Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

1)Ostavi usb ukljucen
2) kad se upali tablet normalno ga ugasi
3) vol + i reset
4) Tad bi te tribalo zatrazit drivere na kompu.

Hvala ti braticu puno,konacno je uspelo.... SVAKA CAST NA ODGOVORU......:Klanjanje

HVALA SVIMA....

Recite mi koja je razlika izmedju rootovanog firmware 1.0.6 i oficijalnog sa njihovog sajta? Da li vredi izgubiti garanciju???

Poslednja izmena:
Ako vratis sluzbeni fw nisi izgubia garanciju 🙂
S rootovanim imas veci pristup uredaju i rograme koji trebaju roott da bi radili.

E ljudi jer postoji neko resenje za Talking Tom2, nikako se ne cuje zvuk, da li se nekako moze resiti taj problem? I jos nesto, internet preko tableta mi radi lepo ali ne savrseno kao na kompu vec zna da isecka stranicu,tastaturu...., a net mi je dosta brz tako da sam gotovo siguran da je do tableta ili pretrazivaca(koristim njegov fabricki,a Chrome dosta tesko radi)? Da li smem ukljuciti tablet na punjac kada je prazan i nastaviti rad sa njim ili moram prekinuti, ugasiti i staviti na punjac? Nadam se da vas nisam mnogo udavio pitanjima ,ali sta da radim skoro sam ga uzeo pa bi mi par saveta dobro doslo.
Cisto da javim da sam zavrsio update firmware 1.0.6 sa oficijalnog sajta i tablet mi radi dosta dobro,cak sta vise malo bolje nego sa predhodnim. Jos jednom puno hvala na odgovorima....

Poslednja izmena:
To za internet, to je zbog jednojezgarnog procesora. skini dolphin browser, on radi mnogo brze. zasto ne bi smeo da nastavis sa radom? slobodno, nista mu ne fali. 😀

Pa plasim se da ne zeznem bateriju. 🙂 A kako kod tebe radi Tom2 da li se cuje zvuk? Meni je najvise zbog klinke, u pocetku je radio i sve je bilo normalno ali je sada prestao i nece da zucne a ona jadna samo ide po kuci i vice "Maca,maca...." I kako sada ja njoj da objasnim da maca ne radi kada ima samo 19 meseci.

Iskreno, nisam ni probao.Probacu sad. Ma u garanciji je,i da ode baterija, zameniće ti za novi. 🙂

Garancija vazi i na bateriju 😀?? A reci mi da li mozda znas, da li sam ja sada prilikom updejta firmware sa ofecijalnog sajta izgubio garanciju?

Nisi, to je zvanični update, garancija važi. Pa ako crkne baterija tablet neće moći da se uključi,a pošto se baterija ne može izvaditi, neće znati zašto je prestao da radi. Tako bar ja mislim. 🙂

Jesam, mikrofon radi, ali zvuk ne. Ne znam u cemu je problem...

E isti problem je i kod mene, najverovatnije nije dovoljno kompitabilan, mozda ce neko drugi znati u kako da resimo problem.Ma da sam ja citao na nekim forumima da ce to resiti nekim od updejtova, ko ce ga znati.

Talking Tom 2 boluje od istog problema kao i Skype - zvuk radi samo sa slušalicama, ne i preko ugrađenog zvučnika.

Ako ne reše problem sa Skype i sl. programima oko zvuka do novembra, gledaću da prodam 5097 i da mi neko donese onaj Kindle HD 8.9, jako mi se sviđa, mnogo više od Nexus 7-ce.

Ljudi da li mi neko ukratko moze objasniti kako da uradim beck up podataka? Zeleo bih da ubacim rootovani firmware pa da bih kasnije mogao da ga vratim na oficijalni.

Bez root-a ne možeš da koristiš backup alatke tipa Titanium backup, li ako ja tebe razumem, ti ne želiš da backupuješ podatke nego sam sistem, a to ti ni ne treba.

Skineš sa Prestigio sajta poslednji FW i kad želiš da se sa root-ovanog FW vratiš na oficijalni, samo update-uješ FW tim poslednjim i to je to, nema ni traga root-ovanom FW.

Ubacio sam i ja ovaj 1.0.8, fino radi, mada ne vidim velike razlike u odnosu na root-ovani 1.0.5.

Ok, razumeo sam.Ja bih da uradim beck up kompletnih podataka iz tableta. Taj postupak mene zanima.Hvala na odgovoru...
Da li si probao 1.0.6 I koja je razlika izmedju 1.0.6 i 0.8??

Poslednja izmena:
Ljudi ponovo mi treba pomoc. Instalirao sam FW 1.0.8 root-ovani i instalirao sam titanium beckup, medjutim kada beckpu-ujem podatke i nakon toga uradim factori reset opet nema nicega u tabletu. Da li postoji mogucnost da se program podesi da podatke beckpu-uje na sd kartici??

Ozazi,
izgleda da su povukli ovo iz opticaja.
Možeš li da ga uplouduješ negde i podeliš sa nama koji nismo skinuli na vreme?

@markogzn

Hvala, skidam upravo
instalirano!
Hvala još jednom

Poslednja izmena:
Ljudi ponovo mi treba pomoc. Instalirao sam FW 1.0.8 root-ovani i instalirao sam titanium beckup, medjutim kada beckpu-ujem podatke i nakon toga uradim factori reset opet nema nicega u tabletu. Da li postoji mogucnost da se program podesi da podatke beckpu-uje na sd kartici??

Titanium backup uradi backup na /mnt/sdcard/titaniumbackup, a to je interna memorija. Kad uradiš factory reset on obriše internu memoriju.

Nisam našao kako u besplatnoj verziji da menjam lokaciju, pa samo posle backupa ručno prebacim folder titaniumbackup na /mnt/external_sd (micro sdhc kartica).

Kad želim posle da vratim taj backup, posle reseta/upgrade-a FW, iskopiram nazad folder titaniumbackup sa kartice nazad na /mnt/sdcard/

Poslednja izmena:
Aha znaci mora tako da bude, danas sam ceo dan pokusavao da namestim da uradim beckup na external_sd karticu ali bez uspeha. Bitno je da ostaju podaci na kartici, e sada sto rucno mora da se prebaci nije problem 🙂

E recite mi da li neki market unlocker radi, trazio sam po marketu i nista nisam mogao da nadjem. Mozda neko od vas ima neko resenje??

Poslednja izmena:
E recite mi da li neki market unlocker radi, trazio sam po marketu i nista nisam mogao da nadjem. Mozda neko od vas ima neko resenje??

Koliko ja kontam, nema šanse da Market Enabler i slični rade na tabletu bez 3G-a jer oni rade tako što lažiraju informaciju o operateru SIM kartice.
U našem slučaju Market određuje lokaciju preko IP adrese pa bi korišćenje nekog VPN-a u americi moglo da reši problem.

Recimo...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=964413
Ko ima vremena nek proba... 😉

Market enabler radi, koristim ga od kad sam rutovao tablet.

izvini, koristim market unlocker pro, ali je isto. 🙂 4pda, to je taj sajt. 🙂

Hvala druze puno,ne znam da li si citao google je izbacio doradjenu verziju Chrome app ja sam je skinuo i sasvim pristojno radi.

Probao sam je, opet mi je fabrička verzija najbrža,i dolphin je tu negde. Kad bi dobili update na jelly bean, to bi bilo odlicno. 🙂

Nazad
Vrh Dno