Šta je novo?

Prestigio MultiPhone Dual 5300,5044,7450

Danas sam gledao 5044 u hendiju. Na prvu loptu deluje bas upecatljivo. Cena uz mixnet M je 180000 sto i nije tako strasno.

Ja se izvinjavam, dodao sam jednu 0 vise.
Cena je 18 000 dinara. :)

Valjda će se pojaviti na oglasima ovi telefoni koji se uzimaju kod operatera, pa će i cena biti bolja. I mene zanima navigacija, bila je neka priča da mtk čipovi imaju problema, poz

Valjda će se pojaviti na oglasima ovi telefoni koji se uzimaju kod operatera, pa će i cena biti bolja. I mene zanima navigacija, bila je neka priča da mtk čipovi imaju problema, poz
Novi MTK čipovi kao MT6589 nemaju problem sa GPS fiksom i navigacijom, već imaju problema određeni modeli mahom manje poznatih kineskih proizvođača, a sve to zbog loše (dizajnirane) antene.

Problem najviše prave aplikacije za trčanje i praćenje (Endomondo i sl.), ali koliko znam, tu problem pravi odsustvo kompasa.

Duke, bas dobro sto si se ti javio, citao sam opis tvog zte, odlicno si ga odradio. Reci mi kakav je ovaj 5044 prestigio u odnosu na tvoj zte i koja bi mu bila po tebi realna cena kod nas, kada se uporedi sa sličnim telefonima koji je mogu naručiti iz kine, mada mu je prednost garancija ostvariva ovde, poz

Poslednja izmena:
Duke, bas dobro sto si se ti javio, citao sam opis tvog zte, odlicno si ga odradio. Reci mi kakav je ovaj 5044 prestigio u odnosu na tvoj zte i koja bi mu bila po tebi realna cena kod nas, kada se uporedi sa sličnim telefonima koji je mogu naručiti iz kine, mada mu je prednost garancija ostvariva ovde, poz
ZTE V987 se prodaje u Rusiji u DNS-u za 11.490 RUB (~260 €). Realno bi se ovde prodavao za 30.000 i to bi bilo ok, ali bi bilo najbolje uz subvenciju kod operatera.

Na drugoj temi sam već pisao o Prestigio 5044 – najveći problem je baterija skromnog kapaciteta (2.000 mAh) i po specifikacijama mu je autonomija slaba, a to je i potvrdio član foruma koji ga ima. Da su stavili od 2.500 mAh, onda bi bio ok jer ne treba zaboraviti da kada se koriste dve SIM kartice da to dodatno skraćuje autonomiju rada i to ne malo, a koji je smisao onda kupiti dual SIM telefon, ako ne može pošteno ni dan izgurati? U odnosu na moj, po specifikacijama mu je prednost što je laški 30 g i ima kompas. Kvalitet izrade ne mogu komentarisati. Sve ostalo je na strani V987.

Meni 5044 ako koristim net po potrebi izdrzi baterija 2 dana, ako sam non stop na netu onda bez problema od ujutru do ujutru.Sto je sasvim OK kao i kod vecine telefona.

Ok hvala na odgovoru mislim da je pao izbor na 5044 deluje da je ok sada videcemo vreme ce pokazati,valjda se ne kvare ovi telefoni nisam imao nikada dodira sa njma pa pitam.

Jel moze ko da potvrdi eventualno oko brzine telefona 5044 recimo u poredjenju sa vrhom ponude s4 ili htc one*? Brzina u koriscenju, paljenje, multitasking itd... da li je kamera od 8mpx na 5044 pravi ok fotke i da li se video snima u stereo ili mono zvuku?

Ne znam kako mislis da poredis telefone ceja je razlika u ceni u radnjama dupla pa cak i vise.Nisam probao s4, one, verujem da rade bolje tecnije ali ja za sad nemam zamerke u radu za 5044, nema seckanja, kocenja.Kamera je pristojna ne koristim je toliko pa ne ne mogu da dam bas sud.

