Šta je novo?

Prestigio Multipad 2 Prime Duo 8.0

Malo je blamaža, ali ovo je moj prvi susret sa Androidom. Ja jesam radio update ali nemam pojma kako da odradim ovo što si napisao. Da li je to neki *ini fajl ?

Koje programe ste sve instalirali, na foru šta je "must have android apps"?

Kod ovog modela, kada se baterija napuni, da li se vidi narandžasta boja ili zelena?

Gde skidate domaće knjige ? Koji su dobri sajtovi za streaming filmova?

Ovo je napredno tvikovanje ne diraj ništa dok se ne upoznaš. Za čuvanje baterije ako čitaš knjige smanji osvetljenje i skini neki program (SetCPU npr) kojim možeš "doaunklokovati" procesor na recimo 800mhz, skini startup menager kojim isključiš sve aplikacije koje si skinuo da se ne uključuju pri butovanju, isključiš sinc, wifi kad ne koristiš i to je to..

Malo je blamaža, ali ovo je moj prvi susret sa Androidom. Ja jesam radio update ali nemam pojma kako da odradim ovo što si napisao. Da li je to neki *ini fajl ?

Koje programe ste sve instalirali, na foru šta je "must have android apps"?

Kod ovog modela, kada se baterija napuni, da li se vidi narandžasta boja ili zelena?

Gde skidate domaće knjige ? Koji su dobri sajtovi za streaming filmova?

Domace knjige skidas verovao ili ne-na facebook-u.Potrazi na fb grupe pod imenom :
Knjige u PDF-formatu
PDF BIBLIOTEKA
KNJIGE KOJE TREBA DA IMATE U PDF FORMATU

A za gledanje filmova je showbox bez konkurencije, najbolja app. Ako nisi englez lako se namesti da možeš imati i sub uz pomoć sublaunchera.

Nakon ovolko odgovora valjda sam zaslužio pivo? ;-)

Druže, kod mene ima pivo i za manje stvari ;)

Domace knjige skidas verovao ili ne-na facebook-u.Potrazi na fb grupe pod imenom :
Knjige u PDF-formatu
PDF BIBLIOTEKA
KNJIGE KOJE TREBA DA IMATE U PDF FORMATU

Nemam, i ne želim FB. Probaću negde na nekom drugom mestu. U svakom slučaju, hvala tebi na trudu.

Pogledaj na ovo forumu http://www.crowarez.org/, tema Biblioteka. Za čitanje knjiga je dobar i Prestigiov reader, ali ima i drugih dobrih: Moonreader, FB reader... - probaj, pa izaberi koji ti najviše odgovara.

Da li neko ima problema sa prednjom kamerom u Skype-u. Devojka je uzela i dobije samo zvuk, nema slike uopšte. Inače rade obe u Cam aplikacijama. Da li treba nešto da se podesi dodatno ili?

hi ekipo....

jučer sam kupio Prestigio Multipad 2 Prime Duo 8.0, upalio ga, podesio wi-fi.....
nakon nekog vremena pojavilo se, da li želim napraviti update novog firmware-a. potvrdio sam da želim, tablet se restartao i javio obavjest da nije uspjelo i sada me svako malo traži taj update, još sam mu par puta potvrdio da napravi update, ali bezuspješno.

probao sam i postupak koji je opisao miljanars i sve radi savršeno dok ne dođem do dijela:

Ukoliko u RKBatchTool-u ispod Connected devices kvadratic nije u zelenoj boji nego u zutoj ili roze kliknite na Switch a onda kada kvadratic pozeleni na Upgrade I to je sve.

u RKBatchTool-u stalno svijetli roza, a ako pritisnem switch tablet se kao ugasi i nikada se ne upali zelena lampica.

HELP!!!

hi ekipo....

jučer sam kupio Prestigio Multipad 2 Prime Duo 8.0, upalio ga, podesio wi-fi.....
nakon nekog vremena pojavilo se, da li želim napraviti update novog firmware-a. potvrdio sam da želim, tablet se restartao i javio obavjest da nije uspjelo i sada me svako malo traži taj update, još sam mu par puta potvrdio da napravi update, ali bezuspješno.

probao sam i postupak koji je opisao miljanars i sve radi savršeno dok ne dođem do dijela:

Ukoliko u RKBatchTool-u ispod Connected devices kvadratic nije u zelenoj boji nego u zutoj ili roze kliknite na Switch a onda kada kvadratic pozeleni na Upgrade I to je sve.

u RKBatchTool-u stalno svijetli roza, a ako pritisnem switch tablet se kao ugasi i nikada se ne upali zelena lampica.

