Šta je novo?

Prestigio Multipad PMP3084B

Nisam se dokopao ovog modela danas, a trebalo je. Probao sam druga dva modela pod Prestigio firmom. Jedan je sa 2.1 sw-om i on je jeftinija opcia. Drugi je sa 2.2 i on je moulti-touch. Oba su Archos proizvodi brendirani Prestigio brendom. Ako već razmišljate o tabletu, nije za izbeći Prestigio, jer je HW skroz OK. Jedino me malo muči sw. Ipak, neću da dajem zaključke dok ne porazgovaram sa odgovornim licima i vidim kako će se stvari odvijati. Jedino što sam do sada naučio, posebno sa Androidom, je da je podrška proizvođača neophodna. NetCat je obećao upgrade prošle godine, kao stiže početkom ove. Možda još ima vremena. Ono što treba imati u vidu, ako se kupuje jeftin Tablet, je da podrška proizvođača neće biti prevelika, pa samim tim planirajte da kupujete to što i piše a da upgrade-a neće biti, pa ako vas iznenade, super. mada, i to što dođe nije za baciti. Mislim da smo prestali da budemo realni i očekujemo previše za 100E.

Za sve Prestigio modele koji dolaze sa Androidom 2.1 u toku aprila meseca izlazi update na 2.2

Zvanicna informacija, bice za koji dan objavljeno i na zvanicnom Prestigio sajtu

Izasao je novi firmver za 3084 na prestigiovom sajtu , nekaze dal je android 2.2 i nist drugo ako neko zeli da proba pa da javi utiske. Inace firmver je za pmp3084b , ne za pmp3084bru koji ja mislim da diluju u novosadskom novelu.

Nije 2.2 jos uvek izasao, ovo je verzija 2.1.2, donosi poboljsanja u radu sa ekranom (precizniji rad touch screen) i jos neke ispravljene bug-ove

Gde si uopšte našao informaciju o tome šta donosi?
Ja probah po uputstvu, ali javi "Found an invalid firmware image file '/flash/update.img'. Would you like to delete it?"
Jel' uspelo nekom upgrade fw?

Insajderske informacije :)
Sto se greske tice, razlog zasto se ona javlja je sto izmedju verzije firmware-a u tom uredjaju i verzije koja je objavljena na sajtu ima jos jedna verzija...U svakom slucaju, za tvoj uredjaj, u ovom trenutku, jedina opcija je da doneses ili posaljes uredjaj u servis gde ce ti ljudi uraditi upgrade, naravno besplatno. Posle toga, imaces OTA update (on the air), sto je jos jedna od opcija koje su dodate u novoj verziji firmware-a.

Pa ili to ili da ga vratim trgovcu, nek postave na svoj rs sajt link za fw koji nedostaje, ko će da se zeza sa servisom...

Tja... i nisu neke novosti...
Doduše, sa ovim fw se uređaj predstavlja kao UNKNOWN kroz mrežu, pa zato nema pristup marketu. Liči da će ovim fw to možda da bude ispravljeno.

Budimo realni, ne znam kakve radikalne novosti očekuješ na uredjaju koji košta 160 eur ;)
OTA opcija i precizniji rad samog ekrana (znam da je bilo zamerki na touch ekran) su sasvim zadovoljavajući napredak za ovu kategoriju uredjaja.
Ni ja nisam probao novi firmware, ako probaš pre mene, javi kakvi su utisci...

Pa jeste bilo zamerki, ali to je možda kod tog fw između, ja to nisam primetio ovde. Ali bacio me s nogu pristup share-ovanim folderima na pc i wdlive :)
Nema više nabadanja kartice tamo vamo...

Evo, ja sam pazario ovaj uredja, pa da podelim malo utiske:

Da li si imao problema sa preciznoscu touchscreena? Ja sam imao na testu ovaj tablet i bio je uzasno neprecizan, toliko da nisam mogao normalno da otkucam web adresu u browseru. Inace nemam problema sa rezistivnim ekranima, ovde je samo velika nepreciznost bila problem. To je bilo pre 2 meseca, sada sam procitao na forumu da je to ispravljeno novim firmverom, pa me zanima kako je sada? Meni se ovaj tablet inace jako svidja, ali ga je ta nepreciznost cinila neupotrebljivim.

