Šta je novo?

Prestigio Multipad PMP3084B

Sa drugog foruma, odgovor teh.podrske sta donosi poslednji firmware:

"Dear Игорь, by upgrading to V. 2.1.12,
we improved localization of the Turkish language,
made changes in OTA algorithm,
introduced SetupWizard,
we also fixed some widgets bugs,
added AppsLib"

Pozdrav ljudi...Zanima me da li neko zna je li moguće na ovaj tablet nakaciti VIP Usb 3g Modem...Nekako????

Ili da se manem corava posla i uzmem neki 3g tablet (potreban mi je 3g jer je to jedini net koji koristim a i koji mi treba--- citaj koristim net samo za forume,vesti itd tekstualni oblik)

Pozdrav ljudi...Zanima me da li neko zna je li moguće na ovaj tablet nakaciti VIP Usb 3g Modem...Nekako????

Ili da se manem corava posla i uzmem neki 3g tablet (potreban mi je 3g jer je to jedini net koji koristim a i koji mi treba--- citaj koristim net samo za forume,vesti itd tekstualni oblik)

Mislim da je onda za tebe najbolje i najelegantnije resenje neki od tableta koji su sada u ponudi VIP-a ili Telenora uz 3G net. Cene su prilicno dobre uz ugovor, a imas i izbora od 7" i 10". Pogledaj njihove sajtove, sve je tamo.

I ja ću reći svoje mišljenje. Ako imaš telefon, a nije android, promeni to. Najpovoljnija varijanta je da uzmeš neki paket koji ima voice i flat net, i da na telefonu uključiš 3G sharing preko WiFi. Tako imaš stalno 3G net na mobu i kad treba na tabletu.

Sigurno može da se nabudži, ali to zahteva da imaš eksperta za linux koji će ti pomoći, ako ne radi out of box. Ako očekuješ da neko drugi uradi sve, onda odustani odma'. Ionako su sad povoljni tableti uz skupe data pakete.

Ako pustis Android telefon da radi kao AP, onda se pozdravi sa baterijom koja radi ceo dan...

Cao narode,nedavno sam uzeo ovaj tablet pa me zanima dal je neko ubacivao drugi brauzer u njega? Ja sam pokusao da stavim mini operu i delfin ali nesto nece da ih prihvati

Probao, sve radi, Market enabled :zgran:, usb host enabled (sudeći po xda mada nisam probao), brzina odziv odlični... naravno pun bloatware-a, as usuall :d

Da li ovaj model moze da radi kao gps? I ako ne, koji od jeftinijh tableta ima gps?

testirao sam, doduse na kratko, verzije FW koje se mogu naci po netu...sve to radi...ali sam se vratio na verziju sa oficijalnog site. ona mi nekako jedina out of the box daje sve sto mi je generalno potrebno (jedino dodam dolphin web browser). ono sto sam jos primetio je i to da hackovana verzija 2.2 nije imala kalibraciju ekrana...tako da je sve bezalo :)
svakako odlicno poboljsanje. nisam ni pomisljao da ce primetno bolje raditi. ostalo je jos da probam da li i kako bi radio modem. eksterna usb memorija radi....sto nije bio slucaj. nigde nisam procitao da li bi sada radila eksterna tastatura. moram negde da nadjem neku (imam notebook :( , pa da probam )
ako je neko probao ili ima mogucnosti da proba, znacila bi mi informacija.
u svakom slucaju, preporuka za sve koji imaju ovu spravu!

Razmisljam da kupim ovaj tablet ali me zanima jedna stvar a to je kakav se pokazao za citanje pdf-a.Prvenstveno bih ga koristio za pdf-ove sa dosta formula i grafika,a on jedini ima dobar odnos cene i dijagonale ekrana.Mada i Arnova 10 nije los a ima dijagonalu 10.

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk

Ne mogu da ti kazem za taj konkretan uredjaj, ali znam da komplikovaniji PDFovi uguse i mnogo mocnije masine od tog tableta. Tako da odgovor je, ako hoces da citas knjige iz PDFa, ukljucis Text Reflow i nemas da brigas. Ako hoces da otvoris izrazito graficki PDF, imaces vise srece sa bilo kojim netbookom. To jednostavno nije jaca strana tableta.