HELP!!!

Moje pravilo je da NIKAD ne radim update over the air tableta niti telefona preko wifi-ja jer obavezno nesto krene po zlu a sto se tice tvog tableta ajde malo vise informacija, da li se tablet pali uopste, da li ga kompjuter ocitava, koji OS koristis..moze neki screenshoot ukoliko javlja neku gresku

Ukoliko se tablet uopste ne pali a ti nisi dobo upoznat sa postupkom flesovanja moja iskrena preporuka je da ga reklamiras, to ti je najsigurniji nacin da resis problem i da ga ne pokvaris jos vise.

Zelim svima Srecnu Novu Godinu!

da li se tablet pali uopste, da li ga kompjuter ocitava, koji OS koristis..moze neki screenshoot ukoliko javlja neku gresku

tablet radi skroz normalno, komp ga očitava (tablet i sd karticu), a na kompu koristim win7.

kada smam radio tvojim, extra odrađenim postupkom sve je išlo super do dijela kada RKBatchTool-u treba Connected devices kvadratic svjetlit zeleno, a ne rozo.......

sada ga koristim bez tog flasha i radi normalno.

jel stavljao neko na tablet noviji android (serijski je 4.1.1)???

tnx miljanars.....

Ja sam sa roze kvadratom odradio flesh i prošlo je normalno.

Stigao mi je ovaj tablet juce,odradio sam update odmah cim je ponudilo... Radi super,odlican je... Samo me nervira,desilo mi se do sad 3 puta (vec) da zabaguje skroz,i da mu treba da se odglavi jedno 2-3 minuta... Desava li se i vama to?

Stigao mi je ovaj tablet juce,odradio sam update odmah cim je ponudilo... Radi super,odlican je... Samo me nervira,desilo mi se do sad 3 puta (vec) da zabaguje skroz,i da mu treba da se odglavi jedno 2-3 minuta... Desava li se i vama to?

I meni se desava,i pre update i posle,mislim da jednostavno do modela.Dobra stvar je sto nije precesto.

Pa nije bas da nije precesto,za 24 sata 3 puta... :/ Probacu da flesujem sistem od nule,tj stavicu onaj rutovan sa prve strane...

Bicu kratak - Hteo sam prvo da se zahvalim onima koji su pomogli meni kojima nije bilo tesko da sednu i napisu sve prethodno a pogotovu MiljanaRS koja (on ili ona) su napisali ono upustvo sa prve strane mada je to sa onog stranog foruma ali i za to je trebalo sesti i potrositi neko vreme!
Hvala a sada da Vam ukazem na neke moje zakljuck!
1. Postoji jednostavnije i daleko brze resenje za rutovanje ovog tableta do cega sam dosao kad sam ustanovio da mi onaj sa prve strane ne radi bas kako treba - prosto nikako nisam dobijao zelenu ikonicu
2. Onaj rutovan image preimenujete u update.img i smestite ga uobicajenim putem na tablet - odmah ce Va ponuditi da se updateuje i to je to - Update ce sto je za mene bilo zanimljivo trajati samo nekoliko minuta i sto je najbitnije skoro je sigurno da cete zadrzati skoro sva podesavanja i aplikacije koje ste vec imali - Verovatno je to jer je u pitanju bio isti ili priblizno isti OS - Barem je kod mene to bilo tako
3. Nakon sto se pokrene update sistem se restartuje i pojavljuje se onaj zeleni mali djavolko koji ce sve sam da Vam popravi na tabletu :)
4. Kad se podigne na kraju OS trebalo bi da Vas saceka sve POTPUNO ISTO kao pre restarta uz male izmene - Nekoliko novih programcica a neki koje ste vec instalirali nece imati odmah ikonice vec ce biti prikazani zelenkastim ikonicama androida - to nije problem i to ce se resiti jer su apliakacije tu i verovatno ce se ikonice promeniti startovanjem aplikacija
5. Sa aplikacijom rootappdelete mozete da pobrisete gomilu gluposti koja vam je na tabletu - od nekih manje opasnih i nepotrebnih sistemski instaliranih aplikacija pa do toga da idete na apk menager gde pretrazite sve i pobrisite sve instalacije koje Vam nepotrebno zauzimaju mesto na tabletu
a sada ide ONO GLAVNO
Obzirom da sada imate rutovan tablet koji ce sjajno da radi instalirajte sledecu aplikaciju - OverlockWidget - Kada je pokrenete da radi (kao widget) gornji slajder gurnite skroz u levo i time je podesavanje zavrseno - promenite i brzinu osvezavanja na npr 5 sekundi - Time ste u situaciji da Vam se clock procesora cim se isti ne koristi smanjuje na 252 mhz a kad Vam zatreba ide na 1600 - sta je time postignuto - pa da u standby-ju Vas tablet za 1 sat portosi malo vise od 1% baterije - kod mene je za oko 10 sati potrosio oko 14% sto je cini mi se FENOMENALNO
Ima jos nekoliko aplikacija koje sami namestite po izboru u stilu za bateriju a preporucujem i androidassistent, realrebbot, root firewall i naravno uradite update supersu - preporucujem i network signal ... Nadam se da ce ovo da pomogne mnogima - Pozdrav

