Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Meni se nešto uzjebao tablet... već dva dana za redom mu se dešava da prestane da veruje svim sertifikatima (barem svim koje sam probao).
Za svaki sajt koji koristi https prijavljuje "not trusted" greške, i sve što interno koristi https prestane da radi: GMail, Play Store, Twitter... Usput mu se i vreme poremeti i ode na 1.1.2011 a nije bilo namešteno na automatic pa da kažem da je nešto do toga.
Pod Settings/Security/Trusted Credentials je na izgled sve ok - lista izgleda isto kao na SGS2 koji nema nikakvih problema.

Uradio sinoć factory reset i to je rešilo problem ali jutros se zaglupeo na punjaču posle čega se problem vratio. Evo sad sam uradio po drugi put factory reset i neću da instaliram ništa sa marketa, da eliminišem 3rd party aplikacije kao uzrok, pa da vidimo koliko će da potraje ovaj put.
Inače, FW je ne-rootovani stock 1.0.6.

Ima li neko ideju koji mu je đavo?

Nije gb verzija , vjerojatno se to moze prosirit nekako sad kad je root 🙂

upravo instalirano root je tu

Meni se nešto uzjebao tablet... već dva dana za redom mu se dešava da prestane da veruje svim sertifikatima (barem svim koje sam probao).

Da odgovorim samom sebi... Problem je bio samo u časovniku koji se poremetio i otišao u 2010/2011 godinu. Svi sertifikati imaju vreme važenja od-do. A pošto je moj table otišao u prošlost, najednom mu ni jedan od sertifikata više (još) nije bio važeći. Da je barem poruka o grešci bila odgovarajuća, nego "certificate not from a trusted authority". 🙁 Poslala me na potpuno pogeršnu stranu... Tek slučajno sam video da mi je vreme na tabletu poremećeno ali nisam to odmah povezao sa problemom jer, jelte, poruka uopšte ne ukazuje na to.

Ajd sad, kad sam već zbrisao tablet, mogao bih da iskoristim priliku da instaliram neki rootovan rom sa 1GB data particijom. Jel može neko da me uputi na najnoviji?

governor promijenjen s ondemand na interactive sve je fluidnije 🙂 i cak mi se cini da i web ucitava brze

Kako 1.0.8? Zar nie poslednji 1.0.6?

Da nije ovo ROM za 5197 Ultra, oni imaju 1.0.8?

ozazi, jesi ti ovo probao?

Ne, za 5097 je.. Kako, ne znam. Cekam da mi se napuni tablet pa da ubacujem.

OK, javi kako je proslo i kako radi.

Ja sam nosio tablet tri nedelje na letovanje, super mi je služio, laptop mi nije ni trebao. Zato sam ga i bio ostavio na 1.0.5 ona 1GB rooted verzija, da budem siguran.

Sad sam kući, mogu opet da se igram, sutra ću imati vremena i ja da uradim update.

evo sad sam ubacio. pise da je 1.08. ima 1gb ya instaliranje aplikacija. samo sto se sve brise kad se radi update, moracu sad opet sve da instaliram.

Ako si imao rooted tablet pre, što ne uradi backup preko titanum backup-a i sve vratiš posle nazad bez reinstalacije?

Javi utiske kad sve instaliraš, da li nešto ne radi, ili je nešto proradilo (npr. izlaz na zvučnicima u Skype).

Poslednja izmena:
to sam i uradio. 😀 samo sto moram da jurim stariju verziju, lucky patcher ne radi sa ovom novom. inace, deluje mi da radi malo brze, a ono sto sam primetio je da sad launcher ima samo 3 stranica.

1.0.6 probano radi bez greske samo je prostor za aplikacije 512 mb , na xda forumu ima nacin za prosirenje.

