Jedan komentar za ljude koji su samo probali neciji android telefon ili nisu ni probali, a tehnicki su informisaniji. Ovo je licni stav i licno iskustvo i ne mora da se meri ni po cemu sa vasim.
Kada je dosao red da menjam mobilni, nije mi padalo na kraj pameti da bacam brdo para. U to vreme mi je iPad delovao kao kompletna, notorna glupost koja ne moze nista da uradi. Cilj mi je bio da uzmem telefon do 200 evra, nisam hteo da dam vise od toga. Telefon je telefon, glupsot je davati velike pare za njega, zar ne?
A onda sam odlucio da uzmem telefon preko mreze, pa sam ipak resio da dam malo vise para za spravu koja ce mi biti duze zanimljiva. Nisam video preteranu prednost tih sprava, ali ajde, da ja uzmem to cudo, tanko je, ima veliki ekran i brz softver u odnosu na Nokie sa velikim ekranima. I tako zavrsih sa HTC Legendom (da, u to vreme je slabo ko imao telefon sa tolikim ekranom i zaista je delovao kao ekrancina).
I onda sam shvatio kolika je moc Androida i sta sve moze da uradi. Danas mi je nezamislivo da telefoni ne mogu da urade stvari koje ovaj moze. Jednostavno, da se vratim na telefon koji sam nosio prethodno (SE M600i) bilo bi mucenje.
Isto je i sa tabletima. Uzeo sam Galaxy Tab zato sto sada znam koje su prednosti i koliko je zapravo bolji od svih jeftinih modela u praksi. Apsolutno je vredeo svaku paru. Ne znam koliko je ko zahtevan, ali znam da bih ja zazalio da sam kupio jeftin tablet cim bih ga izvadio iz kutije. Cak i sa solidnim tabletom mogu da osetim prednosti AMOLED tehnologije u kojoj je izradjen ekran na Legendu, a kamo li da sam uzeo nesto jeftinije. Ne kazem da je ovaj tablet los za sve korisnike, ali kazem da vredi razmisliti, jer skuplji modeli zaista vrede svoje razlike u parama, zaista mogu da urade vise i zaista sve sto urade, urade bolje. Po meni, ovaj konkretan primerak je bukvalno samo za potpuno nezahtevne korisnike koji zele tablet i ne shvataju razlike. Za njega nisam morao da skupljam pare uopste, ali mi nije padalo na pamet da zazalim posle sto ne moze da uradi neke stvari. Ko zeli tablet koji ce sve raditi kako treba, neka ipak pogleda neke skuplje modele.