Heh baš si bio kratak :)
Ne znam čemu ovoliko nedoumica kad imate ruski sajt gde je sve lepo objašnjeno.
Prvo instalirate clockworkmod recovery potom stavite zip UpdateSuperSu na sd karticu i iz recovery instalirate zip (root) i gotovo.
Clockwork mod je "musthave" za bekap ili ako tablet kojim slučajem zaglavi.
Preporuka posle toga nobloat izbrišete bloatware tipa otaupdate prestigio reader itd. i radi ko sat, oslobodi se nekih 150-200mb RAM-a.

zna li neko gde naci zastitnu foliju za ovaj tablet?

Meni su rekli da ne treba zaštitna folija, jer ima manji odziv ekrana u odnosu na druge modele.

Zanima kako mogu da ga povežem sa Laptopom da bih napravio beckap slika ? Znam da ima kabal, ali sigurno mi treba neki plug in za to. Kada se poveže kabalom ništa se ne dešava.
Da li ste za ovaj tablet kupovali SD karticu i gde ona može da se stavi (nisam video otvor sa strane).

Za kraj. Mnogo često mi ulazi u hibernaciju (nakon nekih 20 sekundi) kako to mogu da isključim ili pomerim na 1 minut ?

Čitajuči njegove karakteristike bio sam oduševljen i spreman ga odmah iči kupiti, ali u zadnji čas vidjeh, da ne spominje koje video formate podržava, a meni treba da podržava formate AVI MP4 i MKV
Da li znate da li podržava te formate.
Na ovoj stranici sve živo piše ali nigdje ne spominje koje video formate podržava

Poslednja izmena:
Naziv ove teme i modela u koji se spominje u tekstu se slažu. Čovek želi da kupi, pa samim tim i da se informiše. Ja lično , t.j. moja ćerkica je baš zadovoljna ovim tabletom. Ruku na srce, to joj je i prvi tablet, i meni.
Žao mi je samo, ako neko može da pronađe takst o uporednom testiranju Prestigio table koji je izašao malo pre nove godine (možda nedelju dana). Tu se jasno vidi koji je tablet model best buy.

Sada, da li neko može da odgovori meni na pitanje

"Zanima kako mogu da ga povežem sa Laptopom da bih napravio beckap slika ? Znam da ima kabal, ali sigurno mi treba neki plug in za to. Kada se poveže kabalom ništa se ne dešava.

Da li ste za ovaj tablet kupovali SD karticu i gde ona može da se stavi (nisam video otvor sa strane)."

Naziv ove teme i modela u koji se spominje u tekstu se slažu. Čovek želi da kupi, pa samim tim i da se informiše. Ja lično , t.j. moja ćerkica je baš zadovoljna ovim tabletom. Ruku na srce, to joj je i prvi tablet, i meni.
Žao mi je samo, ako neko može da pronađe takst o uporednom testiranju Prestigio table koji je izašao malo pre nove godine (možda nedelju dana). Tu se jasno vidi koji je tablet model best buy.

Sada, da li neko može da odgovori meni na pitanje

"Zanima kako mogu da ga povežem sa Laptopom da bih napravio beckap slika ? Znam da ima kabal, ali sigurno mi treba neki plug in za to. Kada se poveže kabalom ništa se ne dešava.

Da li ste za ovaj tablet kupovali SD karticu i gde ona može da se stavi (nisam video otvor sa strane)."

