Šta je novo?

Prestigio PMP5080C PRO

pa da na to sam mislio, od nazad... nije valjda da to smatraju normalnim :/ baš bzv ako su svi takvi... ja ću da tražim da mi zamene, ali se plašim da i taj drugi koji mi daju ne bude isto takav. baš me zanima šta će drugi da kažu, da li još neko ima takav problem.

Nalost mislim da je to slučaj sa svakim primerkom. I kod mene je ista situacija.

devojka me ubeđuje da ga ne vratimo... kaže "a ovaj je baš lep".... a ja joj kažem da će isti takav da dobije, a ona opet neće :d

videću sutra, idem tamo gde sam kupio, tražiću da mi raspakuju jedan da probam na licu mesta pa ako je isto neću da menjam a ako je bolje onda hoću. ovaj nisam probao na licu mesta jer je išao za poklon, pa sam hteo da bude upakovan...

Svi su takvi, kod nekih je više izraženo, a kod nekih manje.
Kod mene mora da se pritisne sa zadnje strane da bi se video problem, kada ga drzim normalno u ruci nema nikakvog talasanja ekrana, tako da sam na problem zaboravio i ne smeta mi uopšte.

Ako je tebi problem baš izražen zameni ga drugi koji ima manje izražen problem.

pa ono baš izražen.... ne znam kako se meri to baš izražen problem, ja kad sam ga držao u ruci nije se javilo ništa, ali kad ga je uzela ona počeo je da brljavi. a onda sam se ja setio šta sam pročitao ovde, uzeo ga u ruku i pritisao malo jače od pozadi i počeo je da brljavi... baš me zanima šta ću danas da uradim u radnji, kakav će da bude taj drugi koji mi donesu... hvala svima na odgovorima.

Objasni joj da ga ne pritiska jace, ako se to nepojavljuje normalnim drzanjem i koriscenjem ne vidim problem.Desavalo se to i kod jako skupih uredjaja ali kad se pritisne bas jako.....

pa ne mora baš jako da se pritisne da bi se efekat ispoljio, dovoljno je da se drži jednom rukom recimo, onda je pritisak prstiju na zadnji deo malo veći i onda se vidi, ako se drži sa dv ruke ne vidi se... a jel zna neko što se ovo dešava? mislim ono kućište tableta ne deluje uopšte toliko nekvalitetno da se ugiba prilikom pritiska da bi moglo da vrši pritisak na ekran...

@ed_hunter Kućište deluje da je čvrsto al ipak to je gumirana plastika i ona mora malo da se savija a ekran je verovatno toliko blizu da reaguje. Može biti iritantno ako se obraća pažnja, vremenom se manje primećuje a i navikne se čovek da ne pritiska jako pozadi. Mnogo je vašnije da toga nema pri pritisku sa prednje strane kao kod onih archosa ;)

juuu nije valjda da kod archosa brljavi kad se pipne sa prednje strane?

baš sam se razočarao, tablet je bombona. baš je brz i sa fabričkim romom, neću da se petljam da stavljam custom.

danas išao da zamenim i brljavi i taj drugi koji su mi doneli. zvali su ostale maloprodaje i kažu da i njihovi brljave... ja ne znam šta je ovo. vratili mi novac i sad sam poručio 5580 pro, ako i on brljavi mnogo ću da se smorim...

Veoma mi je drago da si uzeo devojci Prestigio, sad sam se setio koliko si pricao da samo budala moze da ga kupi u temi o NEX7 tabletu :) Ovo je mala sala....
Veoma mi je cudno da ti se to desava, sinoc sam probao u jednoj radnji i nije se desavalo tako nesto sa ekranom dok ga drzim normalno ( probao da ga drzim sa dve ruke i sa jednom gde je veci pritisak).Kada stisnem jace dolazi do problema ali ali samo kad stisnem jace.U svakom slucaju posto vidim da si porucio 5580 pro neces se pokajati radi kao sat, testirao sam ga nekoliko dana.

Pre dva meseca sam supruzi kupio ovaj model u tempu u NS za 9999 RSD i do sada nisam imao takvih problema sa ekranom.
Tablet je odlican za ulozeni novac, jedino nisam zadovoljan baterijom koja se brzo isprazni. Iskljucio sam sve f-je koje prazne bateriju ali ne pomaze, u mirovanju se isprazni za 30-ak sati ili par sati na netu.

@crniobad Karnel ne prikazuje dobro stanje baterije , sandby bi trebalo da izgura 2-3 dana bez korišćenja i 4+ sata net/video i to je ok.
Takav je kapacitet baterije kod svih jeftinijih tableta 3-4h net/video max.

Ja nemam tih problema na 5080c pro...jedino kad ga bas mnogo jako pritisnem,onda pocne da "brljavi"

Sto se tice baterija uvek na trenutne procente baterije dodati + 20 %

Izgubicu garanciju ako ga rootujem.Da li mogu ukoliko bilo potrebno da nosim tablet u servis,da vratim ICS,a da se ne provali da je rootovan?

