB upgrade?

Ja sam primetio samo jedan problem, a to je da prilikom povezivanja sa laptopom ne prikazuje njegovu memoriju, dok eksternu sd karticu vidi. Ali nekima to nije problem.
Ja sam izuzetno zadovoljan ovim romom. Rotacija radi, sve radi mnogo brze i glatko. Launcher je odlican, prestao sam da koristim apex kolko je dobar. Rotacija je znacajnije ubrzana, animacija je bas lepa. Baterija, cini mi se da je ista kao ranije, ali ga svakako mnogo vise koristim. Jos jedna prednost jeste browser. Mnogo brze radi, nema vise ponovnog ucitavanja stranica koje su otvorene u pozadini. Sajtovi kao engadget skroluju bez zastajkivanja. U sustini, bolje je za nekih 20-30%. Ako vas jos nesto zanima, tu sam. :)

Vrh Dno