Ex file explorer za prebacivanje stvari, i da te pitam nešto: stvarno ne vidiš gde ide sd card?

Ex file explorer za prebacivanje stvari, i da te pitam nešto: stvarno ne vidiš gde ide sd card?

"Sumljam" ali nikako ne mogu da otvorim :D

Plašim se da ne slomim :)

Što se tiče ES File Explorer File Manager-a

[video]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.estrongs.android.pop&hl=en[/video]

Kada sam video video klip shvatio sam sledeće. Meni treba nešto da instaliram na PC računaru, i kada povežem sa tabletom da ga vidi kao eksterni HDD, gde ću moći preko Total Commander a da upravljam fajlovima.

Poslednja izmena:
"Sumljam" ali nikako ne mogu da otvorim :D

Plašim se da ne slomim :)

Što se tiče ES File Explorer File Manager-a

[video]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.estrongs.android.pop&hl=en[/video]

Kada sam video video klip shvatio sam sledeće. Meni treba nešto da instaliram na PC računaru, i kada povežem sa tabletom da ga vidi kao eksterni HDD, gde ću moći preko Total Commander a da upravljam fajlovima.

Povučeš noktom, hoćeš da ti snimim i stavim na youćub? :-D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
A kako spajaš tablet sa računarom? Kako ga računar prepoznaje?

Šta misliš da li je ova kartica o.k.

Memorija SD 16GB Silicon Power class 10

http://www.emmi.rs/memorijske-kartice-memorija-sd-16gb-silicon-power-class-10.11.html?productId=31391

Nisam do sad nijednom spojio tablet sa kompom, jer jednostavno nema potrebe se mučitu sa kablovima. Uzmeš es file explorer konektuješ se na mrežu na kojoj ti je kompjuter i prebacuješ fajlove.
A što se kartice tiče ja sam samo ušao u radnju reko dobar dan daj mi klasu 10 16gb memorije, platio, fala doviđenja i radi savršeno. Čak se ni ne sećam koja je marka, proverio sam brzine pisanja i čitanja su kao što treba da budu.
Ps treba ti mikro sd ne obična sd kartica, tako da ti to nije to na linku.
Pogledaću sutra kad budem seo za komp pa ti pošaljem link.

Poslednja izmena:
Molim za pomoć za korišćenje you tube na tabletu Prestigio PMP5588C_DUO 8"

Na tabletu Prestigio PMP5588C_DUO 8" 8GB Android 4.2 prilikom koriscenja klipa sa you tuba (postavljenog iz Play stora), polovina slike je crna, a druga polovina je uvek okrenuta uspravno, bez obzira na rotaciju tableta; zvuk je ok. Molim pomoć, tablet je nov, a i ja se od skoro družim sa androidom, samouka sam :type:

Posto vidim da nema tema vezanih za ovaj tablet, resih da podelim neke utiske o njemu...Tablet mi je stigao kao zamena za pokvareni 5580c pro duo, i prvi utisci su odlicni.
Dual Core ARM Cortex A9 Rockchip RK3066 1.6ghz, Mali400 quad core 400mhz, 16gb interne memorije, IPS 1024x768 8.0", dve kamere 0.3 i 5 Mpx, baterija 4400mAh, hdmi itd.
Sve to radi brzo i fluidno, bez seckanja i zastajkivanja bas kako i treba. Ekran je odlican sto se tice uglova za gledanje, mozda je malo slabiji sto se tice osetljivosti u odnosu na 5580c, ali to je samo moj utisak-nista znacajno.
Sto se tice baterije izdrzala je punih 6 sati i 50min., sa ukljucenim wifi-jem, i displej sa osvetljenjem na 50%.
Igrice rade odlicno, mada sam za sada, isprobao samo Tiny Troopers i Dead Space.
Uspeo sam da ubacim root u novi firmware od 06.05.2013, za sada radi sve bez problema...Jos malo da ga istestiram pa cu postaviti i link za njega a mozda i kratko uputstvo kako ubaciti root.
Ukoliko jos neko poseduje ovaj tablet, voleo bih da cujem i druge utiske.

Instaliram Skype, pozovem, zatamni displej i vrati na početni ekran. Ne mogu nikako da koristim Skype, ne radi, a treba mi ko hleb, zato sam ga kupio (ćerka mi u inostranstvu). Pomozite, jel ima neko rešenjem sličan problem?

Nazad
Vrh Dno