Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Upravo mi je stigao OTG adapter sa ebaya i sve radi super, usb, mis... je li netko pokusao prikaciti BT ako je uopce moguce i kako ga podesiti? 😱

I ja imam problem ali sa internetom, wlan je povezan ima konekcije ali kao hocu da otvorim stranicu preko browser-a prilikom ucitavanja strane, stane i pise da stranica nije pronadjena isto tako je i sa Play Store app. Probao sam i factory reset i da vratim na fabricki FW 1.0.6 ali nista ne pomaze. Plasim se da nije zreo za reklamaciju. Da li neko ima neko resenje-predlog?

Upravo skinuh najnoviji update za youtube aplikaciju. Izgleda da youtube HD video sad radi bez problema, ne bafruje i ne zastajkuje posle nekog vremena kao ranije. Odgledao sam full HD "big buck bunny" animaciju u 1080p u trajanju cca 10 min, glatko i bez ijednog trzaja.
Stvari sa ovim tabletom definitivno idu nabolje. Još da Skype omogući pozive preko zvučnika bio bi skoro pa savršen za lovu koju sam dao za njega.

Slazem se, tablet radi kao sat. 🙂 evo vec deset dana ga nisam restartovao, nemam nikakvih problema. pokusacu sto duze mogu bez restarta, bar dok ne dobijemo JB. inace, punim ga svake noci, baterija mi izgura ceo dan normalnog koriscenja, od jutros u 8 do sad, sad je na punjacu sa 15% baterije, i oko 3 i po sata screen on.
bas sam gledao i Galaxy tab 7.0, nisam navikao na tako mali ekran. 😀
baksuz, tablet mi se sad restartovao. 🙂 restartovao mi se komp dok sam prebacivao nesto preko air-droida, i tablet se posle pet minuta sam restartovao. 🙂

Poslednja izmena:
Kod mene nije bas tako. Tablet ne radi lepo i nisam bas zadovoljan,koristim fw 1.0.8 root-ovani.Primera radi: Kda pisem neki tekst ili poruku, slova na tastaturi mi kasne u odnosu na brzinu kucanja sto me uzasava ponekada mi stranica na netu zakuca u mestu pa se posle par minuta sve vrati u normalu I jos mnog bagova....
Za ozazia
Druze onaj link sto si mi posla ne otvara mi koji je to lik vec glavnu sticu sajta.Ajde ako ti nije problem pitaj ga ti sta da uradim pa mi javi.

Jel imas mozda previse procesa ili servisa koji su stalno upaljeni?
Kad koristim go keyboard ista mi se stvar dogodi🙂 ali zato je i ne koristim

Kod mene se to ne desava, prati tekst dok kucam.Nije ono da leti ali ne kasni tako kao sto je kod tebe.

Jel imas mozda previse procesa ili servisa koji su stalno upaljeni?
Kad koristim go keyboard ista mi se stvar dogodi🙂 ali zato je i ne koristim

Nisu druze bas pratim,imao sam do skoro mem SD karticu I kako sam je izvukao delimicno se poboljsalo ali opet kasni.Kako to mislis go keyboard?

Poslednja izmena:
Nemam sad tablet kod sebe, ali da ti nije uključena predikcija teksta, tj. da tablet unapred pokušava da pogodi šta kucaš? Ako jeste, isključi to, probaj da isključiš.

Jel probao neko kako pasuju silikonske/TPU obloge za ipad2 na naš tablet?
Kontam da se ne poklapaju mesta za dugmiće i tako to... tu će skalpel da radi, ok.

Klinja od godinu ipo krenuo da ga nosa po kući pa je već namecao par ćoškova. 🙁

Jel probao neko kako pasuju silikonske/TPU obloge za ipad2 na naš tablet?

Nisam baš kupio oblogu, nego ovu futrolu:

Tablet je u njoj fiksiran duž ivica nečim što veoma podseća na silikonske obloge.

Odmah da ti kažem - ne pasuje. Nije problem samo par milimetara koliko je naš tablet širi od iPad 2, nego i što je bočni profil veoma različit, pa tablet neće sasvim da uđe u žljeb.

Rezultat je, bar kod mene, pomalo komičan, futrola mu stoji kao debeljku uske panatalone, "preliva" se stomak preko kaiša :d

Cela konstrukcija se drži samo na 4 ćoška, ostalo spada sa tableta. A i kad hoću da zatvorim futrolu kao knjigu, moram malo da pritisnem...