Poslednja izmena:
izgleda da su neki više, a neki manje osetljivi na to, ali da svi imaju problem... ono što mene brine je da to možda ne šteti ekranu, pa ako se ekran pokvari da ne uvaže garanciju...

nije, kažu nema ga kod uvoznika, treba da se uveze nova tura. čekamo.... kapiram da će valjda ta nova serija da bude bez problema... nadam se :/

svideo se njoj i prvi i nije joj ni smetalo što ekran brljavi, ali meni bilo bzv, pa smo ga vratili...

Naravno ako je bas tako da na blagi dodir brljavi odmah se vraca.

dovoljno je držati ga jednom rukom, tako da palac bude napred a 4 prsta pozadi i problem se javlja. u prodavnici su se složili sa mnom. ne bih džabe pravio frku...

ne bih da reklamiram, jedna od poznatijih. ali u svakoj radnji će uraditi isto, sada su prodavci postali malo humaniji prema kupcima. stanje se popravlja, nije više kao nekad :)

edit: osim ako se izuzmu mobilni operateri. oni su stoka neviđena.

Da li neko ima iskustva sa custom ROM-om (Oma ili XTeam) i eksternim bluetooth adapterom ? Tj. da li funkcionise podrska (kernel bi trebalo da to podrzava) za ekterne bluetooth adaptere.

Ne, kernel ne podržava bluetooth (neko treba da ga prekompajlira i omogući RFKILL u njemu, i ja sam mislio da podržava) ali koliko pratim situaciju, dolaskom dualcore naslednika (5580) polako opada interesovanje za ovaj model, u svakom pogledu. Oma i dalje razvija ROM ali uglavnom za "Odys Loox" tablet koji ima (skoro) iste hw specifikacije kao i 5080PRO ali nedostaju patch-evi da bi ROM bio potpuno kompatibilan sa Prestigiom (to su su oni silni patchevi spomenuti u ovoj temi: battery fix, fix za rotaciju ekrana, fix za int i ext memoriju itd). Izbacio je CM10 rom ali je još uvek u beta fazi, ne rade neke stvari, a i patch-evi za JB ne rade na CM10. XTEAM je stao (za sada) na verziji 4.6. Prestigio je, opet, svojevremeno obećavao zvaničan update na JB ali je odustao, zbog izlaska novih dualcore modela, tako da mislim da je sa ROM-ovima u principu gotovo.

evo ako vam ovo može pomoći, zadnji xteamov update je 4,7 nije objavljen na sajtu. sa tim zadnjim updateom radi bluetooth nije savršenstvo nekad se sruši sistem ako je prije bio priključen usb stick ili miš, ali ako se reboota sistem i spoji pronađe ga odmah i uključi, ja sam ga spajo sa telefonom. e sad postoje drugi problemi sa kernelom a to je da ima samo 300 mb rama i ne radi accelerometar, tako da sam vratio keplerov kernel i sa xteamovom aplikacijom 'android all in one optimizer verzija 2,52' ja koristim xteamov rom. sporije se podiže sistem ali je po meni stabilniji od 'oma'.što se tiče aplikacija i igrica ja tu ne vidim neku razliku. što se tiče storage to sam rješio sa link2sd, 4gb particija na ext sd i 256mb swap,imam oko 200 aplikacija od kojih je 160 linkano i tu je ostalo oko 1gb,na unutarnjoj memoriji je 40ak iviše od 600mb slobodno, interna sd je skoro prazna tu imam 5,6 aplikacija koje ne rade kad se linkaju,a na ext sd su directory bindom povezani data i obb fajlovi od igrica i tu je ostalo više od 6 gb. e da ne bi sve bilo savršeno sistem se podiže više od 5 minuta ali to je android...samo ja otvaram igrice i aplikacije jednu za drugom a on ni da zakašlje u biti ga i ne gasim. ima sitnih problemčića ali u biti sam zadovoljan u odnosu na ono što sam kupio.

Ne znam zasto pored 1GB rama, ovom tabletu se desava da neke aplikacije sa marketa teze "tera" mislim na pojedine igrice. Da li neko zna u cemu je caka?

caka je u relativno lošijoj grafičkoj kartici... ima vivante gc800 koja nije baš brzinski šampion...
Od igrica koje sam probao skoro sve su radile bez problema i seckanja. Jedini problem sam imao kod par slabijih igrica gde prikazuje artifakte (neka dečija vožnja plažom i zen pinball koji je prsvljen za tegru). Od zahtevnijih npr. NFS Hot Pursuit ,Asphalt,Raging Thunder 2,BIA2,Riptide,Wave Blazer,Ski chalange, rade bez problema, seckanja i sl.. Znači grafička nije slaba, ne verujem npr. da je mali 400 baš toliko u prednosti možda 10-20%.

Poslednja izmena:
mali400 je mnogo u prednosti. mnogo je bolji čip to.

Jedino ako bi se merio FPS, a opet to se vidi i golim okom ako je grafička slaba onda je slajdshow i nije igrivo a kao što rekoh većina igara radi ok pa ne vidim neku prednost u igrama dok npr. pri učitavanju sajtova i brzini učitavanja slika je mali sigurno bolji i tu je primetna razlika (brzina učitavanja).
Jedino ako je drugačije pa kao kod PC-a drugačiji prikaz grafike od 50€ i one od 200€ to je onda druga priča ali mislim da toga na android igrama nema (detalji, antistrophic filtering antialasing i druge postavke).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno