Šta je novo?

Prestigio Multipad 8.0 DUO PRO (5580C)

ma ne nudi mi ništa,ne mogu da prebacim na ON jer nema aplikacije (pretpostavljam)
sećam se da je logo aplikacije bio plavi krug sa dva slova BB,BP,PP il itako nešto

pogledaj u instaliranim aplikacijama takvu neku ikonicu

Poslednja izmena:
hocu da iskopam tu koja je bila fabrički instalirana.
Ako možeš da pogledaš na tvom tabletu,bio bih ti zahvalan

Tablet mi nije pri ruci (biće popodne) pa mogu samo "napamet" da ti kažem. Znači kada podignem onaj meni desno dole, kod sata, "kliknem" na zupčanik gore desno i otvori mi se Settings. Prva stavka je WiFi i tu je "dugme" on/off.
Samo da ponovim da u svakodnevnom radu koristim onu aplikaciju koju sam ti predložio.

Poslednja izmena:
Nije ni meni pri ruci,na poslu sam.
Da,i meni stoji tako u "settings" ali ne mogu da prebacim sa OFF na ON.
Uđi u settings,pa Apps,i nađi ikonicu koju sam ti opisao (Plavi krug,sa belim pisanim slovima)

OK. čim odem kući, pogledaću, pa javljam.
Do tada možda da potražiš po Google-u?

Pokušavao sam bezuspešno,pa odustao.
Zato i pitam ovde ;)

Nisam našao ništa kod App. Ovako mi izgleda Settings

Prilozi

• uploadfromtaptalk1381329456711.jpg
    uploadfromtaptalk1381329456711.jpg
    48.6 KB · Pregleda: 86
Predlažem ti da instališeš Firefox i onda uradiš sinhronizaciju bookmarks-a i ostalog.
( jedna od feature-a Firefox-a za Android je i : Sync your Firefox Desktop tabs, history, bookmarks, and passwords to all your devices and streamline your browsing)

OK, hvala! ;))

I ja potvrdjujem da nemam takvu ikonicu u Settings-->Apps-->All.

Inace pre neki dan sam uradio factory reset tableta i posle toga mi se desavalo da kad god se desava neka animacija on kao da malo stuca, i onda sam se setio da nisam ukljucio GPU rendering.
Preporucujem svima da upale GPU rendering (Settings-->Developer options-->Force GPU rendering) jer je tablet posle toga progledo, osetno je brzi i animacije su lepse, takodje nema ni seckanja prilikom brzog scrolla.

Poslednja izmena:
Uradio upgrade, skinuo firefox, napravio sync zbog bookmarksa, ali je firefox za android tesko njesra, tako da sam se vratio stock browseru, a bookmarkse firefoxa spasio kao html i ucitavam ih kao stranicu u browser. Malo bedasto, ali moze proc.:d

A zasto ne probas Google Chrome, instaliras ga na komp, ubacis bookmark u njega, instaliras i na tablet i uradis sinhronizaciju.

Imam 5588c koji je 16:9 verzija ovog 5580 ako se ne varam? Da li novi firmware za 5580 moze da ide takodje na 5588c ?

Koji tablet imas? Ja imam 5580C i to mu nije fabricki a bas mi se svidja jer su mi se volume dugmici nesto poremetili pa ih moram jace stisnuti da bi pojacao/smanjio, a ovo softverski bi mi bas dobro doslo.

Moj tablet je MultiPad 8.0 HD (5588C_DUO).
Nije mi baš najjasnije to oko volume dugmića. Imam i hardverske i softverske, i obe varijante rade bez problema.

5588C ima soft dugmice za jacinu zvuka na ekranu, ali mislim da to nije standardna opcija systema vec je verovatno prestigio to dodao za taj model

Pozdrav momci , nov sam ovde.

Znaci imam ovaj tablet vec oko pola godine , nista na njemu nije dirano nije ni updateovan ni nista. Radio je ok za moje potrebe (fb i po neka igrica). Brljavio je malo ali nije strasno. Tek sam sad video da je u Junu izasao novi JB update i krenuo sam da ga updatujem medjutim kad sam zavrsio imao sam sta da vidim. Na prvi pogled divan prizor , radi tablet super taman sam pomislio radice divno kad ono sipak , svakim resetom fon se vrati na default , izbaci Setup Wizard i podesavanje krece iz pocetka... Zavrsi se setup wizard odem da updateujem Google Play i da instaliram koju app kad ono jos gora stvar. Data storage ne prepoznaje uopste (Internu SD karticu i SD karticu prepoznaje) i ne mogu nista ni da skinem ni da diram na njemu. Ima li neka metoda ovo da se sredi? Ne bih bas da vracam na 4.0 zato sto sam uvideo da je bas lose radio citajuci temu i cackajuci tablet. Vidim cak da je i 4.0 rootan tako da ako bih se ipak opredelio da vratim i instalirao Super user , da li bih izgubio tu garanciju posto moji vole da koriste tablet kad nisam tu a ne cuvaju ga bas nesto divno.

Meni se ovo isto dešavalo, ali sa modelom 5588. Taj model je pre update imao problem sa skoro svakim primerkom, ali čujem da sada više nema problema. Ja sam moj model odneo u servis i rekli su da ne može da se popravi, pa sam tražio pare nazad.

Ja sam po temama na internetu video da ovaj ima podosta problema , sad posle updatea primecujem isto da nekad zakuje tablet bez razloga ali ne mogu se pobuniti na njegov rad. Jedino mi se ne svidja to sto su rekli da se po potrebi jezgra gase i pale sto mi se iskreno ne svidja ali otom potom , wipeovao sam u recovery-ju sve i sad mi radi ok tablet :)

Pozdrav.Zanima me kako da nađem igru temple run,prekp marketa ne mogu da je nađem, jel ovaj uređaj ima neka ograničenja?

Nije do uređaja, već do geografske lokacije :) Za Srbiju su pristupačne samo free aplikacije. Zato ima drugih mesta na internetu gde se može skoro sve naći ;-)

pozdrav svima! da li neko zna da li postoje ili gde custom romovi za prestigio 5580 pro duo( bilo kakav update 4.2, 4.3)...? ili fajlovi za root, posto ne mogu da skinem sa linka koji je u jednom od komentara ovde :)

Nazad
Vrh Dno