Pošto mi tablet služi samo za po kući, nije tako strašno, ali ne bih se usudio da ga pokažem na nekom poslovnom sastanku 🙂

Sve u svemu, zaboravi na tu ideju.

Da li neko zna, kako se na prestigio-vim tabletima radi hard reset ?

Gurneš spajalicu u rupicu kod Volume tastera sa gornje strane.

Mislio sam da obrisem sve podatke sa tableta, posto ne mogu da mu pristupim zbog zaboravljenog sablona, za otkljucavanje ekrana

A to. Uradi mu firmware update, nije bitno što već ima poslednji FW. To definitivno briše sve s tableta.

Pozdrav ljudi,imam slican tablet tj noviji model 5197 i na njemu je sve kao sto je i kupljeno nista nije dirano,imam mts-ov internet modem,da li mogu njega nekako da podesim da mi radi internet na tabletu? model modema je zte mf 622

Hvala u svakom slucaju

Potreban ti je OTG kabal. AKo nemaš pozajmi od nekoga pa probaj da li radi modem. Mislim da na prestigio sajtu za taj model imaš i spisak modema koje podržava. Na sajtu imas i novi firmware za taj tablet.

Jel to onaj kabel sto u njega ukljucim modem a njega u tablet?
Ja sam tako prikopcao i modem svetli zeleno ali nema neta,ne znam da li smem da radim taj update i ako radim da li time mozda gubim garanciju?

ovo je njihov zvanicni update tako da slobofno pici. mislim da ti taj kabal nije odgovarajuci. potrazi u prodavnicama opreme xa mob telefone OTG USB kabsl ili kod kineza na webu www.dx.com

Probao sam da flashujem ovaj tablet sa romom od Cube U9GT2, i nije hteo da bootuje. Sa kernelom od Prestigia i systemom od Cube je stigao do boot animacije i zakucao tu. Po specifikacijama su slicni, a za Cube ima gomila romova, pa da li je neko zainteresovan da probamo da portujemo neki, ili ako nekog ne mrzi da proba da flashuje neki rom za cube, mozda ja radim nesto pogresno, mozda i rade romovi bez ikakve izmene...

U sustini to je samo do kernela, moze i nas da radi na 1.2 komotno... Jel neko nasao neki custom rom, makar i od drugog tableta, ili bar ima informaciju koji tablet je klon Prestigia?

kolko sam ja uspeo da pronadjem, najslicniji ovome je nextab, e sad koji je tacan model, ne mogu da se setim. On je za americko trziste, ali sam ih vidjao i kod nas... inace, onaj rus je na svom youtube kanalu napisao da 4.1.1 dolazi "very soon" 🙂

Pozdrav narode, imam dva problema, zanima me da li je neko imao isti slucaj: play store mi je pobrljavio, kada ga ukljucim javlja da nema konekcije sa internetom, iako net normalno radi. Drugi problem je u browserima (stock i dolphin), koji god sajt da otvorim javlja mi da ima problem sa security sertifikatom i ta poruka se pojavljuje non-stop. Da li se nekome desavalo ovako nesto, i kako ovo da resim? Najveci problem mi je play store, posto ne mogu nista da instaliram. Probao sam hard reset ali nije pomoglo.

Pozdrav narode, imam dva problema, zanima me da li je neko imao isti slucaj: play store mi je pobrljavio, kada ga ukljucim javlja da nema konekcije sa internetom, iako net normalno radi. Drugi problem je u browserima (stock i dolphin), koji god sajt da otvorim javlja mi da ima problem sa security sertifikatom i ta poruka se pojavljuje non-stop. Da li se nekome desavalo ovako nesto, i kako ovo da resim? Najveci problem mi je play store, posto ne mogu nista da instaliram. Probao sam hard reset ali nije pomoglo.

Isti problem sam imao. Proveri datum na tabletu - meni se pomerio na 2010 godinu i zbog toga mu svi sertifikati izgledaju nevalidno. Play store takodje koristi sertifikat da ostvari secure vezu, pa zato ne radi.

Evo lepe vesti iz prve ruke.
U najskorije vreme stize JB za 5080CPRO i za 5097C 🙂

Nazad
Vrh Dno