Ne znam kako mislis da poredis telefone ceja je razlika u ceni u radnjama dupla pa cak i vise.Nisam probao s4, one, verujem da rade bolje tecnije ali ja za sad nemam zamerke u radu za 5044, nema seckanja, kocenja.Kamera je pristojna ne koristim je toliko pa ne ne mogu da dam bas sud.
Nisam ni naveo da poredim cenovni rang, nego me interesuje ponasanje 5044 modela (quad core,1g ram) poredjenja radi sa drugim "poznatijim" brendovima, s3,s4,one-...itd. Meni je bitno u celoj prici i kamera (recimo gigabyte maya v2 je u klasi sa 5044 - i ima izvanrednu kameru). Razumem ja te besciljne benchmark testove i istaliranje trilion aplikacija, igranje igrica...ali ovako real life svakodnevno koriscenje..tatoo napisali ste da nema seckanja,kocenja itd...to je odgovor koji je recimo meni bitan - zahvaljujem..jel neko mozda slikao koju fotku da okaci koju sliku... koliko je trajanje baterije.. eto sada ja mozda zvucim dosadno ali mislim da puno podataka treba izneti da bi ostali citaoci benchforuma mogli doci do pravih informacija.

Napisao sam iznad moje trajanje baterije, ali bi i ja voleo da cujem nekog zahtevnijeg korisnika.Ja nisam bas zahtevan pa meni izgura i dva dana:).
Slike ajde videcu ja kasnije kad izadjem negde da slikam i okacim neke....

5044 je zanimljiv dual Sim sa jacim procesorom, ne moze se porediti sa n4 s4 itd jer je daleko ispod njih... imao SAM ga za vikend malo na testu I mogu reci da uopste nije los, paket je bogat ide futrola sveskica koja je po meni top fora za telefone koji imaju vecu dijagonalu. Baterija je drzala oko dan jedva uz normalno koriscenje ( malo WiFi, malo 3g od netA, oko pola sata poziva I po koji SMS ). Imate lep test o tom fonu na YouTube od brace Hrvata. OK fon mada nikada ne bi menjao Moj nexus za njega iako imam dva broja.

Evo izasla je kompletna recenzija ovog 5044 modela, vecina pitanja je nasla svoje odgovore ovde.. no svakako ne treba uzeti ovaj test kao jedinu smernicu prilikom odabira ovog modela.
BenchTest

Useo sam ovaj 5044 najaci model.
Sve je super, sem sto sagovornici imaju izrazen eho svog glasa kad pricaju sa mnom.

Ovo dosta kvari srecu, ima li neko predlog za resenje?

Probao sam da cackam setovanje gde se koristi korekcija signala pomocu pomocnog mikrofoan,ali nema efekta.

Negde zvucni talas sa slusalice, koji je dosta jak nadje put do mikrofona.
U svakom slucaju za razgovor je upotrebljiv tek kad se jako stisa...

Reci mi koju mrezu koristis, ja i par druagara isto koristimo 5044 troje nas je na telenoru i jedan na vipu, nemamo ovakvih smetnji.

Hvala ti na odgovoru druze, ja sam probao sve tri mreze, ako hoces pusti mi na pp, tvoj broj da te okrenem, da vidim kako se cujes, kod mene je jedino na VIP-u bilo par puta da se ne cuje taj eho.
Bas sam se smorio, odusevljen sam telefonom, ali taj eho ubija sagovornike...

Eho se verovali ili ne na nekim LG modelima javljao usled lose silikonske futrole, tipa onih kineskih najjeftinijih sto se imaju pazariti putem ebay-a , i zbog loseg rom-a na samim telefonima, no sa obzirom da na presitigio nema silikonske futrole verovatno je softver u pitanju..

Ovo su moje verzije softvera, da li se poklapaju?

Android version: 4.2.1

Baseband version: MOLY.WR*.W1248.MD.WG.MP.V6.P9,
2013/05/23 11:55

Kernel version: 3.4.5

Build number: PAP5044DUO.20130607.v1.0.21

Kod mene je sve isto kao i kod tebe, sve sa kojima pricam cujem savrseno.Niko se nije zalio da mene cuje lose.
E sad opet mozda glupo pitanje ali vredi pitati :)
Ja moj koristim sa obicnim poklopcem, bez onog sto se dobija uz jega na preklop.U njemu ima neki magnet koji pali gasi ekran.....Probaj da ra ugasis stavis obican poklopac za bateriju, upalis i onda vidi kako radi.Ili da probas da ga flesujes ako ima nesto na xda ili......

Ma ja sam probao sve verijante, sa poklopcima, bez poklopca, sve tri mreze.
Sludeo sam se skroz, ne nosi mi se nov telefon na servis da ga kupusaju...

Jel mozes da mi pustis svoj broj na PP, samo da te okrenem da vidim kako je.

Thx.

Da li je neko radi update za 5044 duo? I da li vredi ? Kamera trenutno ima bug ili mi se cini, slika samo po nekad?

v.1.0.29 je najnovija verzija. Da li je neko vec uradio update?

Uradio sam update. Ispravilu su sve bugove: kamera i eho problem.

Nazad
Vrh Dno