Da li si imao problema sa preciznoscu touchscreena? Ja sam imao na testu ovaj tablet i bio je uzasno neprecizan, toliko da nisam mogao normalno da otkucam web adresu u browseru. Inace nemam problema sa rezistivnim ekranima, ovde je samo velika nepreciznost bila problem. To je bilo pre 2 meseca, sada sam procitao na forumu da je to ispravljeno novim firmverom, pa me zanima kako je sada? Meni se ovaj tablet inace jako svidja, ali ga je ta nepreciznost cinila neupotrebljivim.

Sad tek vidim da je dalje u ovoj temi bilo vise reci o tom novom firmveru, pa me zanima da li ga je neko instalirao i kakva je preciznost ekrana posle instaliranja? Rado bih pazario ovaj tablet, ali me je ta uzasna nepreciznost ekrana totalno odbila, prakticno je bio neupotrebljiv.

Preciznost je poboljsana, i ja sam imao ranije problema sa kalibracijom ekrana. Sada nakon upgrade-a fw, kalibracija se radi u pet tacaka, sto je automatski poboljsalo preciznost

Skines aplikaciju es file explorer i dodatak samba share, po startu default tab je local, uneses lan, kucas ip, user i pass od share-a, pa connect.

Skines aplikaciju es file explorer i dodatak samba share, po startu default tab je local, uneses lan, kucas ip, user i pass od share-a, pa connect.

Zapravo moje pitanje je trebalo bit : kako trimujesh filmove sa pc-a na prestigio , al ukapiro sam umedjuvremenu da moze pomocu vlc playera.
Drugo pitanje , jel neko menjo zashtitnu foliju za ovaj prestigio ? Moju su kinezi skrnavo stavili pa sam u pokushaju da reshim problem samo napravio josh veci.

Prestigio PMP 5070C - radi Android 2.2

Usudio sam se da stavim 2.2 Froyo sa Archos-ovog sajta http://arctablet.com/assets/firmware/Archos7HTVersion2/7htv2_froyo.09-full.zip (koristio sam tools sa Prestigio sajta -Firmware update tools )

...i radi lepo:)
root je odradjen,uklonjen je Phone.apk a i radi Market...jedino mi se cini da je za nijansu sporiji od 2.1...
Ako se nekome ne svidi moze da vrati Update sa prestigio sajta ( Firmware Update 2011-03-31 )
...inace meni sluzi prvenstveno za citanje knjiga u pdf formatu, i zadovoljan sam ekranom i baterijom...
Pozdrav svima :)

Usudio sam se da stavim 2.2 Froyo sa Archos-ovog sajta http://arctablet.com/assets/firmware/Archos7HTVersion2/7htv2_froyo.09-full.zip (koristio sam tools sa Prestigio sajta -Firmware update tools )

...i radi lepo:)
root je odradjen,uklonjen je Phone.apk a i radi Market...jedino mi se cini da je za nijansu sporiji od 2.1...
Ako se nekome ne svidi moze da vrati Update sa prestigio sajta ( Firmware Update 2011-03-31 )
...inace meni sluzi prvenstveno za citanje knjiga u pdf formatu, i zadovoljan sam ekranom i baterijom...
Pozdrav svima :)

Ovo je pogresno mesto , ovo je tema o pmp3084b ne pmp5070c

Ne. Preciznost je sasvim ok. Nije bas kao na Ipad-u, ali je sasvim zadovoljavajuca.

Zapažanje, primetio sam da ga ređe punim kada se radi shutdown za razliku od standby, ili to ili da isključujem i wireless pre standby-a...
Sa totalnih 6 gašenja mi pregura baterija ceo vikend (efektivno 6h). Za standby-em oko dan i po.
Izgleda da complete boot i ne troši tolko struje kod Androida, jedino što mora da se sačeka minut.

Zapažanje, primetio sam da ga ređe punim kada se radi shutdown za razliku od standby, ili to ili da isključujem i wireless pre standby-a...
Sa totalnih 6 gašenja mi pregura baterija ceo vikend (efektivno 6h). Za standby-em oko dan i po.
Izgleda da complete boot i ne troši tolko struje kod Androida, jedino što mora da se sačeka minut.

Ovo sam i ja primetio , mada mi se cini da baterija traje duze od 6 sati

Nazad
Vrh Dno