Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Citat sa Prestigio FB stranice:

‎5097, updated today 1.0.7, tablet won't start, not even with hard reset (battery full charged). Tablet dies about 2-3 times a day and won't come back on, it's getting frustating, i put the tablet in my bag when i take it out its dead and i can't turn it on, i just have to wait, sometimes it works sometimes not. Useless

Da li je nekom ponudio update na 1.0.7 ?

Poslednja izmena:
Na sajtu je 1.0.6, možda je pogrešno napisala.

Možda ... a može biti da su i sa 1.0.6 nešto zabrljali ... pa odmah krpe:smash:

Kako god, ja se držim root-ovanog 1.0.5. Više mi znače 1GB prostora za aplikacije, root i AdFree, nego tamo neke njihove ispravke.

Gubiš, ali je proces vraćanja na staro (bez ruta) veoma lak, samo flesujes rom sa sajta. Vredi.

Poslednja izmena:
Uradih i ja OTA update na 1.0.6. Završio je kompletnu proceduru za cca 40 min.
Za sada sve izgleda OK, sve je tu i radi, ne vidim neku vidljivu razliku u odnosu na prethodni firmware.
Videćemo kako će biti nadalje ...

Planiram da kupim ovaj tablet. Interesuje me da li podrzava VIPove 3g modeme? Koliko sam mogao da vidim u nekom od prethodnih postova neko je rekao da ne podrzava pa me interesuje da li se situacija p romenila.

Može li mi netko objasniti kako se napravi root na 1.06 i gde da skinem custom ROM.

Nabavih HDMI kabal za ovaj tablet preko dealextreme.
Radi super, samo što kada priključim HDMI onda dobijam samo sliku na TV dok display na tabeletu potamni.
Malo je nezgodno onda "nabosti" nešto i orjentisati se po crnom touchscreen-u.
Ima li neki fazon da dobijem sliku i na TV i na tabletu istovremeno?
U podešavanjima za HDMI nisam našao ništa u ovu svrhu.

Mislim da to ne može. Kada ljudi povežu tablet na tv obično zakače i miša a onda korišćenje nije problem... :)

Od kad sam prešao na 1.06 internet mnogo baguje. Kako da ga vratim na prethodni...?

Neće da se konektuje... Prepoznaje mrežu, čak piše da je konektovan, ali onaj znak je siv a ne plav... Ni reset nije pomogao iz prve... Ranije, dok je bio na 1.04 dešavalo se da po uključivanju neće da se konektuje i da nema zvuk, ali je isključivanje pa uključivanje rešavalo problem -sada to ne pomaže.

Imam čudan problem, ne znam da li je i kod vas tako.

Naime, imam seriju u 720p .MKV-u, svaka epizoda ima primarni audio stream ruski i sekundarni audio stream engleski. U MX-u normalno puštam seriju, ali samo dok ne prebacim audio na drugi stream, posle toga više nema zvuka. Default-ni video player ili nema mogućnost izbora audio stream-a ili ne mogu da nađem.

Drugi problem koji sam sada primetio je da mi veći .mkv fajlovi seckaju kad ih puštam sa USB stika preko OTG kabla, dok ako ih iskopiram na SD karticu rade normalno. Jel još neko ima te probleme?

I dajte još neki provereno dobar player pored MX-a.

Neće da se konektuje... Prepoznaje mrežu, čak piše da je konektovan, ali onaj znak je siv a ne plav... Ni reset nije pomogao iz prve... Ranije, dok je bio na 1.04 dešavalo se da po uključivanju neće da se konektuje i da nema zvuk, ali je isključivanje pa uključivanje rešavalo problem -sada to ne pomaže.

Mislim da je to do tvoje mreze a ne do tableta. Bar je meni tako, kada moj ruter zastopa, ikonica je siva i nista ne ucitava. Srecom imam slobodan wifi u komsiluku pa se samo presaltam na njega dok moj odblokira i sve radi ok.

Od kad sam prešao na 1.06 internet mnogo baguje. Kako da ga vratim na prethodni...?

I ja sam imao dosta problema posle OTA upgrade-a na 1.0.6. Posle factory reseta se situacija dosta popravila i ovo mi je do sad najbolja inkarnacija ovog tableta. Doduše, instalirao sam dosta manje softvera tako da je teško reći šta ga je klalo.

Mislim da je to do tvoje mreze a ne do tableta. Bar je meni tako, kada moj ruter zastopa, ikonica je siva i nista ne ucitava. Srecom imam slobodan wifi u komsiluku pa se samo presaltam na njega dok moj odblokira i sve radi ok.

Kod mene je slican problem postao takodje intenzivan nakon upgrade-a na 1.06, nakon sleep-a, ikonica je siva, ali mi ne pokazuje ni jednu drugu mrezu da se konektujem. Pomagalo je WiFi turn of / turn on. Posto mi je to islo na zivce malo sam googlao i negdje nasao da (nevezano za Multipad, nego Transnformer cini mi se...) - prebacivanje WiFi Channela sa 11 na 6 (na ruter postavkama) pomaze kod nekih. I izgleda da je i kod mene to pomoglo, posto mi se vec 3 dana nije desilo.

Na ruskom sajtu je izasla rutovana verzija 1.06. :)
Edit: ovo je verzija sa 512mb prostora za aplikacije, ali najavljuju i verziju sa 1gb.

Poslednja izmena:
Da li je neko pronašao neku aplikaciju za čitanje QR kodova koja radi na ovom tabletu ?
Sve koje sam do sada probao neznaju pronaći prednju kameru. :(

Evo pise da je izasla i verzija sa 1gb, ali verzija 1.0.8. Ali ja ne mogu pronaci link, nesto sam slab sa ruskim u poslednje vreme. :)

Btw, na 5197Dx Ultra, 1.0.8. je fabrički rootovan :). Ne znam da li ima neke veze, ali čisto da prenesem...

Nazad
Vrh Dno