Šta je novo?

Prepuruka za Optical mouse

][V][ATRIX™

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
679
Hteo bih da uzmem opticki mis, e sad, nisam se bas usrecio sa prezentacijama domacih dilera (navedene su samo cene), pa bih hteo da cujem utiske ljudi koji vec poseduju optikane :D .
Mis ne treba da bude wireless, znaci samo opticki i to sa sto vise dugmica, kao i programabilnog softvera pomocu koga moze sve i svasta da se podesava.
Logitech, Genius.... etc? Preporuka?
hrkk

sto nisi naveo kolko para imas da das? ja bih ti preporucio naravno microsofta, intellimouse explorera, ili logitech dual optical zbog preciznosti

Najprecizniji miš prethodne generacije jeste, prema svim testovima Intellimouse (i explorer i onaj obican). Među rešenje je Dual Optical koji je precizniji, a najprecizniji je Intelliexplorer 3.0...

Video sam u nekim oglasima Geniusov wireless optical mish, na netu je slab info, cenu nikako nisam pronasao... Ako neko nesto zna u vezi sa ovim mishem neka rekne :)

pozdrav

dajte bre ljudi znam i ja sam da odem do ComTrade-a i da kazem: "Ciko, dajte mi onog misova na vrhu police sto najlepse izgleda, najbolje radi, i sto najvise kosta" :D
hteo sam od vas da cujem predlog za najisplativijeg optickog misa
recimo do 25

Najjeftiniji je BTC-ov model sa 3 "presvlake", ne
znam tacnu oznaku modela, a cena je do 15 eura.
Probacu ga, pa cu da javim utiske.
Na prvi pogled, dodir, uz par minuta probe:
izgleda gotivno, lagan je ka i svi drugi, poprilicno veliki
tacnije tako kao genius netscroll+ (tj taman), solidan scroll.
(to su prvi utisci, ostalo za dan-dva)

Pozdrav,
Sasha

jedan savet, opticki mis SAFEWAY od 13 evra nemoj nikad uzeti.

BLOB je napisao(la):
jedan savet, opticki mis SAFEWAY od 13 evra nemoj nikad uzeti.
zasto?
moj ortak ga ima, a i meni se dopada jer ima dosta dugmica i software
:confused:

Kupi A4 TECH

Ja ima A4 TECH, (oko 6 meseci) i radi odlicno. Mis ima 4 tastera i dva tockica za skrolovanje. Radi na svim podlogama. Ja koristim obican papir sa stampaca, koji mi koristi i za pisanje zabeleski.
Mis kosta oko 15 Evra. I moja ocena je maksimalna 10. ;)

Moja preporuka je Logitech 2xoptical mouse SE ili Cordless TrackMan.Koristim ih oba prvi za igrice i slicno a drugi uglavnom nosim sa sobom :D :D :D

zato sto safeway ima odvratan oblik za ruku , bar po meni.

Ja koristim Genius Netscroll Optical USB. Radi super, a kupio sam ga u Computer Dreamu za 35dm.

Re: Kupi A4 TECH

Don50 je napisao(la):
Ja ima A4 TECH, (oko 6 meseci) i radi odlicno. Mis ima 4 tastera i dva tockica za skrolovanje. Radi na svim podlogama.
A kakvi je onaj A4 wireless optical?

Hvala na odgovorima, najvise razmisljam o Logitech Optical Wheel mouse ps/2+USB

type;

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Hvala na odgovorima, najvise razmisljam o Logitech Optical Wheel mouse ps/2+USB

type;

Ne znam kakav je dotican model, ali znam da sa logitechom nema greske. Ja sam bio prezadovoljan sa svim modelima koje sa dosad imao. A znas i kako se kaze - koliko para, toliko muzike:)

Re: Kupi A4 TECH

Don50 je napisao(la):
Ja ima A4 TECH, (oko 6 meseci) i radi odlicno. Mis ima 4 tastera i dva tockica za skrolovanje. Radi na svim podlogama. Ja koristim obican papir sa stampaca, koji mi koristi i za pisanje zabeleski.
Mis kosta oko 15 Evra. I moja ocena je maksimalna 10. ;)

Ko prodaje A4 tech? Ne znam sta je ovo, ali koju god firmu iz BG-a da okrenem kazu ili uopste nemaju opticke miseve ili ce biti za nedelju dve... i to samo Genius i ponegde Logitech. Saweway i A4 Tech niko ni ne spominje ?!
FX

Re: Re: Kupi A4 TECH

Ko prodaje A4 tech? Ne znam sta je ovo, ali koju god firmu iz BG-a da okrenem kazu ili uopste nemaju opticke miseve ili ce biti za nedelju dve... i to samo Genius i ponegde Logitech. Saweway i A4 Tech niko ni ne spominje ?!
FX

SafeWay ima u ProcessorCommerce koliko sam video, njihova radnja ti je iznad zelenjaka, cini mi se da se ulica zove Carice Milice nisam siguran. A logitech valjda Computer Land, zar ne?