Ne mogu da ti kazem za taj konkretan uredjaj, ali znam da komplikovaniji PDFovi uguse i mnogo mocnije masine od tog tableta. Tako da odgovor je, ako hoces da citas knjige iz PDFa, ukljucis Text Reflow i nemas da brigas. Ako hoces da otvoris izrazito graficki PDF, imaces vise srece sa bilo kojim netbookom. To jednostavno nije jaca strana tableta.

Od prve do poslednje reci +1

pmp3084b je super za knjige , jedino bolje od njega za knjige je neki super skupi tablet ili book reader. Nije dobar za jpegovane pdfove(oni u koje je su samo nalepljene slike). Pdfovi sa zivim tekstom rade super.

@draxd kupio sam za vikend jedan polovan sa 2.1.15 zvanicnim firmwareom uprkos tvom komentaru za jpeg-ovane PDF-ove. Želeo sam nešto dovoljno jeftino da bi bilo razumno, pošto cene većine tableta kao i mobilnih telefona nisu baš normalne za moj ukus i standard većine. Hteo sam i da dam što manje para, jer ustvari ne znam da li je tablet nešto što mi zaista treba ili samo hir (koji doduše traje već godinu dana kao velika želja). Ovaj tablet sam merkao zbog cene i dimenzija, nadam se da ću uz njega više čitati, jer sam uz internet (i nakon studiranja naših fakulteta) izgubio gušt za čitanje. A vala poskidao sam dosta pdf knjiga zlu ne trebalo. U svakom slučaju katalog IKEAe, knjige sa mnogo slika ovaj "mališa" sasvim lepo otvara i to baš u Prestigio aplikaciji za e-knjige (ona gde povlacenjem prsta okrećemo virtuelne stranice). Bilo je OK iskustvo i na jutarnjem suncu. Žao mi je što se nisu isprsili za mikrofon. Ako uspe u froyo-u da se prikači 3g fina je to sprava. Android mi je tako besmislen na malim ekranima (čak sam probao HTC Evo 3d koji je za moje ne tako debele prste nezgrapan, a oči da izbečiš na browseru). Ali to je moje mišljenje. Zadovoljan sam iako je prvi dan bagovao, ali na bockanje reset dugmeta sve je bilo OK.

Jedan komentar za ljude koji su samo probali neciji android telefon ili nisu ni probali, a tehnicki su informisaniji. Ovo je licni stav i licno iskustvo i ne mora da se meri ni po cemu sa vasim.

Kada je dosao red da menjam mobilni, nije mi padalo na kraj pameti da bacam brdo para. U to vreme mi je iPad delovao kao kompletna, notorna glupost koja ne moze nista da uradi. Cilj mi je bio da uzmem telefon do 200 evra, nisam hteo da dam vise od toga. Telefon je telefon, glupsot je davati velike pare za njega, zar ne?

A onda sam odlucio da uzmem telefon preko mreze, pa sam ipak resio da dam malo vise para za spravu koja ce mi biti duze zanimljiva. Nisam video preteranu prednost tih sprava, ali ajde, da ja uzmem to cudo, tanko je, ima veliki ekran i brz softver u odnosu na Nokie sa velikim ekranima. I tako zavrsih sa HTC Legendom (da, u to vreme je slabo ko imao telefon sa tolikim ekranom i zaista je delovao kao ekrancina).

I onda sam shvatio kolika je moc Androida i sta sve moze da uradi. Danas mi je nezamislivo da telefoni ne mogu da urade stvari koje ovaj moze. Jednostavno, da se vratim na telefon koji sam nosio prethodno (SE M600i) bilo bi mucenje.

Isto je i sa tabletima. Uzeo sam Galaxy Tab zato sto sada znam koje su prednosti i koliko je zapravo bolji od svih jeftinih modela u praksi. Apsolutno je vredeo svaku paru. Ne znam koliko je ko zahtevan, ali znam da bih ja zazalio da sam kupio jeftin tablet cim bih ga izvadio iz kutije. Cak i sa solidnim tabletom mogu da osetim prednosti AMOLED tehnologije u kojoj je izradjen ekran na Legendu, a kamo li da sam uzeo nesto jeftinije. Ne kazem da je ovaj tablet los za sve korisnike, ali kazem da vredi razmisliti, jer skuplji modeli zaista vrede svoje razlike u parama, zaista mogu da urade vise i zaista sve sto urade, urade bolje. Po meni, ovaj konkretan primerak je bukvalno samo za potpuno nezahtevne korisnike koji zele tablet i ne shvataju razlike. Za njega nisam morao da skupljam pare uopste, ali mi nije padalo na pamet da zazalim posle sto ne moze da uradi neke stvari. Ko zeli tablet koji ce sve raditi kako treba, neka ipak pogleda neke skuplje modele.

