Šta je novo?

Prestigio Multipad 8.0 DUO PRO (5580C)

Uzao sam ga , dobro radi .. baterija mi je izdrzala ceo dan , od 8 ujutru do 10 uvece da sam namestao razne stvari , isao na internet .. Ali isto toliko se i puni .. celu noc mi se punio i napunio do 95% , inace osim ekrana nista lose nisam primetio! Za ovaj kesh!VRH

Uzao sam ga , dobro radi .. baterija mi je izdrzala ceo dan , od 8 ujutru do 10 uvece da sam namestao razne stvari , isao na internet .. Ali isto toliko se i puni .. celu noc mi se punio i napunio do 95% , inace osim ekrana nista lose nisam primetio! Za ovaj kesh!VRH

Cekaj, je l' su ti 14 sati bez prestanka bili ukljuceni ekran i Internet ili ne? Mene najvise zanima koliko baterija moze da izgura realnog rada, tj. da u isto vreme rade i ekran i WiFi i sve ostalo. Kakvi su utisci posle 10-ak dana? Ima li nekih ociglednih mana? :type:

Ovde jedan korisnik navodi 2.5 - 3 sata :S:

Poslednja izmena:
Cekaj, je l' su ti 14 sati bez prestanka bili ukljuceni ekran i Internet ili ne? Mene najvise zanima koliko baterija moze da izgura realnog rada, tj. da u isto vreme rade i ekran i WiFi i sve ostalo. Kakvi su utisci posle 10-ak dana? Ima li nekih ociglednih mana? :type:

Ovde jedan korisnik navodi 2.5 - 3 sata :S:

Realnog rada tj da je upaljen ekran, WiFi i ostalo, moze da izvuce od 5-6 sati. E sad, to vreme ti zavisi od toga da li igras igrice ili citas knjigu na minimal brightness, u prvom slucaju ce ti baterija naravno trajati krace dok ce u drugom verovatno prebaciti preko tih 6h. 5-6h ti je neko, bar za mene, normalno koriscenje u koje spada surf, citanje vesti (b92, blic, feedly), gledanje klipova na youtube, tapatalk i slicno. To je licno iskustvo sa ICS, mada kazu da je battery life na JB jos malo bolji.

A ovo da traje 2-3h, ja ga za toliko nisam uspeo isprazniti ni kad sam igrao igrice bez prestanka (doduse vero atno zavisi koja igrica se igra).

Realnog rada tj da je upaljen ekran, WiFi i ostalo, moze da izvuce od 5-6 sati. E sad, to vreme ti zavisi od toga da li igras igrice ili citas knjigu na minimal brightness, u prvom slucaju ce ti baterija naravno trajati krace dok ce u drugom verovatno prebaciti preko tih 6h. 5-6h ti je neko, bar za mene, normalno koriscenje u koje spada surf, citanje vesti (b92, blic, feedly), gledanje klipova na youtube, tapatalk i slicno. To je licno iskustvo sa ICS, mada kazu da je battery life na JB jos malo bolji.

A ovo da traje 2-3h, ja ga za toliko nisam uspeo isprazniti ni kad sam igrao igrice bez prestanka (doduse vero atno zavisi koja igrica se igra).

Hvala na odgovoru, to mi je veoma bitna informacija. Jedino nisam skontao sta je ICS i JB...

Ako neko naidje na ovakav detaljan test za ovaj Prestigio, neka obavezno podeli link ovde.

Kontam. ***, nisam isao dalje od PC-a :d

Opusteno, tu smo da se pomazemo, ako te jos nesto zanima u vezi tableta slobodno pitaj.

Izvinjavam se jer se ubacujem iz nebuha ali imam malu dilemu. Prestigio 5580 prodaje lik i kaze da je ekran puko dok touch radi. Neko vreme trazim tablet koji ce mi sem koriscenja intenreta i nekih igrica koristiti kao HDMI izvor za filmove. Naime, imam TV koji ne moze da cita NTFS (glupost) i nece izaci dodatni firmawe izgleda koji ce to omoguciti pa mi je logicno bilo da ubijem dve muve jednim udarcem i kupim tablet koji mogu da korsitim zasebno a i kao "storage" za film koji ujedno mogu da skinem i pomocu tableta.

Dugacak uvod... moje pitanje je: jel moguce da se osteti tj. polomi ekran a da touch ostane funkcionalan? On je stavio fotke gde je povezao na TV i kao radi ali sam skeptican naravno. CEna od 5000 din je manja nego bilo koji od onih HDMI android doglova koje prodaju kineske pa mi se ovo cini kao dobra zamena s obzirom da gomilu pozitivnih komentara sa foruma.

Hvala unapred.

