Šta je novo?

Prestigio Multipad PMP5570C DUO

arheolog1981

Slavan
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poena
395
Sad videh novog igrača od Prestigia, deluje zanimljivo po specifikacijama a i po ceni. Košta oko 14.000 dinara. Da li je neko došao u kontakt sa uređajem?

Model MultiPad PMP5570C DUO
Procesor Dual Core ARM Cortex A9 Rockchip RK3066 1.60 GHz
Veličina ekrana 7.0" 1024x600 Backlight LED IPS Capasitive multi touch screen
Radna memorija 1GB DDR3
Kapacitet interne memorije 8GB
Povezivanje Wi-Fi 802.11b/g/n, 1 x Mini USB, 1 x Mini HDMI, 1 x 3.5 mm jack
Podržani formati Podrška za sve audio, video, photo i e-book formate
Baterija Lithium Ion Polymer 4100mAh
Operativni sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich , upgradeable to Android 4.1 Jelly Bean
Kamera Back : 2 Mpixel, Front : 0.3 Mpixel
Ostalo Supported 32GB Micro SD/Micro SDHC Card, Mogućnost povezivanja sa eksternim 3G modemom preko host OTG kabla
3G opcija Mogućnost povezivanja sa eksternim 3G modemom preko host OTG kabla

Specifikacije su sasvim solidne, a i cena nije losa... ovaj rockchip je dual core, tako da bi trebalo da radi sasvim ok...

Za ove pare specifikacije su odlične, jedino je kapacitet baterije mali :/

Ako ti nesto znaci mogu ti postaviti rezultate testova za Prestigio 5580, slicnih su karakteristika ali mislim da ce 5570 brze raditi jer ima 1.6 cpu i 7"...javi ako te interesuje.;)

I 5580 deluje kao dobra kupovina... Za 16k se dobije fin tablet.

Ovo je po specifikaciji vise nego odlican uredjaj za 14k, imaju dosta novih najava i iznenadjenja.Veoma zanimljiv deluje i PMP5880D_DUO sa futrolom na preklop koja zakljucava tablet prilikom zatvaranja i pali ga prilokom otvaranja.Tu je i olovka :).Kao da imate rokovnik .....

Ovo je po specifikaciji vise nego odlican uredjaj za 14k, imaju dosta novih najava i iznenadjenja.Veoma zanimljiv deluje i PMP5880D_DUO sa futrolom na preklop koja zakljucava tablet prilikom zatvaranja i pali ga prilokom otvaranja.Tu je i olovka :).Kao da imate rokovnik .....

Prestigio je sve bolji i bolji. Kvalitet izrade, dizajn, podrška korisniku... a cene najpovoljnije na tržištu. Kad pogledam šta Bluberi nudi za veće pare bude me sramota zbog njih :)

Evo i mene sa testovima. Odradjeni su NenaMark2, Quadrant, BenchmarkPi, AnTuTu, nije se lose pokazao uopste za te pare. Deluje fino u ruci, velicina po meni najbolja, 8"...Uredjaj je vracen na fabricka podesavanja bez aplikacija dodatnih pa su onda radjeni testovi.

Prilozi

• shot_000002.jpg
    shot_000002.jpg
    80.9 KB · Pregleda: 303
  • shot_000003.jpg
    shot_000003.jpg
    71.8 KB · Pregleda: 275
  • shot_000005.jpg
    shot_000005.jpg
    106.6 KB · Pregleda: 291
  • shot_000010.jpg
    shot_000010.jpg
    111.2 KB · Pregleda: 433
  • shot_000012.jpg
    shot_000012.jpg
    92.6 KB · Pregleda: 384
I NenaMark2. Da ne dodje do zabune, testovi su radjeni na Prestigio 5580c.

Prilozi

• NenaMark2_2012-11-21_0851.png
    NenaMark2_2012-11-21_0851.png
    722.8 KB · Pregleda: 371
Niste napomenuli veoma bitnu stavku...
i jedan i drugi imaju odlican GPU za te novce Mali-400.
Po meni su ovo trenutno best buy tableti.