Jedan komentar za ljude koji su samo probali neciji android telefon ili nisu ni probali, a tehnicki su informisaniji. Ovo je licni stav i licno iskustvo i ne mora da se meri ni po cemu sa vasim.

Po mom mišljenju, na osnovu višenedeljnog druženja sa nekoliko različitih tableta, uključujući i ipad, tablet svakako nije sprava na kojoj mogu da uradim sve što mi je potrebno, ni blizu. Zato mislim da nema smisla trošiti previše novca na "još jednu od igračaka". Ostaje jedino pitanje šta je za koga previše novca. Tako će neko kupiti ipad 2 ili neki drugi jači tablet, a neko će kupiti nešto jeftinije.

Ovo je samo licni pogled. Neko se slaze, neko ne, ali meni bi ovaj uredjaj bio jednostavno preslab (posebno od kada se Waiteq pojavio za slicnu cenu).

Ovo je samo licni pogled. Neko se slaze, neko ne, ali meni bi ovaj uredjaj bio jednostavno preslab (posebno od kada se Waiteq pojavio za slicnu cenu).

Svakako se slažem da skuplji uređaji nude više, sveukupno su bolji. Koliko para, toliko muzike. ;) Ali nisu ni ovi jeftiniji loši, skroz su ok za taj novac.

OK za taj novac da, dok za nekoga sa mojim ukusom, ko ce da poshizi totalno sta sve uredjaj nema a skuplji imaju... Pa, za takve je najbolje resenje da ipak uzmu nesto skuplje, da ne bi posle kukali. Ja sam takav, tako da je ovo bio licni ugao.

Poslednja izmena:
Svakako se slažem da skuplji uređaji nude više, sveukupno su bolji. Koliko para, toliko muzike. ;) Ali nisu ni ovi jeftiniji loši, skroz su ok za taj novac.
Glavna prednost ovog modela je što je 8" i što ima odnos stranica 4:3 za koji iz iskustva znam da je za knjige bolji od 16:9 :)

Ali se već za iste ili malo veće pare mogu naći wayteq xpad 70 i Arnova 7 G2 koji su po svemu osim po veličini ekrana/odnosu stranica bolji.

Glavna prednost ovog modela je što je 8" i što ima odnos stranica 4:3 za koji iz iskustva znam da je za knjige bolji od 16:9 :)

Ali se već za iste ili malo veće pare mogu naći wayteq xpad 70 i Arnova 7 G2 koji su po svemu osim po veličini ekrana/odnosu stranica bolji.

Zapravo, Waiteq ima isti odnos strana i istu rezoluciju (800x600). Sto se cene tice, ista je, ako Prestigio kupis u Gigatronu, ako malo potrazis, moze da se nadje za 10k. Ja bih svakako dao tu razliku, mislim da vise nego vredi, za svakog iole zahtevnijeg korisnika.

Zapravo, Waiteq ima isti odnos strana i istu rezoluciju (800x600). Sto se cene tice, ista je, ako Prestigio kupis u Gigatronu, ako malo potrazis, moze da se nadje za 10k. Ja bih svakako dao tu razliku, mislim da vise nego vredi, za svakog iole zahtevnijeg korisnika.
Zaboravih jer su 7mice 4:3 jako retke, "kinezi" tog odnosa stranice su uglavnom 8mice poput mog aPad FR-809 i poneka 10ka.

Vredi itekako, ja sam pre koji mesec idući za većim ekranom uzeo Prestigio 5100 (skoro isti kao Arnova 10) i posle 2 dana sam ga zamenio za 7070c (Archos 70 IT).

Molim vlasnike ovog tableta da mi pomognu, naime nisam uspeo da nateram Skype da radi nikako ni na 2.1 , 2.2 kao ni na XDA Ginger ROM-u, probao sam gomilu verzija od najnovije sa playa kao i random stare verzije.
Treba mi Skype za kuckanje samo naravno, ali nema sanse uvek se uspesno instalira ali sve sto radi nakon upisa sifre i imena je beskonacno connecting.....

Ako je iko uspeo da reshi ovo .. zahvaljujem,

Vrh Dno