Re: Re: Re: Kupi A4 TECH

leksa je napisao(la):
. A logitech valjda Computer Land, zar ne?
Jok. Comp. Land ima samo Genius. Monitor bi trebao da ima sve od Logitech-a ali ljaberi nemaju ni jedan opticki mis?! Izem ti "generalne zastupnike za nasu zemlju kompanije LOGITECH" kad nemaju osnovne proizvode.....
P.S. to mu dodje kao ono sa Sony World-om: "Najveci prodajni salon Sony-ja u celoj EVROPI!!!" - malo sutra, i sta bi, postase Sony - Gorenje piljari...... FX
ctp;

Re: Re: Re: Re: Kupi A4 TECH

Jok. Comp. Land ima samo Genius. Monitor bi trebao da ima sve od Logitech-a ali ljaberi nemaju ni jedan opticki mis?! Izem ti "generalne zastupnike za nasu zemlju kompanije LOGITECH" kad nemaju osnovne proizvode.....
P.S. to mu dodje kao ono sa Sony World-om: "Najveci prodajni salon Sony-ja u celoj EVROPI!!!" - malo sutra, i sta bi, postase Sony - Gorenje piljari...... FX
ctp;
Da ti nisi malo pobrkao loncice(firme)???Comp.Land nikad u svojoj istoriji nije drzao Genius.Mozda si mislio na Comp.Dream?

Dodatak za A4TECH

Ja sam ga kupio (A4TECH) u Metrou u Bugarskoj za 30 dm. Cini mi se da je bio u Niskom Pakomu za 37 dm.
Adresa na kojo mozes da ga vidis je www.a4tech.com.tw
Moj model je wop-35. Tasteri koji su tamnije boje su ustvari providni a unutar misa pri svakom pokretu se pali crvena led dioda koja daje dodatan vizuelni efekat. Sam mis je metalik boje. Mis je fantazija.

Re: Dodatak za A4TECH

Don50 je napisao(la):
Ja sam ga kupio (A4TECH) u Metrou u Bugarskoj za 30 dm. Cini mi se da je bio u Niskom Pakomu za 37 dm.
Adresa na kojo mozes da ga vidis je www.a4tech.com.tw
Moj model je wop-35. Tasteri koji su tamnije boje su ustvari providni a unutar misa pri svakom pokretu se pali crvena led dioda koja daje dodatan vizuelni efekat. Sam mis je metalik boje. Mis je fantazija.
Znam, probao sam ga kod ortaka. Stvarno je dobar. Njega uzimam! :)
premda sam bio uvek za Logitech, kod A4Tech-a me privlaci dupli skrol i vise dugmica, a i dizajn je strava. Logitech uopste nema tako nesto u svom programu (sa duplim skrolom) koliko sam uspeo da vidim na njihovom sajtu.
P.S. posto ga imas duze, kako lezi pod rukom?
Originally posted by simpson H
Da ti nisi malo pobrkao loncice(firme)???Comp.Land nikad u svojoj istoriji nije drzao Genius.Mozda si mislio na Comp.Dream?

Sorry, mislio sam na
Computer Dream
ctp;

Jedina mana, a mozda sam ja tu problem, jer imam kratke prste ili imam naviku da tako drzim misa, je u tome sto mi se cini da su mu tocki malo dalje pa moram da napravi dodatni pokret da ih dohvatim. Moje misljenje je da su mi prsti malo kraci. A mozda i nemam naviku da ih koristim pa tek kada se stim onda i pomerim prste u tom pravcu. Nezanm ako si ga probao ili ako mozes ponovo da ga probas, obrati paznju na to.

A jel moze neko da mi kaze kakvo je stanje sa optickim misevima i igranjem?

Koliko sam razumeo, nisu bas pogodni za takve stvari...

Mislim da uzmem taj Logitech Optical a posto cesto djuskam FPS igre ne bih dzabe da bacam pare...

Unapred zahvalan.

Pozdrav:)

ja imam varijantu najjeftinijeg logitech optickog misa i moj savet je da je bolje uzeti dobrog kuglicnog misa za iste te pare.

BLOB je napisao(la):
ja imam varijantu najjeftinijeg logitech optickog misa i moj savet je da je bolje uzeti dobrog kuglicnog misa za iste te pare.

Mene interesuje, zasto?

Jel istina da se "zakucavaju"? Stvarno nemam nikakva iskustva sa jeftinim optickim misevima pa bi mi svaki komentar bio od koristi...

Pozdrav :)

omnik je napisao(la):
Jel istina da se "zakucavaju"? Stvarno nemam nikakva iskustva sa jeftinim optickim misevima pa bi mi svaki komentar bio od koristi...
Ja jedno 2 meseca koristim Logitech Optical OEM. Za sada sam zadovoljan, a igre sa intenzivnim korišćenjem miša ne stigoh da probam, ionako igram preko tastature.

Sviđa mi se što ga vozim po čemu oćem, pa sam se napalio da uzmem bežični optički.

Nazad
Vrh Dno