EDIT
Da napomenem da bih ja isao na 8" jer mi je to neki minimum za tablet. Imam Samsung Galaxy Tab (GT-7310) koji mi sa 8.9" lezi savrseno.

Zile_LE, otvori novu temu ili neka Arheolog EDITUJE naslov i ubaci i tvoj model tableta (kao za samsung 8.9 i 10"), jer cenim da ce ovo biti DOSTA posecena soba na ovom forumu ;)

Poslednja izmena:
Nigde nije pomenuto koliko im traje baterija, pri normalnom radu. Zna neko?

Po meni su ovo trenutno best buy tableti.

EDIT
Da napomenem da bih ja isao na 8" jer mi je to neki minimum za tablet. Imam Samsung Galaxy Tab (GT-7310) koji mi sa 8.9" lezi savrseno.

Zile_LE, otvori novu temu ili neka Arheolog EDITUJE naslov i ubaci i tvoj model tableta (kao za samsung 8.9 i 10"), jer cenim da ce ovo biti DOSTA posecena soba na ovom forumu ;)

Editovao bih ja da mogu :) Međutim, ne mogu ni temu ni svoje postove da editujem

5570C Duo: RK3066 (Dual-Core Cortex-A9 @1.6Ghz,Quad-Core Mali400 @250Mhz)
5580C Duo: AML8726-MX (Dual-Core Cortex-A9 @1.5Ghz,Dual-Core Mali400 @400Mhz)

Poslednja izmena:
Kakva je razlika izmedju IPS-a i LCD-a? Vidim da je to razlika izmedju 7 i 8 inca. Koji biste vi pre uzeli? Koji ima bolju bateriju?
Jel bolji quad-core mali ili dual-core mali, vidim da je razlika u frekvenciji?

Poslednja izmena:
Ja bih uvek isao na IPS, sto se tice procesora mislim da dual-core zadovoljava 90% korisnika.
Uvek kod odabira Tableta prvo treba razmisliti zasta ti treba tablet, sta ces sa njim da radis, koliki ekran, koliko cesto planiras da ga iznosis iz kuce......
Prestigio dosta ozbiljno prilazi izbacivanju svakog novog tableta, imaju po ko zna koji put spominjem veoma, veoma dobru podrsku.Mislim da je Prestigio jedna od ozbiljnijih marki za Tablet uredjaje i da moze da zadovolje svakog korisnika.Odnoc cena/kvalitet zauzimajuu prvo mesto.Ja sam korisnik IPAD-a, zena koristi Prestigio 5080 i veoma je zadovoljna.Cuo sam da dolazi pocetkom godine novi tablet sa olovkom i to sam siguran da ce zameniti 5080.Bas mi treba nesto gde cu moci lako da zapicujem, hvatam beleske, stikliram, zaokruzujem.......

Kako da znam da li bi na Prestigio 5570c Duo radio MTS usb 3g internet?

Verujem da ce raditi bez problema ali dok neko ne proba ........

Kakva je razlika izmedju IPS-a i LCD-a? Vidim da je to razlika izmedju 7 i 8 inca. Koji biste vi pre uzeli? Koji ima bolju bateriju?
Jel bolji quad-core mali ili dual-core mali, vidim da je razlika u frekvenciji?

Ja koliko vidim u opisu i jedan i drugi imaju IPS LED, znaci za mene 8" samo zbog veceg ekrana (100Mhz brzi CPU mi ne znaci nista).
Quad core je brzi od Dual core CPUa, ali to jos uvek nije toliko izrazeno jer i single core na 1.2 ili 1.4GHz u 90% slucaja zavrsavaju posao (cak i kod ozbiljnijih igrica, ako je dobar GPU).