1.0.8 trenutno instalirano , 1 gb prostora. Sta se tice brzine governor je odmah postavljen na interactive sta nije slucaj kod 1.0.6. Kad san stavia interactive na 1.0.6 skroz isto je 🙂

Stavio i ja ovu divlju 1.0.8 verziju. Za sad deluje sve ok, možda je malo glatkije, nisam siguran... Jedino u podešavanjima tu i tamo proviri poneka reč na ruskom, ali ko mari? 🙂

To za pojavljivanje ruskih reci se meni desilo samo kada sam promenio jezik na engleski, posle restarta je nestalo. 😀

Jeste, reset je eliminisao ruske reči iz UI-ja. Hvala.

Btw, jutros sam imao malu paniku kad sam skinuo tablet sa punjača a on ni da bekne... Power dugme, spajalica, ni na šta nije reagovao. I to baš jutro pošto sam stavio rootovani rom. :smash: Na kraju je ispalo da je supruga cimnula ispravljač iz utičnice kad je usisavala juče. Tablet se umesto punjenja preko noći totalno ispraznio. 🙂

Zanimljivo je šta se dešavalo kad sam ga nakačio na punjač:
- Prvo, ništa... LED se ne pali i ne reaguje na power dugme. Ok, to mu dođe normalno kad se baterija totalno isprazni. :trust:
- Onda je LED počeo da blinkuje narandžasto... Power i dalje ne radi. Tiha jeza. :S:
- Tek posle nekoliko minuta LED počne da sija konstantno narandžasto i hoće da se upali. Kad se podigao, tablet je pokazao 1% baterije. Olakšanje. ,)

Nemoze se upalit sustav ukoliko baterija nije minimalno napunjena🙂

Jel netko pokusa overclock procesora?

Da bi se radio overclock potreban je kernel koji to podržava, kolko znam jos uvek nema takvog za nas tablet.

Pozdrav momci pre par dana sam kupio ovaj tablet i vec imam problem (danak ne iskustvu). Naime prilikom instalacije firmware 1.0.6 sa zvanicnog sajta kada ukljucim tablet na USB on se automacki upali(da li to tako treba) i win 7(64-bit) ga vec prepozna, a predhodno ga naravno ugasim po onom uputstvu(vol + i reset). Nikako ne mogu pokrenuti instalaciju drajvera ima li ko neko resenje za mene?
Problem imam sa mikrofonom i zvucnikom neke aplikacije nemaju zvuka kao sto je Talking Tom2 i Skaype.Citao sam na forumu da nije do kvara vec do softvera koji ce resiti neki update.

Unapred sam zahvalan na odgovoru i nadam se lepom druzenju i usavrsavanju znanja sto se android platforme tice.....

Probaj da ga povežeš preko drugog usb porta, meni na usb 3.0 nije radilo, na starijem jeste.

Da li tablet treba automatski da se upali kada ga povezem na USB ili je to sao slucaj kod mene? Probao sam na sve moguce portove i uvek se automatski upalio...A sto se tice instalacije i dalje ne mogu da pokrenem jer ga win odmah prepozna.

Poslednja izmena:
A kada radis update, jel ti je tablet ugašen prilikom povezivanja na komp?

To se kod mene nije desilo. Mozda neko drugi ovde moze da ti pomogne

I kada ugasim tablet na dugmence power off, pa ga prikljucim na USB on se i tada sam upali.

Evo sada sam ponovo probao da ga ugasim na vol+ i reset i kada sam ga prikljucio na USB opet se upalio, ne znam u cemu je problem.

Evo sada sam ponovo probao da ga ugasim na vol+ i reset i kada sam ga prikljucio na USB opet se upalio, ne znam u cemu je problem.

Ovo je malo nejasno objašnjeno u onom Prestigiovom uputstvu za flešovanje i imao sam isti problem kao ti. Sreća, još mi je sveže od juče. 🙂
Elem, trebalo bi tu operaciju izvesti ovako nekako, inače se upali i ode u USB storage mod, kao tebi:

- Ugasiš tablet (dugi pritisak na power dugme, izbor 'Power off' iz menija)
- Pritisneš 'volume up' i *držiš* ga
- bocneš ga u 'R'
- ubodeš USB
- sačekaš da Windows u balončiću obznani da je našao novi hardver
- tek sad pustiš 'volume up'

Srećno! 😉

Nazad
Vrh Dno