Moguce je da je ekran polomljen a da touch radi, sta vise cesto se i desava tako. I pitanje je da li je otisao ekran ili samo staklo (bolja opcija). U svakom slucaju moras licno da se uveris. A 5000 din mi se cini malo mnogo ako je pukao ekran jer za koju hiljadu vise mozes da ga kupis novog sa garancijom, spusti ti tu cenu jos dole, to ti je moj savet.

Nakon sto sam uradio root sa ova 3 fajla data u prethodnim postovima, nece vise da mi se poveze preko usb -a na komp. U cemu je stos?

Resio sam problem tako sto sam opet stavio fabricki firmware sa sajta, a onda opet uradio root, sad je sve ok.

Inace moram da primetim da tablet ima ocajne uglove gledanja. Ali bas lose. Losije i od prethodnog 5080c. Bolja je rezolucija, brzi je tablet ali je ekran katastrofa. Valjda za te pare to je to.

Resio sam problem tako sto sam opet stavio fabricki firmware sa sajta, a onda opet uradio root, sad je sve ok.

Inace moram da primetim da tablet ima ocajne uglove gledanja. Ali bas lose. Losije i od prethodnog 5080c. Bolja je rezolucija, brzi je tablet ali je ekran katastrofa. Valjda za te pare to je to.

Pa to da ne moze neko sa strane da te spijunira :d

Eh da, malo sale nikad nije na odmet.
Ali ozbiljno, toliko je los ekran, da levo i desno oko uopste ne vide istu sliku, smeta da se gleda u ekran. Na primer pustim film u mx playeru, i kada se gledaju one dole 3 tacke u donjem levom uglu, levo oko ih ne vidi, dok ih desno vidi, i deluje kao da je 3d , i znam sad cete da kazete da sam za male pare dobio i 3d sliku :) . Videcu kod zeta danas, oni imaju isti ovakav tablet da li je isti slucaj.

mozda je tvoj tablet sa greskom, generalno gledajuci prestigio pravi jeftino bas za mase, ne daje neki kvalitet ali su tableti znatno jeftiniji od konkurencije, ali je i procenat neispravnih tableta koji u prvih 3 meseca zavrse u servis bas veliki.

Ljudi, mozda imam glupo pitanje ali znam da me necete ismijavati. Da li se na tablet moze prikljuciti USB dzojstik, kako bi se igrice preko njega mogle igrati. Ako je nekad neko nesto slicno pokusao ili ako je ovo uopste moguce neka se javi.....

Jedna alarmantna informacija. Proveravao sam brzinu procesora koja varira zavisno od toga koja je aplikacija pokrenuta, ali ono sto sam zapazio da nikada ne prelazi 1200Mhz iako bi trebalo da radi do 1500Mhz. Druga stvar je da procesor ima dva jezgra ali drugo je ugaseno pa radi samo prvo?!?! Moze li neko od vlasnika ovog tableta da proveri procesor da li je i kod drugih isti slucaj?

Drugo jezgro se ukljucuje po potrebi u zahtevnijim aplikacijama/igrama. Tada se i takt podize na maksimalnu vrednost.

a dali je moguce nekim programom potvrditi da se drugo jezgro ukljucuje po potrebi i do koje vrednosti?
inace setcpu daje neke male smesne vrednosti za podesavanje frekfencije, ide cak do 533Mhz, skinuo sam ga sa google marketa, nebi trebalo da je neka stara verzija, u telefonu sam imao mogucnost da podignem brzinu na koliko hocu, naravno ako procesor to uspe da isprati a u tabletu max vrednost u setcpu je samo trecina od nominalne brzine.

pozdrav ljudi!:) evo i ja da se pohvalim sa prestigiom 5780 uzeo sam ga pre desetak dana.i za sad nemam zamerki.probao sam da ga rotujem na sve moguce nacine,ali mi nikako nije polazilo za rukom,) mada oko androida i romava na telefonima se razumem,ali ovaj tablet mi zadavao muke.e sad negde sam procitao da nema jos za njega rot.

Pozdrav!

Jedno pitanje. Koristim A 4.0.4 i stock browser i interesuje me da li postoji mogucnost da svoje firefox bookmarkse sa laptopa prebacim nekako na ovaj uredjaj?

Hvala unaprijed.

Predlažem ti da instališeš Firefox i onda uradiš sinhronizaciju bookmarks-a i ostalog.
( jedna od feature-a Firefox-a za Android je i : Sync your Firefox Desktop tabs, history, bookmarks, and passwords to all your devices and streamline your browsing)

Da li možete da mi kažete koja je sistemska aplikacija za povezivanje na Wi-Fi.
Greškom sam je obrisao :wall:
Model je 7280C ali pretpostavljam da su im instalirane iste

Nazad
Vrh Dno