E sada... nisam te razumeo za ovo MALI na kraju dual-core i quad-core???
Nadam se da nisi mislio na ono mail 400.
Tu je naziv MALI za odvojeno GPU resenje (cini mi se Samsungovo).
Dosta proizvodjaca pravi kombinacije na "jednom cipu", pa tako Qualcome ima Snapdragon + Adreno i slicno.
Lepa stvar mail 400 resenja je sto moze da ide nezavisno od CPUa, tacnije mogu da ga "ture" uz svaki CPU :D

EDIT:
hajmo onda ovako
MOLBA MODERATORIMA
Preimenujte temu i ubacite i 5580 DUAL u naslov da ne spamujemo TABLET sobu sa otvaranjem jos jedne teme kada moze i ovako.
Elegantnije je i preglednije ;)

Poslednja izmena:
Koja je razlika izmedju 5570C DUO i 5770D PRIME DUO? Vidim da ovaj drugi ima procesor na 1.5 ghz, ali sta jos osim toga i zasto je skuplji?

Narode zanima me kakav je ekran kod 5880pro posto mi treba tablet za citanje pre svega, a ovaj se potpuno uklapa po dimeznijama (8" 4:3) i hardveru u pare koju sam maximalno sprema da dam.

Imaju li ovi tableti gps? Nigde se ne pominje pa me interesuje je l zbog toga sto ga nemaju ili sto se podrazumeva.:)

Neshvatljivo je da ova nova linija 8" prestigio tableta ima slabiju bateriju od prethodne - 5080c:5400mAh, 5580c:4700mAh .
Dok za stari piše 4hr video playback za 5580c iako slabija baterija za 15% piše 5hr video playback., sa 4700mAh nema šanse da izdrži preko 2.5hr.

Neshvatljivo je da ova nova linija 8" prestigio tableta ima slabiju bateriju od prethodne - 5080c:5400mAh, 5580c:4700mAh .
Dok za stari piše 4hr video playback za 5580c iako slabija baterija za 15% piše 5hr video playback., sa 4700mAh nema šanse da izdrži preko 2.5hr.

Ne mora da znači - novi ekran može lako da manje troši od starijeg, a i u 5080c se nalazi RK2918 SoC koji nije baš štedljiv - u stand-by je znao solidno da vuče struje.

Prelaskom sa 5080C i 5097 na Nesus 7 sam video koliko znači ono peto companion jezgro u Tegri 3 - dok je 5097 preko noći ako ga ne ugasim znao da pojede i preko 20% baterije, Nexus izgubi 2-3%.

Baš me zanimaju ti novi Prestigio kakvi će da budu. 5097 mi je ostavio fin utisak, ali mi je ipak bio glomazan i neupotrebljiv za Skype.

Ja koliko vidim u opisu i jedan i drugi imaju IPS LED, znaci za mene 8" samo zbog veceg ekrana (100Mhz brzi CPU mi ne znaci nista).
Quad core je brzi od Dual core CPUa, ali to jos uvek nije toliko izrazeno jer i single core na 1.2 ili 1.4GHz u 90% slucaja zavrsavaju posao (cak i kod ozbiljnijih igrica, ako je dobar GPU).

E sada... nisam te razumeo za ovo MALI na kraju dual-core i quad-core???
Nadam se da nisi mislio na ono mail 400.
Tu je naziv MALI za odvojeno GPU resenje (cini mi se Samsungovo).
Dosta proizvodjaca pravi kombinacije na "jednom cipu", pa tako Qualcome ima Snapdragon + Adreno i slicno.
Lepa stvar mail 400 resenja je sto moze da ide nezavisno od CPUa, tacnije mogu da ga "ture" uz svaki CPU :D

:trust:
1.5580pro nema IPS ekran.
2.pitao je za Dual ili Quad Mali400 GPU.
3.Mali400 je ARM-ov GPU koji dolazi u paru sa ARM CPU na jednom SoC-u.
:)

Poslednja izmena:
Vrh Dno